Τα δικά μας «Δεκεμβριανά»

Τα δικά μας «Δεκεμβριανά»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκαθαρίζω εξ αρχής, πως δεν συνδέω την έννοια των «Δεκεμβριανών» με τα ιστορικά γεγονότα του ’44, ούτε καν με όσα συνέβησαν πριν από λίγα χρόνια στα Εξάρχεια και έφεραν αναταραχή στην Αθήνα. Εκτιμώ όμως, πως με τον συγκεκριμένο όρο μπορεί να περιγραφεί κατάλληλα η σημασία των όσων έχουν ξεκινήσει και θα συμβούν στην ΑΕΚ, πριν καν βγει ο χρόνος. Πολλά εκ των οποίων θα μας συντροφεύουν στην «κιτρινόμαυρη» καθημερινότητα, σε όλη τη διάρκεια του 2016.
Αν και αντιλαμβάνομαι πως οι περισσότεροι θα πειστούν πλέον μόνο όταν δουν μπουλντόζες να μπαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι επαφές αυτών των ημερών, όσα συζητούνται και οι στάσεις που κρατούνται είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Τελευταίο όλων, η συνάντηση του Μελισσανίδη με τον Κοντονή. Την ώρα που μόνο ένας απαρχαιωμένος και μόνιμα «αντί» μηχανισμός εξολοθρεύεται, η ΑΕΚ ζήτησε από τον Υπουργό να μεσολαβήσει και κομματικά για να μην υπάρχουν εμπόδια.
Η στάση του Σκουρλέτη, η υποβάθμιση της συνάντησης με τον δήμο, έκοψε από τον Βασιλόπουλο την ευκαιρία να σπεκουλάρει και να κάνει παιχνίδι εις βάρος της ΑΕΚ. Εχασε στο ΣτΕ, έχασε μέσα στο κόμμα που τον ανέδειξε, έχασε κάθε έρεισμα που θα μπορούσε να προσδοκά. Και τώρα, καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να στέκεται μόνιμα απέναντι, αλλά πρέπει να συναινέσει, αποκομίζοντας για τους δημότες του τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη (που η ΑΕΚ προτίθεται να προσφέρει).
Είναι σαφές στη δική μου σκέψη, πως εφόσον το θέμα περάσει από το Υπουργείο και ο Σκουρλέτης υπογράψει την περιβαλλοντική μελέτη και δρομολογηθεί η διαδικασία για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, τότε το πράγμα δεν μπορεί να σταματήσει. Η ΑΕΚ έχει ετοιμάσει τα πάντα, όλα είναι σε καλό δρόμο. Να περάσει αυτόν τον σκόπελο και όλα μπαίνουν σε σειρά.
Ιδιας σημασίας, όσα συμβαίνουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Η σφραγίδα του Πογιέτ φαίνεται ολοένα και πιο έντονα. Σε λίγες ημέρες, ο Ουρουγουανός θα παραδώσει τις προτάσεις του για τους παίκτες που θέλει να δουλέψει, ποιοι δεν του κάνουν και σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση. Θα αρχίσει να δημιουργεί και να δουλεύει τον κορμό της ομάδας που σε μεγάλο βαθμό θα μπει τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα.
Παράλληλα, η ΑΕΚ θα πρέπει να δείχνει έμπρακτα σε κάθε παιχνίδι τη βελτίωση της. Να κάνει νίκες, να χαρίζει και θέαμα όταν μπορεί, να αναδεικνύει πρωταγωνιστές. Ο Τζεμπούρ ήρθε και μεταμόρφωσε την ομάδα, ο Μπακάκης επέστρεψε, ο Μπουονανότε αξιοποιείται, παιδιά όπως ο Πλατέλλας κατάλαβαν πως έχουν μέλλον στην ομάδα. Το κύπελλο και η 2η θέση είναι στόχος εφικτός και θα γλυκάνουν την εικόνα.
Εξίσου δύσκολος και σημαντικός ο μήνας για το μπάσκετ. Μια ομάδα που ξαφνικά δέχεται αμφισβήτηση από παντού, αλλά και χτυπήματα που δεν μπορεί να τα κατανοήσει κάποιος, όπως αυτό με τον Κούπερ. Η ΑΕΚ έκανε σερί τριών ηττών, μπορεί να τις κάνει τέσσερις ή ακόμα και πέντε και είμαι βέβαιος πως η αμφισβήτηση θα ξεχειλίσει για όλους και για όλα.
Τέτοιες καταστάσεις κρίσεις δείχνουν ποια είναι μεγάλη ομάδα και μπορεί να τις χειριστεί και ποια λειτουργεί με συνθήκες συνοικιακές. Λάθη έχουν γίνει πολλά, γίνονται σε αρκετά ζητήματα ερασιτεχνική (έως και εγκληματικοί) χειρισμοί, αλλά η ΑΕΚ παραμένει στους στόχους της. Ο Δεκέμβρης πρέπει να τη βρει κοντά στην κορυφή και μέσα στην Ευρώπη. Και έπειτα, να δει τη νέα χρονιά με μεγαλύτερη ηρεμία και σιγουριά για τις κινήσεις της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X