Ποδοσφαιρικό «Μαυρο+Κεφαλίδη»!

Ποδοσφαιρικό «Μαυρο+Κεφαλίδη»!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπροστά σε σταυροδρόμι βρίσκεται ξανά η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ. Δεν πρέπει να ξεγελιέται κανένας από το ότι συνέπεσε το σταυροδρόμι αυτό να είναι σε μακρινή απόσταση από το δικό της περιβάλλον, από τον άξονα Νέα Φιλαδέλφεια- Μαρούσι-Σπάτα. Είναι στην Κομοτηνή. Περιοχή, η οποία εξωτερικά είναι «πράσινη», κατά το χρώμα της αγωνιστικής φανέλας του Πανθρακικού. Εσωτερικά είναι στρωμένη στα «κόκκινα», λόγω της στενότατης φιλίας με τον Ολυμπιακό. Δικαίωμα της η ποδοσφαιρική Κομοτηνή να είναι με οποιονδήποτε χρωματισμό επιθυμεί και να αποφασίζει όπως εκείνη κρίνει σωστό για τα συμφέροντα της, ακόμη και τα εμπορικά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πρόσφατο. Δηλαδή της αποδοχής για χορηγική διαφήμιση στην φανέλα της ομάδας, της στοιχηματικής εταιρίας, με την οποία έχουν συμβληθεί όλοι οι σύμμαχοι της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. Για μας σημασία έχει το τι κάνει και πού βρίσκεται η ΑΕΚ.

 

**************************************************************************************************************************

 

Δυστυχώς οι βαθμολογικές απώλειες, κατά τις πρώτες 10 αγωνιστικές του πρωταθλήματος ήταν πολλές, σοβαρές και οδυνηρές. Από αυτές αποθρασύνθηκαν ακόμη και μαθητούδια, παιδαρέλια της προπονητικής, όπως ένας Γιάννης Χριστόπουλος, πιο γνωστός και σαν «Ο Ουκρανός του Σελούκ», που δήλωσε με ηδονή, ότι «Η ΑΕΚ δεν γύρισε έτοιμη». Ενώ …θα ήταν, αν η ηγεσία της ΠΑΕ είχε αποδεχτεί την πρόταση, για την πρόσληψη του, σε αντικατάσταση του Δέλλα. Υπάρχει το «τέλος πάντων, άσε τον καθένα να λεει ό,τι νομίζει και ό,τι γουστάρει, για να κερδίζει το τρίωρο ή και το 24ωρο, που διαρκεί κάθε διασημότητα-μπουρμπουλήθρα». Αλλά η τωρινή περίπτωση ολόκληρης ΑΕΚ δεν είναι για τέτοιου είδους αντιμετώπιση. Δεν είναι για το «Μωρέ, δεν βαριέσαι, άσε τον κάθε τρελό στην τρέλα του».

 

Γιατί ΑΕΚ είναι αυτή. Και την υποτίμηση, ως και την «πτωματοποίηση» της πολλοί και την θέλουν και την μεθοδεύουν, για να χουν «να σκυλεύουν». Ότι στα άπλυτα δόντια τους είναι ακόμη «εγκλωβισμένα» σαρκίδια από το «καταφάγωμα» της ΑΕΚ, με τον διμέτωπο υποβιβασμό, δεν τους έχει ξεπεινάσει και μπουχτίσει. Αρπακτικά, σαρκοβόρα, επιθυμούν κι άλλο πρωταγωνιστιλίκι για τα ειδικά ζουγκλογυρισμένα φίλμς στο Animals Chanel…Καλομάθανε κι από την ευκολία, που θήρευσαν κατά του μπασκετικού πρώτα και του ποδοσφαιρικού μετά Δικέφαλου Αετού.

 

Άλλωστε υπάρχει, στην διάθεση τους, και τρίτο «Ενωσίτικο» θήραμα κι αυτό κατασπαράσσουν και κατατρώγουν τώρα, το γηπεδο-«Αγια Σοφιά». Έχουν πέσει πάνω του και με το που ακούσουν πάνω από το κεφάλι τους κάποιο κράξιμο κτυπάνε μεταξύ τους τα μαχαιροπήρουνα και τα κουτάλια ή τρίζουν ανατριχιαστικά τα μυτερά δόντια τους, ώστε με τον τεχνητό θόρυβο, τα άλλο κοράκια να φοβηθούν και να απομακρυνθούν, έστω προσωρινά… Κι αν περισσέψει τίποτε, τότε σε ισχύ το «ο καθένας με την ώρα του». Και με «ό,τι του αναλογεί», σύμφωνα με το μέγεθος, με την δύναμη, με τα νύχια, τα δόντια, το ράμφος, τον ρόλο του…

 

 

*********************************************************************************************************************

 

Ας έλθουμε, όμως, μπροστά στο νέο σταυροδρόμι, που χαράσσεται για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ, με αναγκαστική «αφετηρία» την Κομοτηνή. Eιρωνεία φοβερή, ότι το όνομα «Πανθρακικός», που συνδέθηκε άμεσα με την «φονική επίθεση της 14ης Απριλίου 2013», ήτοι με το τέλος μιας μακρόχρονης εποχής, να το βρίσκει και τώρα μπροστά της στην απόλυτη ανάγκη της «Ένωσης», για «νέο ξεκίνημα».
ΑΝΑΓΚΗ για όλη την ΑΕΚ και σε ημέρες, που θα συσχετιστούν με την άλλη μια επίσκεψη, κατά την επόμενη εβδομάδα, σε αρμόδιο υπουργείο. Εκεί μη τυχόν και διαψευστούν όσοι πιστεύουν , ότι μετά το επί Καραμανλή μπασκετικό «Βατερλό» και το επί Σαμαρά ποδοσφαιρικό «Δίδυμοι Πύργοι 11ης Σεπτεμβρίου», θα τριτώσει το κακιστετότερο κακό! Ήτοι με κυβέρνηση Τσίπρα να κινεί τα νήματα το οριστικό θάψιμο του «Αγιά Σοφιά» πιο κάτω κι από εκεί, που μπουλντοζοέχωσε το «Νίκος Γκούμας» ο Γιάννης Γκρεμίτσας!
ΑΝΑΓΚΗ ώστε η ομάδα να ξαναβρεί την ταυτότητα και την ισορροπία της, κατά την αγωνιστική σεζόν της επιστροφής της. Αυτό δε μετά από το «στα κάτεργα, επί δύο χρόνια» (!), που την υποχρέωσαν Πολιτεία- ΕΠΟ- Σούπερ Λίγκα – Διαιτησία, με το «Εκεί-εκεί στην Γάμα και στην Βήτα Εθνική»! Ήδη στην οικειότατη και με ενεργό συμμετοχή (ιδέ Γκαγκάτση…) προς το πολυπρόσωπο κατεστημένο, στην Τούμπα, πήρε το πρώτο εκκωφαντικό μήνυμα, μέσω του Ζαγορακικού και Βασαρικού, Καβαλιωτο-Θεσσαλονικέα, Τάσου Σιδηρόπουλου, ότι «Κακώς γύρισες»! Το «Κακώς» επίρρημα, με ωμέγα, όχι με… «όμικρον», με το οποίο από τότε είχε ξεκινήσει κονέ ο τσάρος Ιβάν, όπως αποκαλύπτουν τώρα ίδιοι «ασπρόμαυροι» προπαγανδιστές.
ΑΝΑΓΚΗ η ομάδα να αποκτήσει αγωνιστικό ηγέτη. Κάτι, που δυστυχώς, δεν επιτεύχθηκε στα δυόμιση χρόνια της απόλυτης προπονητικής κυριαρχίας του Τραϊανού Δέλλα. Όχι πώς δεν ήθελε ο «Κολοσσός», δήθεν γιατί ήταν κυριευμένος από τη νοοτροπία του «Ρωμαίου –μέσω Ρόμα- αυτοκράτορα» . Ή και σε συνδυασμό με τον εγωϊσμό, με τον οποίο μπολιάστηκαν οι μοναδικοί κι ανεπανάληπτοι, απλησίαστοι, αμίμητοι – στα όσα χρόνια θα ζει η Εθνική ποδοσφαίρου. Οι κατάχρυσοι Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 (έτους της Γιαννοαγγελοπουλικής Ολυμπιάδας της Αθήνας των Κεντέρη, Θάνου, Χαλκιά, Δεβετζή, Τσουμέλα) . Ο «τρΑΪ της 14ης Απριλίου» ήθελε και προσπάθησε, όσο το δυνατό πιο πολύ, για τον επί πλέον λόγο να αποξενωνόταν εντελώς το ποδοσφαιρικό όνομα του από τα δύο αποφραδικά ματς των «1-0» από Πανθρακικό και Ατρόμητο. Ότι σε αυτά τα υπό φυσιολογικές συνθήκες (όμως για άλλους, όχι και ποτέ για μια Βασσιλίδα κι Ευρωπαία ΑΕΚ) καλλιεργήσιμα 2,5 χρόνια , επί Δέλλα, δεν άνθισε , ούτε καρποφόρησε ο παίκτης-σημαιοφόρος για τη νέα εποχή.

Ο «νέος Μανωλάς», ο «νέος Τσιάρτας», ο «νέος Σαβέβσκι», ο «νέος Κατσουράνης», ο «νέος Ντέμης», για να αρκεστούμε σε ονόματα από τις τελευταίες δεκαετίες, μη πάμε ως τους προγενέστερους ΑΕΚοθεούς. Ένας πολύ ουσιαστικός, κατά την γνώμη μας, λόγος, που δεν ανέτειλε νέος αγωνιστικός παίκτης-ήλιος , σε αυτά τα απίστευτης κι αδιανόητης σκοταδιστικής περιόδου των 2,5 ετών, ότι μεγάλα αστέρια δεν συγκινούνταν από την πειθώ και τα χρήματα του πανέμπειρου ηγέτη, Δημήτρη Μελισσανίδη, εξ αιτίας του αντικειμένου, που ήταν «η Γ’ και Β’ Εθνικής». Δεν δέχτηκε κανένας σταρ να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα και «να ζυμωθεί» μέσα στην αγωνιστική μιζέρια και «να χωθεί στη λάσπη» κατώτερων κατηγοριών.

Έτσι η ΑΕΚ αναπόφευκτα «έμεινε από άσους», από τους οποίους θα ξεπηδούσε και ο «σούπερ άσος». Και, δυστυχώς, «ταπί η ομάδα», με την επάνοδο στην κορυφαία κατηγορία. Και σχεδόν πανεύκολα «να την δένουν κόμπο» ακόμη δηθενοκορυφαίοι, όπως ο Βαγγελοβλαχικός Κώστας Φουρτούνης… Όπως άλλος ένας οικτρά αποτυχημένος στο εξωτερικό, ο Δημητροπέλκας, που σπρώχνεται με χέρια και με πόδια από τον Κωστάκι Τ., τον γεννημένο στο Κυριάκι Βοιωτίας. Τον Τσάνα, που ήδη έχει γίνει αρεστός στον «Βλαδίμηρο Πούτιν της Τούμπας», στον Ιβάν Σαββίδη.

 

ΑΝΑΓΚΗ υπεραμεσότατη από αυτή κι όλας την αγωνιστική η ομάδα της ΑΕΚ να αρχίζει να φτιάχνει, να χτίζει τον αγωνιστικό ηγέτη της. Χρειάζεται σουπεραπαραίτητα ο μπροστάρης, γιατί το ποδόσφαιρο όσο κι αν έχει μπασκετοποιηθεί με το «τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα», όσο κι αν οι θρανιάκηδες και ιντερνετικοί τεχνικοί υπερθεματίζουν με το «πανάκια η ομαδικότητα», το σπορ αυτό παραμένει βασιλιάς όλων, γιατί το στέμμα του είναι άφθαρτο, ακλόνητο. Και στέμμα είναι «το άτομο», είναι «ο ένας». Ο μαέστρος. Ο σολίστ. Ανεξάρτητα με την επί μέρους ενασχόληση, με τη ειδικότητα του. Ο Μέσι, ο Κριστιάνο, ο Ζλάταν, ο Σουάρες, ο Νεϊμάρ, ο Ρόμπεν, ο Ριμπερί, ο Αγκουέρο, ο Βαλμπουενά!
ΔΙΟΛΟΥ τυχαία αναφέραμε πιο πάνω ως τελευταίο, στη σειρά, των ηγετών, τον Γάλλο άσο. Καμία σχέση με το τεράστιας ηθικής πρόβλημα, που του έχει προκαλέσει ο βλαμμένος Μπενζεμά, κομπλεξικός γιατί παντού είναι δεύτερος, στη Ρεάλ υπό τον Κριστιάνο, στην Γαλλία υπό τον Βαλμπουενά… «Ναπολέων» ο τελευταίος. Αγωνιστικός «στρατάρχης», ανεξάρτητα με το σπιθαμιαίο σωματικό ανάστημα του. Πρέπει να είναι πιο κοντός από τον Μπουονανότε! Με το επίθετο τους να μοιάζει στα μισά γράμματα, στα «-μπουενα» και «Μπουονα»! Ο Γάλλος και ο Αργεντίνος είναι μπαλαδόφατσες, ποδοσφαιρόσποροι! Παγκόσμια κλάση. Γιατί ο δικός μας πολύ κοντός, ο Ντιέγκο, να μη αναγνωρίζεται ως ικανός ούτε για ενδεκαδάτος; Γιατί να μη τον έχουν εμπιστευτεί, παραδίδοντας τα χρυσά αγωνιστικά κλειδιά της ομάδας, για «ο ηγέτης, που τόσο πάρα πολύ λείπει»; Γιατί να μη υπάρξει η δοκιμή, σύμφωνα με την ονειρώδη υπόσχεση, που ο ίδιος έδωσε, επιτυγχάνοντας την ανατροπή και κερδίζοντας «μόνος του» τον ΠΑΣ Γιάννινα; Μήπως, από το σταυροδρόμι της Κομοτηνής ήλθε η ώρα, για να ειπωθεί, προς τον 28χρονο Ριβερ-Πλεϊτιανό, τούτο: Ντιέγκο, Βάλ(μπουενα)ε μπρος και …Μαραντονανέβασε την ΑΕΚ!
ΜΗΠΩΣ αυτή τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα, για να θεμελειωθεί η ανάγκη, που έχει η ομάδα, για να χρίσει και να στηρίξει «ηγέτη της»! Υπάρχει ο Αργεντινός Ντιέγκο Μπουονανότε, όπως περιγράψαμε ήδη. Υπάρχει, όμως, και ο Ράφικ Τζεμπούρ! Ασφαλώς και πιστεύουμε πολύ στον 31χρονο Αλγερινογάλλο, τον ομοεθνή του θρυλικού Ζινεντίν Ζιντάν! Και θέλουμε πολύ περισσότερο, από όσο το Ντιέγκο, ο Ράφικ να ξεκινήσει, από αυτή την αγωνιστική, την αρχηγική επέλαση του. Γιατί βλέπουμε τον Τζεμπούρ, όπως ακριβώς αυτός, που με εντελώς δική του πρωτοβουλία τον επανέφερε στην ΑΕΚ. Πελώρια η κίνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη να αποσπάσει μέσα από τον Ολυμπιακό και προπάντων «μέσα από το γραφείο» του «ερυθρόλευκου» προέδρου τον πιο αγαπημένο παίκτη του. Ήταν «καμικαζικάτο» το κτύπημα του «Ενωσίτη» ηγέτη, γιατί έχει βιώσει στο πετσί του το πως, τι και γιατί έγινε με τον Κώστα Μανωλά.

Ο μόνος, που μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση και πόνο στους «κόκκινους» είναι ο Τζεμπούρ. Επιθετικός με σπουδαία προσόντα. Ικανός με ντεμαράζ να θέσει υποψηφιότητα ακόμη και για κορυφαίος σκόρερ , τίτλο που αυτός τον δικαιούταν, όμως του τον υφάρπασαν, στο Φάληρο, για να ενισχύσουν το «βελγικό προϊόν προς πώληση», τον Μιραλάς στην Έβερτον. Κάτι, που δεν πρόκειται να τους το συγχωρήσει ποτέ και ακριβώς γύρισε «για να τους τρελάνει», όπως θα είχε γίνει ήδη, αν δεν τραυματιζόταν σοβαρά! Οι Ολυμπιακοί στο άκουσμα και μόνο του Μελισσανιδικού Τζιμπούρ βγάζουν κόκκινα εξανθήματα τριπλάσια από όσα σπυράκια οι «κιτρινόμαυροι» για τον Κωστάκι, τον αγνοήσαντα σε απαράδεκτο βαθμό και τον τιτάνα θείο του. Λοιπόν, μετά το «Ντιέγκο, Μαραντονανέβα!», έχουμε και το «Ρέφικ, Ζιντανίκησέ τους»!

 

ΕΧΟΥΜΕ και τον Ελληνάρα. Τον Πέτρο Μάνταλο! Το μοναδικό με τόσα διαπιστωμένα προσόντα, για να καλύψει αυτό το πολύ σημαντικό κενό, που είναι-είναι-είναι (!) η ανάδειξη ενός αγωνιστικού ηγέτη, από τους «κιτρινόμαυρους» παίκτες! Από τους συμπατριώτες μας είναι «ο Πόρσε 20», από τη Σκόντα Ξάνθη. Ο πάρα πολύ άτυχος (όσο και οι Μιχάλης Μπακάκης, Ρέφικ Τζεμπούρ), που τον «τρακάρισε μετωπικά» ο Σέρβος Μιλιβόγεβιτς, για να τον βγάλει από την πορεία της σίγουρης πρόκρισης κατά του ΟΣΦΠ (μετά το 1-1 στο σιρκούί του Φαλήρου) και μάλλον της κατάκτησης του περσινού Κυπέλλου. Και, που ανέλπιστα κι οδυνηρά είδε «να θολώνει το παρμπρίζ» από τα πρώτα όνειρα του για την ΑΕΚ , αφού έχασε αφετηρίες-εκκινήσεις, διαδρομές, τερματισμούς- «καρό σημαίες»!

Επανήλθε, αλλά μάλλον όπως-όπως και βιαστικά, ίσως γιατί ο υγιής εγωϊσμός του αντιδρά και «κλωτσάει» στην υστερική Φορτουνοροπαγάνδα , για «να Ριμπεριβαφτίσουν» τον Τρικαλινό από «τον Πανθρακικό» της Γερμανίας, την Β΄ κατηγορίας Καϊζερσλάουτερν… Εδώ πρέπει να προσέξει ο Πέτρος να τον προσέξουν, όσο πιο πολύ και οι Μπάγεβιτς, Πογιέτ. Να ηρεμήσει, να βάλει σε σειρά και σε τάξη τα πάντα στην καριέρα του, να μείνει προσηλωμένος στην ΑΕΚ και να μη παρερμηνεύσει το ειδικό βάρος, τα χρώματα, την ιστορία και «τα πρέπει», που αντιπροσωπεύει κι επιβάλλονται από την φανέλλα, που φοράει.

Νάχει για πρότυπο του τον «Στελιομανωλισμό» και όχι τον «Κωστακισμό». Όπου ο Στέλιος μια και μόνη σημαία ύψωσε, την Δικεφαλοαετίσια. Ενώ ο ανεψιός –Μανωλάς, που έγινε παίκτης πρώτα χάρη στον Στέλιο και μετά στο Μπάγεβιτς δεν μπόρεσε να αντέξει στα μάτια του την λάμψη των τριών κατάχρυσων κεφαλαίων γραμμάτων και σε χρόνο αρνητικό ρεκόρ προτίμησε το βαθύ σκοτάδι, που του ταίριαξε πλήρως!
ΑΝΑΓΚΗ, η ποδοσφαιρική ομάδα να αναδείξει ένα «Λουκά Μαυροκεφαλίδη»! Ο τωρινός μπασκετικός αγωνιστικός ηγέτης της ΑΕΚ προσφέρεται και για … «Λουκάς» και για «Μαύρος+ Κεφαλίδης»!
Με αυτά τα τρία θεία-άγια-θεϊκά ΑΕΚονόματα, ΑΕΚοπρόσωπα, λέμε κι εννοούμε τα πάντα, στα όσα αναλυτικά, με 1800 λέξεις, συμπεριλάβαμε στο σημερινό κείμενο μας. Συγκρατείστε, μαζί με το «διά ταύτα», που είναι το «ΚΑΙ ποδοσφαιρικό ΛΟΥΚΑ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗ!» , τους πρωτογραφόμενους σήμερα στο σάϊτ της καρδιάς, στο «Enwsi. gr.», ονοματοπλαστισμούς : 1) Ντιέγκο, Μπουοανανότε, Μαραντονανέβα! 2) Αλγερινογάλλε Ρέφικ Τζεμπούρ, Ζιντανίκησε! Και 3) Ελληνάρα Πέτρο Μάνταλε, πρώην της Σκόντα Ξάνθη, ΑΕΚάρα «Πόρσε 20»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X