Αλλάζεις σύστημα, "θυσιάζεις" παίκτες

Τα παιδία παίζει αλλά με... ιδρώτα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σκέψεις ακόμα και για αλλαγή συστήματος φέρεται να κάνει αυτές τις μέρες ο Γκουστάβο Πογιέτ, θέλοντας να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του, εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του πρωταθλήματος. Μια τέτοια κίνηση ενδεχομένως να διαφοροποιήσει αρκετά τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, αλλά είναι πολύ πιθανό να πρέπει να “θυσιάσει” κάποιους παίκτες του για να το πετύχει.

Για παράδειγμα, αν επιλέξει 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή, μένει εκτός ο Έλντερ Μπαρμπόσα, ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι απ’ τους κορυφαίους σε απόδοση ποδοσφαιριστές της ομάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Πορτογάλος είναι “καθαρό” εξτρέμ και σε ένα τέτοιο σύστημα δύσκολα θα καταφέρει να ξεχωρίσει. Σ’ αυτή την περίπτωση βέβαια θα πρέπει να παίξει δεξιά στη μεσαία γραμμή είτε ο Γιόχανσον (όπως έγινε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και δεν ανταποκρίθηκε), είτε ο Σιμόες.

Στην περίπτωση που ο Ουρουγουανός τεχνικός επιλέξει το …αγαπημένο του στη Σάντερλαντ 4-1-4-1, τότε όπως φαίνεται θα κληθεί και πάλι να αφήσει εκτός ενδεκάδας κάποιον εκ των ποιοτικών ποδοσφαιριστών που διαθέτει στο ρόστερ. Για παράδειγμα με δεδομένο ότι ο Γιόχανσον θα είναι ο “κόφτης” μπροστά απ’ τους δύο στόπερ, τότε τις δύο θέσεις των εσωτερικών χαφ θα καλύπτουν είτε ο Μάνταλος με τον Σιμόες, είτε ο Μάνταλος με τον Μπουονανότε. Άρα και πάλι δεν μπορούν να “χωρέσουν” όλοι μαζί στην ενδεκάδα.

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στο 4-3-3, με τον Σιμόες ή τον Μπουονανότε να διεκδικούν μια θέση δίπλα στον Πέτρο Μάνταλο ως εσωτερικοί χαφ μπροστά από τον Γιόχανσον, ο οποίος πολύ δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα. Δύσκολη απόφαση για τον Ουρουγουανό που θέλει να δει την ομάδα του να αλλάζει αγωνιστικό πρόσωπο με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X