«Μοιάζουμε με…Ουγκάντα στη διαιτησία»

«Μοιάζουμε με…Ουγκάντα στη διαιτησία»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Νίκος Λαγογιάννης χαρακτηρίζει με Ουγκάντα την κατάσταση της ελληνικής διαιτησίας και τα τεκταινόμενα στον χώρο, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Χιου Ντάλας ενώ αμείβεται από την ΕΠΟ, εντούτοις παρακολουθεί τις εξελίξεις από τη Σκωτία και δεν έρχεται ούτε στα επιμορφωτικά σεμινάρια της ΚΕΔ λόγω… ανειλημμένων υποχρεώσεων. «Η κατάσταση είναι για γέλια. Με τις κινήσεις που γίνονται κατατάσσουμε τη χώρα μας διαιτητικά στις χώρες της Αφρικής. Είμαστε οι Ουγκαντέζοι της Ευρώπης στη διαιτησία. Είναι δυνατόν σε μία περίοδο που ο μέσος Έλληνας δεν έχει να φάει ο κ. Ντάλας να παίρνει τόσα λεφτά από την ΕΠΟ (170,000 ευρώ ετησίως) και να μην έρχεται ούτε στα σεμινάρια; Αυτό και μόνο είναι σκέτη πρόκληση. Είναι δυνατόν, επίσης, να μας λένε ότι ο συγκεκριμένος κύριος παρακολουθεί την πρόοδο των διαιτητών μας από την τηλεόραση του σπιτιού του; Με δική μας ευθύνη διαιτητικά είμαστε στο ίδιο επίπεδο με την Ουγκάντα και πρέπει να το παραδεχτούμε», υπογραμμίζει ο Λαγογιάννης.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Λαγογιάννης στη LiveSport:
Για το αν θα βοηθούσε ο Χιου Ντάλας να έμενε μόνιμα στην Ελλάδα: «Δεν το νομίζω. Οπι περισσότεροι Έλληνες διαιτητές δεν μιλούν αγγλικά, οπότε δεν θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί του. Μαθαίνω πως οι διαιτητές είναι απλήρωτοι, ενώ λογικά ο Ντάλας θα είναι πληρωμένος. Για ποιο πράγμα πληρώνεται ο Σκωτσέζος; Μήπως γι’ αυτή την υπόθεση πρέπει να ασχοληθεί η δικαιοσύνη; Δεν αποτελεί πρόκληση ότι ένα πρόσωπο παίρνει πάνω από 100,000 ευρώ τον χρόνο, χωρίς να παρέχει υπηρεσίες; Προσωρινά αμφιβάλλω αν ο Ντάλας ξέρει καλά όλους τους Έλληνες διαιτητές της πρώτης κατηγορίας».
Για τον αν θα είχε την ίδια άποψη σε περίπτωση που οι Έλληνες διαιτητές είχαν δείξει καλά δείγματα γραφής: «Βεβαίως. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος να ασχολείται με την πρόοδο των διαιτητών και να μην τους βλέπει όταν σφυρίζουν στο γήπεδο. Όταν γίνονται σοβαρά λάθη πρέπει ο εκπαιδευτής να έχει άμεση επαφή μαζί τους προκειμένου να τους εξηγεί τι έπρεπε να κάνουν. Και όταν οι διαιτητές βρίσκονται στα σχοινιά και έχουν δίκιο ο εκπαιδευτής οφείλει να τους προστατεύει. Δεν είναι δυνατόν σχεδόν σε κάθε αγωνιστική να φωνάζουν οι ομάδες για τις διαιτησίες. Δεν μπορεί να είναι όλοι οι παράγοντες παράλογοι. Και με την ευκαιρία να πω και το εξής: τα τελευταία χρόνια δεν γίνεται καμία σοβαρή επιμόρφωση. Παίρνουν τον κανονισμό και τον παπαγαλίζουν οι διαιτητές. Για την εξάσκηση όμως ενός διαιτητή δεν αρκεί να μάθει από τον κανονισμό. Για παράδειγμα ο κανονισμός αναφέρει τι απαγορεύεται και δεν αναφέρει τι επιτρέπεται στο παιχνίδι. Και επειδή η επιμόρφωση τους είναι ελλιπής τα κάνουν μαντάρα. Όλους τους έμπειρους καθηγητές μας καθάρισαν αφού δεν μπορούσαμε να υπηρετούμε τη διαιτησία όσοι είμαστε πάνω από 63 ετών».
Για το γεγονός ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι υπέρ να διευθύνει το ντέρμπι ένας ξένος διαιτητής: «Η τελευταία χρονιά που σφύριξαν ξένοι διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν το 1967. Λέτε να μας γυρίσουν πίσω 48 χρόνια; Θα είναι ντροπή, κατάντια και ξεφτίλα μαζί. Όχι μόνο για την ελληνική διαιτησία, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή η λύση υποτιμά τη χώρα μας. Εμείς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαμε ζήσει απίστευτα γραφικές καταστάσεις. Θυμάμαι πως έναν Έλληνα που ήταν μελαχρινός τον… βάφτισαν Αιγύπτιο και τον έστελναν στην επαρχία να σφυρίζει για να μην γκρινιάζουν οι ομάδες, ενώ είχαν φέρει Βούλγαρους διαιτητές που σφύριζαν αγώνες από την Α’ Εθνική μέχρι το Α’ τοπικό».
Για το αν γνωρίζει που πάνε τα 100,000 ευρώ που παίρνει η ΕΠΟ από την UEFA για την πρόοδο των διαιτητών: «Όχι δεν γνωρίζω, αλλά για να μην κοροϊδευόμαστε: Υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι η ελληνική διαιτησία πηγαίνει καλά; Η δική μου διαπίστωση είναι ότι πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο».
Για το γεγονός ότι οι διαιτητές αμείβονται με 1,500 ευρώ ανά παιχνίδι στη Super League: «Τα λεφτά είναι καλά για όσο τα παίρνουν. Πρέπει να ενημερωθεί πάντως ο κόσμος ότι λεφτά από τους διαιτητές παίρνουν πλέον και οι ποδοσφαιρικές ενώσεις. Στην ουσία τους εκμεταλλεύονται».
Για τις δηλώσεις του προέδρου του Ατρόμητου, Γιώργου Σπανού, σχετικά με το ότι δεν γνωρίζει ποιος κάνει τους ορισμούς των διαιτητών: «Εδώ για όσα έγιναν πριν από δύο με τρία χρόνια με τους πίνακες των διαιτητών όχι μόνο επενέβη η ποινική δικαιοσύνη, αλλά από το γραφείο του ανακριτή πέρασαν επτά διαιτητές και σε τέσσερις από αυτούς επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Αυτό το γεγονός δείχνει ότι η διαιτησία έχει φτάσει στο χειρότερο σημείο της. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι ανάλογο. Και για μένα είναι επίσης σοβαρό ότι δεν έχουμε ούτε μια παραίτηση για λόγους ευθιξίας. Τι στο καλό γίνεται, χάθηκε η αξιοπρέπεια;».
Για το γεγονός ότι πρώην διαιτητές δουλεύουν σε ποδοσφαιρικές ΠΑΕ μετά τη λήξη της καριέρας τους: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι προσφέρει ο Κασναφέρης στην Ξάνθη και ο Κάκος τι θα κάνει στον ΠΑΟΚ. Αυτές οι συμφωνίες για μένα δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη διαιτησία».
Για τη γνώμη του σχετικά με την απόφαση της ΚΕΔ να «κόψει» πέντε από τους επτά διεθνείς διαιτητές: «Εντελώς αδικαιολόγητη απόφαση. Υποτίθεται ότι έκαναν ανανέωση και μόνο τον Παπαπέτρου έβαλαν που είναι μικρότερος σε ηλικία απ’ αυτούς που έκοψαν. Αστεία πράγματα. Έπρεπε να αντιδράσει ο Βασάρας, ο οποίος προς τιμήν του ποτέ δεν υπηρέτησε καμία παράγκα. Οι πράξεις του όμως στο διάστημα που είναι στην ΚΕΔ με έχουν απογοητεύσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X