Η ΑΕΚ δεν θέλει αλχημιστή

Η ΑΕΚ δεν θέλει αλχημιστή
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας δούμε τα πράγματα όπως είναι. Η μέρα που ξημέρωσε βρήκε την ΑΕΚ στην 5η θέση της βαθμολογίας, 13 βαθμούς από την κορυφή, έχοντας χάσει το αήττητο της έδρας της (από τα λίγα αποκούμπια που είχαν μείνει). Διαψεύστηκαν πανηγυρικά όσοι – μεταξύ των οποίων και εγώ – εκτιμούσαν πως από εδώ και πέρα θα μπορούσε να «τρέξει» ένα σερί με νίκες που θα άλλαζε τις ισορροπίες. Το χειρότερο κατά την άποψη μου είναι πως η ΑΕΚ, ξόδεψε πολύ εύκολα χθες μεγάλο μέρος του κεφαλαίου που έδινε αυτήν την περίοδο ελπίδα και προοπτική και λέγεται Γκουστάβο Πογιέτ.
Αν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο Ουρουγουανός βρισκόταν μόλις λίγες ώρες με την ομάδα και ήταν εύλογο να μην ξέρει πρόσωπα και πράγματα, όσα συνέβησαν χθες αγγίζουν τα όρια του παράλογου. Η εμμονή στη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων παικτών που είναι φανερά ντεφορμέ (όπως ο Μάνταλος), η πρεμούρα να χρησιμοποιηθούν ή να είναι ακόμα και στον πάγκο παίκτες που δεν είναι έτοιμοι, θυμίζουν λάθη που έκανε ο Δέλλας και τον οδήγησαν στην έξοδο.
Ο Πογιέτ «διάβασε» λάθος το ματς. Δεν έβαλε τους παίκτες που χρειαζόταν, η ΑΕΚ δεν πάτησε καν στην αντίπαλη περιοχή και την έβλεπε με τα κιάλια. Αυτά που φαινόταν να υπάρχουν στα τελευταία παιχνίδια, δηλαδή η πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα, η κίνηση με και χωρίς τη μπάλα, η δυνατότητα να αναπτύσσεται με ποικίλους τρόπους, πήγαν περίπατο. Όταν ο Μπαρμπόσα, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης εγκλωβίζεται στη δεξιά πλευρά, όταν ο Μάνταλος τοποθετείται αριστερά (και δεν είναι ποτέ εκεί), μοιραία το παιχνίδι είναι ανισόρροπο.
Κατά τη γνώμη μου, ο Πογιέτ έκανε μεγάλα λάθη και στις αλλαγές. Όχι γιατί έβαλε τον Μπουονανότε και τον Κρισάντους, αλλά γιατί άργησε να τους βάλει. Ακόμα και με αριθμητικό μειονέκτημα, ο ρόμβος δεν βγαίνει όπως τον δοκίμασε. Ο Γιόχανσον χαραμίζεται και πελαγοδρομούσε ως εσωτερικός χαφ, ο Μάνταλος δεν τραβούσε, ο Μπαρμπόσα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΡΙ. Ας το κατανοήσουν πια όλοι αυτό. Και βέβαια, ο Αραβίδης χάνεται ανάμεσα σε δυναμικούς αμυντικούς.
Διάβασα πολλά σχόλια σας, άκουσα πολλά σε τηλεφωνήματα και αναλύσεις. Ακουσα το περίφημο περί ενίσχυσης. Για να το κλείσουμε και να το κατανοήσουν όλοι: προφανέστατα, η ΑΕΚ όπως και κάθε ομάδα στον κόσμο, χρήζει ενίσχυσης. Υπάρχουν καλύτεροι παίκτες από τους παρόντες και μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αλλά πριν φτάσουμε να συζητάμε για το ποιοι θα έρθουν, ας συζητήσουμε πρώτα για το πώς η ΑΕΚ θα μπορέσει να αξιοποιήσει όσους έχει. Γιατί ακόμα ο Μπουονανότε δεν μπορεί να βρει θέση στην 11άδα, ο Τζεμπούρ κρίνεται ανέτοιμος, ο Μπακάκης μένει στον πάγκο.
Περίμενα από τον Πογιέτ να θέτει κάποια στοιχεία δικά του στο παιχνίδι. Είδα μια ομάδα που ήταν κακέκτυπο της ομάδας του Δέλλα. Εχει δίκιο ο Ουρουγουανός να λέει πως θα μπορεί να δείξει περισσότερα μετά τη διακοπή, αλλά αν δεν μπορούσε ας μην αναλάμβανε πριν τη διακοπή. Ας άφηνε την ΑΕΚ να προχωρά με τον Μανωλά, ας έβλεπε την ομάδα από μακριά και ας έπαιρνε τα ηνία όταν αισθανόταν έτοιμος. Όταν μπαίνει μπροστά, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Και το αποτέλεσμα είναι πως η ΑΕΚ σε δύο ματς πήρε έναν πόντο και έχασε και τα δύο παιχνίδια.
Προσοχή. Δεν υποστηρίζω πως ο Πογιέτ είναι άχρηστος. Το βιογραφικό του και τα μηνύματα από τα Σπάτα πείθουν για το αντίθετο. Εκείνο που απαιτείται είναι να προσαρμοστεί γρήγορα στις απαιτήσεις. Να μην οδηγείται σε αλχημείες, αλλά να βελτιώνει την ομάδα. Η ΑΕΚ δεν είναι Σάντερλαντ, αλλά μια ομάδα που πρέπει να νικά κάθε εβδομάδα. Να κατανοήσει πως οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και να δείξει στην πράξη, πως είναι καλύτερος απ’ όλους. Ανοχή δεν υπάρχει για κανέναν και αυτό το ξέρει καλά, όποιος περνά την πόρτα της ΑΕΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X