Ακούστε το Ενωσίτες

Με τον Λουκά μπροστάρη, η ΑΕΚ δεν θα χάνει
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πόσα χρόνια είχε να ακουστεί σε παιχνίδι μπάσκετ; Ημουν νιος και γέρασα. Και μετά η κατηφόρα ήταν μεγάλη και κανείς δεν μπόρεσε να τη σταματήσει μέχρι να έρθει ο Αγγελόπουλος. Και ξαφνικά, σε παιχνίδι της μπασκετικής ΑΕΚ ο κόσμος φωνάζει στο τέλος: «πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε». Το λένε, κυρίως για να πιστέψουν όλοι οι Ενωσίτες σε αυτήν την ομάδα. Να καταλάβουν πως η ΑΕΚ ετοιμάζεται να μπει γερά στο παιχνίδι και σε αυτήν την ιστορία.
Κατά την άποψη μου, αυτό είναι το ουσιώδες μήνυμα αυτού του συνθήματος. Μπορεί να μην είναι κυριολεκτικό, αλλά φανερώνει τη νέα δυναμική της ομάδας. Την πίστη του κόσμου, που έλειψε όλο αυτό το διάστημα. Γιατί η ΑΕΚ νικούσε, έστω και αν έλειπαν πολλά σημαντικά κομμάτια, αλλά ελάχιστοι ικανοποιούνταν και πίστευαν. Τώρα που η Ενωση δείχνει να στέκεται γερά στα πόδια της, αρχίζει να πείθεται και ο κόσμος.
Το σκηνικό δεν είναι άγνωστο. Σας θυμίζω πως ακόμα χειρότερη αμφισβήτηση συνόδευσε την ΑΕΚ σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της σύγχρονης εποχής. Για τον Ιωαννίδη έκραζαν άπαντες και έφτασε την ομάδα στο φάιναλ φορ. Ο Ιβκοβιτς δέχθηκε πυρά για τις επιλογές του, αλλά έφερε δύο κούπες. Αποκορύφωμα η κριτική – αισχρή σε κάποια σημεία της – για την ομάδα του Σάκοτα που έφερε το πρωτάθλημα έπειτα από 32 ολόκληρα χρόνια.
Μέχρι να φτάσει η ομάδα στον στόχο της, υπήρξαν πολλοί που βιάστηκαν να την αμφισβητήσουν. Να την μειώσουν, να την ευτελίσουν. Τότε η ΑΕΚ τα κατάφερε. Πιστεύω, πως αυτό θα πράξει και φέτος. Γιατί είναι μια ομάδα καλοδουλεμένη από τον Σάκοτα και όταν βρίσκεται σε πλήρη σύνθεση – και με τις απαραίτητες προσθήκες σε σημεία που εντοπίζονται κενά – και μπορεί να κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακά πράγματα από όσα έχουμε δει ως τώρα.
Σας θυμίζω, πως παρά τις ελλείψεις και τα ζητήματα που προέκυψαν από τραυματισμούς και λανθασμένες επιλογές, το μόνο παιχνίδι που η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ήταν αυτό στην Κωνσταντινούπολη με τη Γαλατασαραϊ. Με μισή ομάδα έχασε την πρόκριση από τον Αρη στις λεπτομέρειες, με αρκετά ζητήματα ηττήθηκε από την Κράσνι με τους σούπερ Αμερικάνους στην παράταση. Και μετά, μόνο νίκες, όποιος και αν είναι αντίπαλος.
Μου έλεγαν κάποιοι που κάνουν ρεπορτάζ μπάσκετ τις προηγούμενες ημέρες, πως με τον Μαυροειδή η ΑΕΚ πήρε έναν από τους τρεις καλύτερους σέντερ του πρωταθλήματος. Εάν ισχύει αυτό, που ισχύει, τότε δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο να μην πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει τα πάντα η «Βασίλισσα» από φέτος. Ο Λουκάς είναι ο καλύτερος φόργουορντ του πρωταθλήματος και ο σταρ της ομάδας. Ο Μαλίκ το καλύτερο τριάρι, με φοβερές ικανότητες και ηγετική παρουσία.
Μη λησμονείτε πως ο Κάρτερ δεν είναι στοίχημα, αλλά ένας παίκτης που σταθερά κάθε χρόνο κάνει εντυπωσιακά πράγματα στο πρωτάθλημα. Συν τοις άλλοις, η ΑΕΚ αποκτά ακόμα σημαντικότερο βάθος: Μιλόσεβιτς, Σάκοτα, Κατσίβελης, Καλαμπόκης είναι παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Και βέβαια, το σημείο αναφοράς ο προπονητής. Ο πιο έμπειρος και ικανός από κάθε ανταγωνιστή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, με ολοκληρωμένο και ικανό επιτελείο μάλιστα.
Η ΑΕΚ μπήκε ξανά στον χάρτη. Είναι μέσα στο παιχνίδι και δεν θα χάσει κανένα παιχνίδι δίχως να δώσει μάχη. Προφανώς και έχει να αντιμετωπίσει θηρία, εντός και εκτός γηπέδων. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι σαν να αντιμετωπίζεις τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο. Και έχουν απόλυτο έλεγχο στο παρασκήνιο, σε ένα άθλημα που 1-2 σφυρίγματα, μπορούν να κρίνουν ένα ματς. Αλλά η ΑΕΚ δεν είναι χαμένη εκ των προτέρων.
Αυτό που έχει σημασία στη φάση που βρισκόμαστε είναι να πειστεί ο κόσμος για την ποιότητα και τις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Να καταλάβει πως όσα γίνονται, είναι μια αλλαγή εκ βάθρων της πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί. Και με τον κόσμο να δημιουργεί συνθήκες έδρας στο ΟΑΚΑ, να δίνει εκείνη τη σπίθα που κάνει τη διαφορά και δίνει δύναμη στις κρίσιμες στιγμές, η ΑΕΚ δεν έχει ταβάνι στα όνειρα της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X