4ποντο, που πονάει πολύ!

4ποντο, που πονάει πολύ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

epeisodia-επεισοδιαΠΡΩΤΟΝ: Φυσικά και μας βρίσκει οριζόντια και κάθετα αντίθετους κάθε προσέγγιση της ΑΕΚ προς τον Παναθηναϊκό, στα όσα αντιμετωπίζει εξ αιτίας της μετατροπής της «πράσινης» Λεωφόρου σε … Μεγαλοσαββατιάκους «Βροντάδες της Χίου». Με τις φωτοβολίδες, που έσκασαν κοντά σε «ερυθρόλευκους» παίκτες να ζωντανεύουν το Πασχαλιάτικο έθιμο στο νησί, με τις «φονικές» σαϊτες και τις Σαρρικές «σφαγιαστικές σφυρίκτρες», από τις οποίες η πιο επικίνδυνη εκτοξεύθηκε χθες από την ΚΕΔ της ΕΠΟ με στόχο την ΑΕΚ, στον κυριακάτικο αγώνα με τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Παναιτωλικό! Με …Θανάση Γιάχο, μάλιστα κύριοι, το παιχνίδι της 12ης αγωνιστική και με συνεργάτες εξ ίσου «σαϊτογενείς», αλλά αυτό το θέμα για πιο κάτω.

Σε τούτο εδώ, με το οποίο ξεκινήσαμε την σημερινή επίσκεψη μας στον ιερό χώρο της «Φωκών και Καππαδοκίας», ο λόγος για την απόλυτη άρνηση κι απέχθεια μας προς ο,τιδήποτε για φιλική, αδελφική, συμμαχική ή όπως αλλιώς ονοματίζουν την διάθεση ή και την έμπρακτη συμπαράσταση προς τον Παναθηναϊκό, Αλαφούζιο ή Πατερικό ή Βαρδινογιαννικό και λοιπά! Η ΑΕΚ όχι μόνο δεν έχει καμία υποχρέωση προς τους «τρίφυλλους», αλλά οφείλει, έναντι της ιστορίας της, παρελθοντικής και σύγχρονης, να μη ξεθωριάζει τη μνήμη της και να μη αγνοεί πρωταρχικότατης σημασίας γεγονότα! Ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολλές φορές ακόμη και πιο αδυσώπητος κι αδίστακτος εχθρός από όσο οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης, καταφάνηκε και στο «απόλυτο πούλημα- εγκατάλειψη του Ντέμη στον μοναχικό αγώνα του προς το ΚΑS, για το πολυέγκλημα-Βάλνερ. Και μετά στην τραγωδία της Μαύρης Άνοιξης του 2013, όταν δεν προσέφερε μια ασπιρίνη ή μια γάζα, για απορρόφηση του αίματος, από την κατασφαγή, που προκάλεσε το κατεστημένο και υποβίβασε την ομάδα!

alafouzos-αλαφουζοςΠουθενά δεν ήταν, τότε, και ο Παναθηναϊκός. Όχι δε μόνο χαιρόταν, αλλά με τους Νταμπιζοαναστασίου καιροφυλάκτησε και καταλήστεψε έμψυχο υλικό, δελεάζοντας τους ασθενέστατου χαρακτήρα Κλωναρίδη, Κουτρουμπή. Και ο … «καλός γείτονας» σκύλευσε επί του «Ενωσίτικου» πτώματος. Την παραμικρή διοικητική βοήθεια, με καταντροπής κι αίσχους ενέργειες, περί την αρχικατακλεψιά και του Κώστα Κατσουράνη, με «αργύρια» την «καρέκλα» του πλήρως ελεγχόμενου και Φιλιππινεζικά καθήμενου «προέδρου της Σούπερ Λίγκας»! Χρεώνουμε ως νέο ιστορικό λάθος της ΑΕΚ ακόμη και το «καλημέρα» ή «καλησπέρα» προς το Αλαφουζικό καθεστώς, που δεν διαφέρει σε τίποτε ή έστω ελαχιστοελάχιστα προς τα αλλόχρωμα καθεστώτα, τα οποία λυμαίνονται και συνεχίζουν να κυριαρχούν ολοκληρωτικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με πάντοτε κεντρικό στόχο και θύμα τους τον Πανελλήνιο (και όχι τοπικό, όπως είναι ο Βόρειος) Δικέφαλο Αετό του Νότου.

Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ ενδιαφέρθηκε να βγει στην φόρα του ποιος τηλεφώνησε στον Τριτσώνη, στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και δεν τήρησε τον λόγο του, ότι θα γύρισε για τα τελευταία λεπτά του «Βατερλό» με τον Πανθρακικό. Ο Παναθηναϊκός ήταν ολικά εξαφανισμένος, όταν το κατεστημένο και η επίσημη Πολιτεία πετούσαν σωσίβιο τεχνητής σωτηρίας στον Άρη, για να βυθιστεί «ο Τιτανικός» της Νέας Φιλαδέλφειας- Αμαρουσίου! Γιατί, λοιπόν, τώρα η ΑΕΚ να αναλάβει ρόλο «Καλής Σαμαρίτιδας», προς ένα αντίπαλο-εχθρό, που από την εποχή Βγενόπουλου και Ματζεβελάκη της έβγαζε και τα δύο μάτια, της έκοβε τα γόνατα, την άφηνε με δάκτυλα στα χέρια και στα πόδια χωρίς νύχια;

 

**************************************************************************************************************************

 

savvidis-σαββιδηςΔΕΥΤΕΡΟΝ: Συνάρτηση με το εναρκτήριο θέμα, το εξής: Διπλασιάζει και πολλαπλασιάζει το «πολιτικό» της λάθος η ΑΕΚ με το να δείχνει εμπιστοσύνη στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη! Αν παρακολουθούσε κάποιος τα δημοσιεύματα στα θεσσαλονικιώτικα ΜΜΕ, αν άκουγε τις δηλώσεις, τις τοποθετήσεις τους και την χολή, που βγάζουν πρώτα για την ΑΕΚ και πάρα πολύ μετά για τον Ολυμπιακό και τον Άρη (γιατί τον Παναθηναϊκό τους σπάνια) θα έφριττε! Και θα απορούσε για το πώς είναι δυνατό «να κοιμίζει» ολόκληρη ΑΕΚ ένας ξενοφερμένος, που δεν ξέρει ή δεν θέλει , γιατί δεν καταδέχεται, να μιλήσει και συνεννοηθεί στα ελληνικά!

Κι αυτός, ενώ ο Κροάτης τεχνικός του διαφήμιζε τον «αντρισμό» των παικτών του (!), «να χαϊδευοτσιμπάει» και τα δύο μάγουλα της «κιτρινόμαυρης» ομάδας, έχοντας κρεμάσει, νοερά την σφυρίκτρα του Τάσου Σιδηρόπουλου, που αγνόησε επιδεικτικά πέναλτι και την περασμένη Κυριακή, στο 0-0 με τον Παναιτωλικό Εκεί, πάλι περί το τέλος του αγώνα, όπου ο Τζιόλης ανέτρεψε τον Κάπελ, όπως ο Κάτσε τον Σιμόες. Και θα έλθει αυτή την Κυριακή ο Γιάννης Μαντζουράκης στο ΟΑΚΑ και θα απαιτεί από τον Αθηναιο-Χιώτη τραπεζικό Γιάχο «το πέναλτι, που δεν μας δόθηκε στην Τούμπα»! Όσο φίλοι-αδελφοί- σύμμαχο και ό,τι άλλο είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ωμοί και στυγνοί ανταγωνιστές της ΑΕΚ, τόσο είναι και ο Ιβάν.

gagatsis-γκαγκατσηςΜα δεν φτάνει η απόδειξη της στάσης του και στο θέμα του ΟΠΑΠ; Δεν φτάνει, ότι επώασε πατέρα και γιό Γκαγκάτση, με τον … «συν Πανιώνιο πλέον» Βασίλη , εγκέφαλο του «Ριφιφί 2008» του Αιώνα, με Βάλνερ, Μάκη Κατσαβάκη, Καλαμαριά και λοιπούς; Δεν φτάνει, στην τωρινή ΑΕΚ, για να ορθανοίξει τα μάτια της, ότι ο Σαββίδης, με πρωτοσυμβουλάτορες και τους Γκαγκατσικούς, κουμπάρο Ζαγοράκη και ΟΥΕΦΑτζήδες συνεργάτες του Πλατινί, «νίπτει τας χείρας του», προκειμένου για «κάθαρση» και «τιμωρίες»; Ότι ο παμπόνηρος Ροστοφιανός, για «να κουμπώσει» την 2η θέση, συνυπάρχει πια με το κατεστημένο και μέσω «Βέροιας», όπου οι Βρύζας, Τσαλουχίδης, Καρυπίδης παίζουν όσο πιο κεκαλυμμένα τον «διπλωματικό» τους ρόλο;

Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις για τον Ιβανικό ΠΑΟΚ και να μη καταλήξεις, πως είναι επιεικώς αφέλεια για την «Ένωση» να πιστεύει, ότι … «θα ξαναπάρει την Πόλη», με … «Κασλάνικοφ» από το Ροστόφ! Μα τον θεό, στον οποίο κάνουν τον σταυρό τους κι επικαλούνται το όνομα του, τρέφουν την αυταπάτη, ότι ο Σαββιδικός ΠΑΟΚ θα δώσει ποτέ μια γουλιά νερό, σε ποτηράκι του τσίπουρου, στον Δημήτρη Μελισσανίδη, λόγω Ποντιακής καταγωγής, Παναγίας Σουμελά και τα λοιπά; Αν ναι, γιατί ο Ροστοφιανός δεν κινεί το μικρό δακτυλάκι του, προς τον οικειότατο του και θερμότατο συνομιλήτή (και του γιού του), Αλέξη Τσίπρα, για να σταματήσει να υψώνει Τείχος Βερολίνου ή Σινικό Τείχος, στην ανάγκη της ΑΕΚ να χτίσει την «Αγια Σοφιά της»;

Ο «Μελ» έχει προσφέρει , ως τώρα, «βαρέλια …μέλι», για να γλυκάνει τον Ιβάν, όμως για ανταπόδοση πήρε το «σε όλα κόντρα μέσα στην Σούπερ Λίγκα» και «Τάσο Σιδηρόπουλο στο πλασματικό 2-1 της Τούμπας», που η προδομένη ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να εξελίξει προπονητικά σε «διάδοχο του πρωταθληματικού Μπάγεβιτς» τον Τραϊανό Δέλλα! ΑΕΚ, κοντολογής: Φοβού τον Ιβάν και …ποντιακά ομιλούντα!

 

*************************************************************************************************************************

1501314ΤΡΙΤΟΝ: Η μπασκετική ομάδα έχασε, με καθαρό σκορ, από τη Γαλατά Σαράϊ. Την ομάδα της Φανής Γραμματικογιάννη, της Ελληνίδας και Σουπερ«Ενωσίτισας» προέδρου, που δεν μας τίμησε με την παρουσία της στο ΟΑΚΑ. Έχασε η περήφανη, όταν την αποκαλείς «χανούμισα», έστω κι αν νίκησε η μία ομάδα του άνδρα της, η άλλη, η ποδοσφαιρική έχασε, ευτυχώς, στην Μαδρίτη, από τη… «Ντέμική» Ατλέτικο, με 2-0. Σημειώνουμε «ευτυχώς», γιατί η Γαλατά είναι όπως ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου. Σύμμαχος του ΟΣΦΠ.

Η ΑΕΚ είναι προς την «κιτρινόμαυρη» Φενέρ Μπαξέ του δικού μας, του αξέχαστου Λευτέρη Αντωνιάδη (ιστορικό ντουέτο, για λίγο έστω, με τον αρχιθεό της μπάλας, Κώστα Νεστορίδη ), ενώ η Μπεσίκτας ήταν η ομάδα, που αγωνίστηκε ο συγχωρεμένος Αλέκος Σοφιανίδης. Λοιπόν, ήττα προχθές , με 86-73! Χωρίς, φυσικά, τον νεοεγκέφαλο του παιχνιδιού, τον Κούπερ, αλλά υπομονή για να τον πρωτοζήσουμε το Σάββατο απόγευμα, κατά του πάρα πολύ επικίνδυνου «κρατικού» του Ιωαννίδη και του Μπουτάρη (με τον Τζιτζικώστα έχουν ταχθεί οι ΠΑΟΚτσήδες, με την γραμμή-Ιβάν)!

aggelopoulos-melissanidis-αγγελοπουλος-μελισσανιδηςΗ στενοχώρια, για την ήττα, κυρίως γιατί ήταν παρόντες 10.000 οπαδοί και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με τον Γκουστάβο Πογιέτ κι άλλους εκπρόσωπους της ποδοσφαιρικής ομάδας. Όταν χάνει η ΑΕΚ είναι αδύνατο να μη λυπηθείς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει, πως «θα στείλεις» την λογική σου, για να κάνει παρέα, να γίνει ένα με τον…κλητηροδήμαρχο! Θα διασώσεις το μυαλό και την ψυχραιμία σου. Θα υπολογίσεις, πως η τωρινή Μακοαγγελοπουλική ΑΕΚ είναι μόλις «μιας σεζόν», έναντι αντιπάλων, που δεν τους υποβίβασαν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, μαζί με διαβολικούς ατζέντηδες και προμετωπίδα τους τον Ηλυσιακό και τον Κολοσσό Ρόδου.

Θα υπολογίσεις, πως είναι η πιο φρεσκοθεμελιωμένη ομάδα. Και ότι από τους πάμπλουτους Ρώσους και Τούρκους χάνουν και οι δύο αδιαφιλονίκητες ελληνο-ευρωπαϊκές δυνάμεις, οι Παναθηναϊκός (όπως την περασμένη εβδομάδα από την Λοκομοτίβ του Μπαρτζόκα, στο ΟΑΚΑ , με άγρια αποδοκιμαζόμενο τον Γιώργο Βαρδινογιάννη …) και Ολυμπιακός. Η Μαυροκεφαλίδια ΑΕΚ είναι στην αφετηρία. Όχι βιασύνη, όχι πρεμούρα, όχι πανικός. Γιατί 100% , χάρη στον τιτάνα Μάκη Αγγελόπουλο και το παμπλήρες επιτελείο του «Πάλι με χρόνια και καιρούς, πάλι ΑΕΚαλλιμαρμαρωμένη θα΄ναι»!

 

 

*************************************************************************************************************************

 

mitsios-μητσιοςΤΕΤΑΡΤΟΝ: Φυσικά και διόλου τυχαία δεν διόρισαν τον «χειριστή» της σφυρίκτρας, Θανάση Γιάχο, στον μεσημεριανό-απογευματινό αγώνα της Κυριακής. Το «χειριστής» τόσο από το χείριστος διαιτητής, όσο κι από το «θρυλικό» χέρι-Μανιάτη, με το οποίο η πειραϊκή ομάδα άρπαξε το κύπελλο από την αγκαλιά του παθητικοτατου, λόγω Μποροβήλου, Αστέρα. Η έκπληξη, ότι για το ματς ΑΕΚ- Αγρινίου δεν έβαλαν άλλο ένα «χειριστή», ως 4ο, τον Χαράλαμπο Καλογερόπουλο, «διάσημο», για το χέρι-Χάρα, σε Σταυροκοντονική βραδιά , στο αιχμαλωτισμένο ΟΑΚΑ, που ο Ολυμπιακός «νίκησε» την Τραϊανοαυτοκρατορική ΑΕΚ δήθεν «1-0» και ουσιαστικά εξασφάλισε πάλι το Κύπελλο.

Για 4ο η ΕΠΟκεδική Επιτροπή διόρισε τον Χρήστο Μήτσιο, σε επίδειξη «αρρωστημένης δύναμης», ότι δεν λογαριάζει τις Κυριακοθωμαίδιες εκπομπές, που καταγγέλλουν για …φωτοβολιδοκατάληψη του αγωνιστικού χώρου της Βέροιας, στο πρόσφατο ματς με τον βέβαια ξανά, από …τέλος Αυγούστου και πολύ περισσότερο από τέλη Νοεμββρίου, πρωταθλητή. Δίδυμο, λοιπόν, Γιάχου- Μήτσιου , με τον δεύτερο συμπατριώτη , Ηπειρώτη, και προστατευόμενο του Μπριάκου…Εμ, εδώ σας θέλω: Τι εστί Μπριάκος; Ο «καπετάν εγώ κάνω ό,τι γουστάρω» και κατά την βραδιά, που ο Τριτσώνης δεν επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ! Βοηθοί οι «ανεπανάληπτοι» και δεδηλωμένοι αντιΑΕΚτσήδες, ο Κορίνθιος Καρσιώτης και ο Χανιώτης Καλφάκης!
girtzikis-mazarakis-γκιρτζικης-μαζαρακηςΌλοι αυτοί υπό την ατσάλινη ομπρέλλα προστασίας του Κεφαλονίτη παρατηρητή Γεράσιμου Μαζαράκη! Τουλάχιστο την παρουσία του τελευταίου ας την αντιμετωπίσουμε με συμπάθεια, δεδομένου, ότι το νησί του ταρακουνιέται άσχημα από σεισμικές δονήσεις, προερχόμενες από την γειτονική Λευκάδα. Παράκληση, μη ξύσετε την πληγή, με την ανάμνηση, που κι εμείς από τον Φρίξο Κώσντα έχουμε ακούσει να την αφηγείται…΄Όταν ο Γιάννης Καρράς, τότε πρόεδρος της ΑΕΚ κυνηγούσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού τον Μαζαράκη , γιατί, ως διαιτητής είχε αλλοιώσει το αποτέλεσμα σε βάρος της «κιτρινόμαυρης» ομάδας!

Ο Κεφαλονίτης φορούσε χοντρό κατάμαυρο γυαλί, για να μη τον αναγνωρίσουν, αλλά ο καρατίστας (κάτοχος μαύρης ζώνης) ιστορικός Προοδευτικάνος ηγέτης και μετά πρωταθληματικός (παράλληλα με τον Μελισσανίδη) στην ΑΕΚ, Γιάνναρος Καρράς και τον ξετρύπωσε και τον ξεφτίλισε! Ο τότε εφοπλιστής στα τελευταία χρόνια είναι κορυφαίο διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρία. Παρακολουθεί τα της ΑΕΚ , που την αγάπησε και την κυλάει στις φλέβες του κι ας διέδιδε τότε ο Σταύρος Νταϊφάς, πως είχε διατελέσει από τους χρηματοδότες της πειραϊκής ΠΑΕ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X