Τους «ΖΟΡΟ» και «ΠοYES»!

Τους «ΖΟΡΟ» και «ΠοYES»!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νικηφόρο διήμερο για την ΑΕΚ, ύστερα από καιρό. Εκτός έδρας σημειώθηκαν και το 78-54, το Σάββατο, στην Κηφισιά, και το 2-1, την Κυριακή, στην Κομοτηνή. Αν έπρεπε να ξεχωρίζαμε οπωσδήποτε δύο πρόσωπα ή δύο γεγονότα, από αυτό το χαρούμενο πρωταθληματικό Σαββατοκύριακο, δεν θα δυσκολευόμασταν. Το πρώτο θα ήταν «ο Ζορό» των καλαθιών» ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης! Και το άλλο το σε ξέσπασμα σαν τον Μπαρλικό «Τσικ» (Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι, κατακτητή του Διηπειρωτικού με τη Μπάγερν Μονάχου και μετά ο Λουκάς τον έφερε στη Νέα Φιλαδέλφεια!), ο Γκουστάβο Πογιέτ!
**************************************************************************************************************************

 

mavrokefalidis4-μαυροκεφαλιδηςΤον Μαυροκεφαλίδη για τον ηρωϊσμό του! Ο οποίος αποτυπώθηκε με την πρωτοφανή ενέργεια του να αμύνεται φορώντας την προστατευτική μάσκα, στην σπασμένη μύτη του και χωρίς τη μάσκα να επιτίθεται! «Αν έβγαζα ακόμη τον «ΔΙΚΕΦΑΛΟ», θα τον κυκλοφορούσα με όλη την πρώτη σελίδα, από πάνω ως κάτω, με διπλή φωτό του Μαυροκεφαλίδη, στη μία με μάσκα, σε αμυντικό ριμπάουντ, την άλλη χωρίς μάσκα, να καρφώνει στο κηφησιώτικο καλάθι»! Αυτό το εξαίσιο μου εκμυστηρεύτηκε χθες ο πολύ γνωστός μου, Φρίξος Κώνστας, που τηλεφωνηθήκαμε, για το αν συναντηθούμε την Τετάρτη βράδυ, στο ΟΑΚΑ, για το μεγάλο ματς με τη Γαλατά Σαράϊ.

 

 

 

 

mavrokefalidis3-μαυροκεφαλιδηςΕίχε κι εκείνος εντυπωσιαστεί από την αυταπάρνηση του Λουκά κι άρχισε να ξετυλίγει αναμνήσεις του για συγκινητικότατα και πολύ πιο έντονα, φυσικά, παραδείγματα με τον Γιώργο Αμερικάνο! Τότε, που ο διεθνούς φήμης ορθοπεδικός χειρουργός, ο Βασίλης Χατζηγιάννης , μέγιστος «Ενωσίτης» αντιπρόεδρος και ο πιο έντιμος πρόεδρος, που πέρασε ποτέ από την ΕΠΟ. Ο «γιατράραρος» είχε «σκάψει» πειραγμένο κόκκαλο, από μπράτσο του χεριού του, και ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ για την ΑΕΚ, το ελληνικό, το ευρωπαϊκό, το παγκόσμιο μπάσκετ! Του συνέστησε υπομονή, για την απόλυτη αποθεραπεία, όμως ο «Παγκόσμιος» από την πρώτη μέρα(!), που βγήκε από το νοσοκομείο «Αττικόν» … «έπιασε από τον λαιμό» το Νίκο Μήλα, για να τον βάλει να παίξει! Διακόψαμε τον Φρίξο σ’ αυτή την αφήγηση του, από…ζήλεια, γιατί ο Θεός τον προτίμησε από μας (!), ώστε να ζήσει εκείνη την παντοαιώνια ΚΑΙ μπασκετική εποχή της ΑΕΚ!

 

*************************************************************************************************************************

 

johansson-poyet-γιοχανσον-πογιετΔεύτερη προσωπικότητα, από το θριαμβευτικό διήμερο της ΑΕΚ, τον 48χρονο Ουρουγουανό κόουτς! Γιατί κατέκτησε την πρώτη «κιτρινόμαυρη» νίκη του και ήταν συνταρακτικός, κατά την τεχνική διαχείριση του αγώνα! Με κορύφωμα την αλλαγή Χ τρία των συστημάτων της ομάδας, προκειμένου ο Πανθρακικός κι Ελευθερόπουλος να μη έχουν «το άστρο του 89΄», όπως οι Αστέρας και Σταϊκος Βεργέτης μια αγωνιστική πριν!

 

**********************************************************************************************************************

 

poyet-πογιετΣτην καιρικά ακατάλληλη αερο-Κομοτηνή, ο Γκας «ΠοYES» είχε τον πρώτο και κύριο λόγο, από τον «πάγκο» για την κατάκτηση του 3ποντου! Αλλά είχε κάτι, ακόμη, με το οποίο μας τίναξε όρθιους από την εξέδρα και από την πολυθρόνα, προ της μικρής τηλεοθόνης! Ήταν οι στιγμές, που μετά το τελευταίο σφύριγμα, από τον Γιάννη Δελφάκη, έφυγε σφαιράτος από την θέση του και με σφιγμένη και υψωμένη γροθιά πήγε προς την πλευρά, που ήταν οι «Ενωσίτες» οπαδοί-εκδρομείς και μόνιμοι κάτοικοι Θράκης! Ο Ουρουγουανός «έγινε Άγης»! Και ξεσήκωσε παρόντες κι απόντες, στο γήπεδο της Κομοτηνής, «κιτρινόμαυρους»! Μίλησε, με την εκφραστικότητα του, στην καρδιά όλων των «Ενωσιτών». Γιατί κόουτς- «οπαδό» τον χρειαζόμαστε, ειδικά αυτή την δυσκολότατη κι αγχώδη περίοδο, που έχουμε χάσει τον ύπνο μας έως ότου Δημήτρης Μελισσανίδης και Νίκος Στράτος «κάνουν το μυριοπόθητο διάγγελμα»(!), ότι … «Επί τέλους και πράγματι ήλθε η ώρα, ώστε τα πρώτα υλικά να κουβαληθούν στον πανιερότατο ΑΕΚοχώρο της Νέας Φιλαδέλφειας, για το ξεκίνημα των έργων στην «Αγιά Σοφιά»!

 

*************************************************************************************************************************

 

Επιλέξαμε, από το λαμπρό, ως προς το αποτέλεσμα, με το οποίο αυξήθηκε σε «7χ7» το μπασκετικό κατόρθωμα και μειώθηκε η βαθμολογική απόσταση από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, στο ποδόσφαιρο, δύο προσωπικότητες, οι οποίες με την συναρπαστική στάση τους «έκαναν τις λεπτές εσωτερικές χορδές» να τρεμοπαίξουν και να βγάλουν ήχους σαν θεϊκή «βυζαντινή μουσική». Ούτε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι γηγενής ΑΕΚτσής, ούτε ο Γκουστάβο Πογιέτ! Κι όμως στο διήμερο αυτό με τον «πιο ορατό και χειροπιαστό» νοερό (!) τρόπο ζωντάνεψαν εξέδρα του «ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΣΧΟΣ» και την «ΣΚΕΠΑΣΤΗ» του «ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ»! Μπήκαν στην καρδιά μας! Όλοι τους ευχαριστούμε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X