Καιρός για δυο

Καιρός για δυο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν σηκώνει και μεγάλη κουβέντα το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό. Τόσο μεγάλη διαφορά ποιότητας, είχε να φανεί από εκείνη την καταραμένη σεζόν της Γ’ εθνικής. Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ είχε να ρίξει έξι γκολ σε παιχνίδι κυπέλλου, 13 ολόκληρα χρόνια. Και σ’ αυτά τα χρόνια είχε βρει στα διάβα της και άλλες εξίσου με την Ελευσίνα, αδύναμες ομάδες. Για να μην βάλω στην κουβέντα και την παράμετρο πως την τελευταία φορά που και πάλι η ΑΕΚ είχε ρίξει εξάρα στο κύπελλο, το είχε κατακτήσει κιόλας. Αλλά κρατήστε την κάπου στην άκρη του μυαλού.

Πάμε και στα συστήματα. Έγραφα για το 3-5-2, που όχι μόνο δεν μου φαίνεται πως είναι αναχρονιστικό ή αμυντικογενές (διότι δεν είναι τίποτε από τα δυο), αλλά θαρρώ πως μπορεί και να ταιριάξει στην ομάδα. Το ίδιο μέσες άκρες είπε και ο απολύτως (και απόλυτος) αρμόδιος που είναι ο Πογιέτ. Με την υποσημείωση φυσικά πως είναι ένα σχήμα που θέλει και πολλή δουλειά και κατάλληλο ταϊμινγκ για να επιστρατευτεί. Αλλά υπάρχει στο τεφτέρι του προπονητή.

Πάντως πλέον είναι ξεκάθαρο πως ο Πογιέτ έχει στο μυαλό του προς άμεση εφαρμογή, σχήμα με δυο επιθετικούς. Το είπε την Τρίτη, το δοκίμασε για πρώτη φορά την Τετάρτη. Αν για το 3-5-2 έχω μόνο ισχυρές υποψίες πως μπορεί να ταιριάξει στην ΑΕΚ, για ένα οποιοδήποτε σχήμα με επιθετικό δίδυμο έχω (σχεδόν) βεβαιότητες. Όχι φυσικά με βάση όσα έγιναν στο ματς με την Ελευσίνα, αλλά λόγω ρόστερ.

Βάλτε τα κάτω και θα δείτε. Η ΑΕΚ έχει πλέον έναν σέντερ φορ περιοχής (και μεγάλης κλάσης) όπως είναι ο Τζεμπούρ και τον Γενάρη έχει την δυνατότητα να «ψωνίσει» και δεύτερο. Και στο ρόστερ υπάρχουν περισσότεροι από ένας παίκτες, που θα τους ταίριαζε γάντι ο ρόλος του δεύτερου επιθετικού, δίπλα στον Αλγερινό (ή την μεταγραφή). Ο Μπουονανότε είναι τέτοιος παίκτης. Πρώτος σκόρερ είχε βγει με την Ρίβερ, παίζοντας ως δεύτερος επιθετικός και με συμπαίκτες Ραδαμέλ Φαλκάο και Αλέξις Σάντσες. Επίσης ο Αραβίδης είναι τέτοιος παίκτης. Ο διεθνής επιθετικός εκτόξευσε την καριέρα του στον Πανιώνιο ως δεύτερος επιθετικός. Αφήστε που θα επιμείνω πως είναι τέτοιος αθλητής, που μπορεί να βοηθήσει (από) παντού.

Και ο Βάργκας είναι παίκτης που μπορεί να παίξει δεύτερος επιθετικός. Ίσως και καλύτερα απ’ ότι στα άκρα ή απ’ ότι ως «δεκάρι», που η αλήθεια είναι πως το «επιτελικό» δεν το έχει ο Βενεζουελάνος όπως το έχει ο Μάνταλος. Ακόμα και ο Πλατέλλας μπορεί να παίξει ως δεύτερος επιθετικός. Και παρεμπιπτόντως τα δυο συνεχόμενα γκολ είναι μια (ακόμα) απάντηση σ’ αυτούς που επιμένουν στην πλάνη «δεν είναι παίκτης ο Πλατέλλας για μια ανταγωνιστική ΑΕΚ».

Γενικώς στο ρόστερ υπάρχουν πολλοί και καλοί δεύτεροι επιθετικοί. Είναι ίσως από τα πρώτα πράγματα που έχει εντοπίσει ο Πογέτ από τις πρώτες μέρες του στην ΑΕΚ. Το είπε άλλωστε δημοσίως. Και γι αυτό και έχει βάλει πλώρη για να βγάλει στο γήπεδο ένα σχήμα με επιθετικό δίδυμο. Ή και περισσότερα από ένα σχήματα. Όλα όμως, με επιθετικό δίδυμο.

Στο ματς με την Ελευσίνα, παράδειγμα, δοκίμασε ένα 4-1-3-2. Που κάποιες φορές μπορεί να έμοιαζε με 4-3-3, αλλά δεν ήταν. Σχήμα με δίδυμο στην επίθεση αλλά ακόμα και με επιτελικό μέσο. Το δοκίμασε μια, θα το δουλέψει πολύ και προφανώς κάποια στιγμή θα το ξαναδούμε. Επίσης στο μυαλό του έχει το 3-5-2. Και αυτό θα το ξαναδούμε όταν χρειαστεί, όπως έγινε στην Κομοτηνή, χωρίς μάλιστα να έχει δουλευτεί και καθόλου. Γενικώς θαρρώ πως στο μυαλό (και το μπλοκάκι) του Πογιέτ, υπάρχει το καιρός για δυο, στην επίθεση. Και όχι επειδή έπιασε κρύο. Αλλά βεβαίως όλα μένει να δούμε (όταν) και πως λειτουργήσουν μέσα στο γήπεδο. Διότι εδώ μπορεί να τα λέμε καλά, ο κόουτς να τα σκέφτεται ακόμα καλύτερα, αλλά τελικά να μην τσουλάει.

ΥΓ: Είναι πάντα ωραίο να βλέπεις ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν δυνατοί και όπως πρώτα, μετά από μια μεγάλη περιπέτεια. Είναι επίσης ηλίου φαεινότερο, ακόμα και σ’ ένα ματς με την αδύναμη Ελευσίνα, πως τέτοιο τούρμπο σαν αυτό του Μπακάκη, δεν έχει άλλο δεξί μπακ στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X