Δέλλες και Μανωλάδες σαν τα μάτια μας!

Δέλλες και Μανωλάδες σαν τα μάτια μας!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έγινε πολύς λόγος για το κοντινό πλάνο του τηλεσκηνοθέτη της μετάδοσης του αγώνα Ατρόμητου- Παναθηναϊκού 1-2, στο πρόσωπο του Τραϊανού Δέλλα. Ήταν μετά την επίτευξη του γκολ στο 84΄, από το Μπεργκ, όταν καθορίστηκε και το τελικό αποτέλεσμα. Θα επρόκειτο για μαέστρο σκηνοθέτη, γιατί ο τρόπος, που μπόρεσε το ζουμ στα μάτια του «Κολοσσού», θα τον δανειζόταν ακόμη και ο διεθνούς καταξίωσης Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο αξέχαστος πια «βασιλιάς του ποιοτικού κινηματογράφου». Ο πρώην «κιτρινόμαυρος» τεχνικός μέσα στη ματιά του , εκείνη την άσχημη γι’ αυτόν στιγμή, πρέπει να είχε βάλει και πάρα πολλή ΑΕΚ!

 

Να περνούσε από το μυαλό του και μέσα από μπροστά από τα μάτια του η ομάδα, που είχε μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, οι παίκτες, που διέθετε, οι δυνάμεις που τον στήριζαν, το ΟΑ(Ε)Κτζήδικο περιβάλλον. Και ότι ειδικά από αυτόν, τον κατακερματισμένο αντίπαλο, ο οποίος προσπαθούσε να συμμαζέψει τα κομμάτια του ως και λίγο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, αποκλείεται να είχε πάθει τόσο φτηνιάρικη ανατροπή. Με λίγα λόγια του «Κολοσσού» εκείνη η συγκλονιστική ματιά, αν είχε φωνή θα έλεγε και θα την άκουγε όλη η περιοχή, από το Περιστέρι, ως τη Νέα Φιλαδέλφεια και το Μαρούσι: «Πού ήμουν…».

 

Δεν προσθέτουμε το «…και που ήλθα», από σεβασμό προς τον Τραϊανό, αλλά και τον Ατρόμητο, έστω κι αν δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ: α) αφενός του αυτογκόλ του Μπουγαίδη, στην σεντρούλα του Δημήτρη Παπαδόπουλου, κατά το Τριτσώνειο ΑΕΚ- Πανθρακικός 0-1 και β) αφετέρου τον ξέφρενο πανηγυρισμό, σαν σε γύρο μουντιαλικού θριάμβου, κάποιου Κώστα Γιαννούλη, που έβαλε γκολ στις καθυστερήσεις, έληξε 1-0 το Ατρόμητος (αδιάφορος βαθμολογικά) – ΑΕΚ …Τότε έπεσε οριστικά η ταφόπλακα στην τελευταία «Ενωσίτικη» ελπίδα, για αποφυγή της μαφιόζικης (αλλότριας, εξωγενούς) οργανωμένης επιχείρησης, για «το έγκλημα του αιώνα». Με τον Τραϊανό Δέλλα να είναι ο προπονητής της ΑΕΚ σε εκείνα τα δύο «Βατερλικά» ματς και να έχει δει φυσικά με αυτά, τα ίδια, τα προχθεσινά, μάτια του εκείνο τον ένα κάποιο αριστερό οπισθοφύλακα Γιαννούλη να το χαίρεται και να το γιορτάζει σαν αυτό το γκολ χρειαζόταν για να μεταγραφόταν στη Μπαρτσελόνα και όχι τελικά στον Ολυμπιακό, που πήγε και όσο έμεινε «κουβαλούσε τους κώνους» για την προπόνηση…

 

******************************************************************************************************************

Γυρίζουμε στο τώρα, συγκεκριμένα στα Σαββατιάτικα. Φυσικά οι πιστοί της ΑΕΚ θα ενδιαφερόντουσαν για την πρεμιέρα του Δέλλα στον περιστεριώτικο «πάγκο». Μαζί και των Βασίλη Μπορμπόκη, Δημήτρη Μπουρουτζίκα. Τριών δικών της ανθρώπων, που θα τους διατηρήσει και στην καρδιά της, ανεξάρτητα με το ότι τόφεραν έτσι τα γεγονότα , ώστε να διακοπεί η παρουσία τους στα Σπάτα και στο ΟΑ(Ε)ΚΑ. Ειδικότερα για τον 39χρονο «Κολοσσό» υπάρχει μια πραγματικότητα, η οποία αποτελεί σελίδα στην μακρόχρονη διαδρομή της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ. Δεν εννοούμε μόνο, ότι ο «Τράϊ» , με την αγωνιστική καριέρα του στη Ρόμα, αποτέλεσε για την ιστορία της «Ένωσης» …τον «Ρωμαίο αυτοκράτορα Τραϊανό Μάρκος Ούλπιος», που βασίλεψε στο 98-117 μετά Χριστό.

 

Δεν εννοούμε μόνο, ότι ο Δέλλας υπήρξε ένας, από τους «Και οι 7 έγιναν αθάνατοι», δηλαδή οι «κιτρινόμαυροι», που οδήγησαν την Εθνική 2004 στο ποδοσφαιρικό «8ο Θαύμα», στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Δέλλας μαζί με τους Μιχάλη Καψή, Κώστα Κατσουράνη, Βασίλη Τσιάρτα, Θοδωρή Ζαγοράκη, Ντέμη Νικολαίδη, Βασίλη Λάκη (τους γράφουμε με την σειρά από την άμυνα ως την επίθεση). Δεν εννοούμε μόνο (αναλύοντας γιατί προπάντων για τον Δέλλα το πανενωσίτικο ενδιαφέρον θα μείνει άφθαρτο, ανεξίτηλο), ότι ο Τραϊανός ύψωσε κολοσσιαίο ανάστημα και «σαν διοικητικός παράγοντας», κατά τον Τριτσώνειο «Τιτανικό», όταν από κεντρικό Ομοσπονδιακό-Διαιτητικό Κέντρο Εξουσίας δόθηκε τηλεφωνικά η πιο αυστηρή και κατηγορηματική διαταγή «Μη διανοηθείς να γυρίσεις στον αγωνιστικό χώρο, για να τελειώσεις κανονικά το παιχνίδι ΑΕΚ- Πανθρακικού 0-1, γιατί αυτόματα θα τελειώσουν και τα δικά σου παιχνίδια τουλάχιστο στην Ευρώπη»!

 

Ο Δέλλας σε εκείνες τις δραματικές ώρες, με μοναδικό συμπαραστάτη τον Βασιλομπίλαρο Δημητριάδη, μόνο «τις χορτολασπωμένες σόλες των παπουτσιών» του Αθηναίου διαιτητή «δεν φίλησε» , για να τον πείσει να τηρήσει την αρχική διαβεβαίωση του, πως θα επιστρέψει στο τερέν. Και μόνο γι’ αυτή την τιτάνια μάχη, που έδωσε, το Βορειοελλαδίτικο, πρώην Αρειανό και για πάντα ΑΕΚτσίδικο, δίδυμο , ακόμη και σε Θύρα της «Αγιά Σοφιάς» να υπάρξει πρόταση, για να δοθεί το όνομα «Δέλλας-Δημητριάδης»! Γιατί ο Δικέφαλος Αετός, σε ένα από τα κορυφαία, που ξεχωρίζει από όλους, στο παγκόσμιο στερέωμα, είναι, ότι «θυ-μά-ται»!

 

**************************************************************************************************************************

 

Εννοούμε, παράλληλα με όλα τα πιο πάνω, ότι οι «κιτρινόμαυροι» νοιάστηκαν πάρα πολύ για την εκκίνηση του Τραϊανού (και των Μπορμπόκη, Μπουρουζίκα) στην τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου, γιατί ήθελαν και θα θέλουν, ως το τέλος, να πετύχει. Γιατί πέρα από το ότι αποτελεί ένα μέρος από φτερούγα του Δικέφαλου, ο Δέλλας , έμμεσα είναι εκπρόσωπος της ΑΕΚ, αυτή την φορά από ένα διαφορετικό πόστο (από εκείνο, που ήταν στην Εθνική και κατά την έξοδο του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο). Ας είναι ο Ατρόμητος ένας αντίπαλος, από αυτούς, που έχουν στάξει χολή, στα τελευταία χρόνια, εναντίον της ΑΕΚ. Και ας έχει βγάλει δηλητήριο, από τα σπλάχνα του, το Περιστέρι, επί Γιώργου Σπανού , παρότι ο πατέρας του, ο μαχητής της ζωής, αυθεντικός Νικαιώτης Μιχάλης , είναι «ως τα μπούνια» , στην κυριολεξία «ΑΕΚάρα».

 

Αλλά, «τα βλέπει» τώρα, ο γιός Σπανός, ποιο «σουτάρισμα» του έχουν κάνει εκείνοι, που τον «νίκησαν» με τον Λαμιώτη Δημητρόπουλο και τον Αθηναίο βοηθό Γεωργαράκο. Εκείνοι, που τον «καπελώνουν» στο εφετινό πρωτάθλημα και με τον Βασιλογκαγκάτσιο Πανιώνιο, μόνιμα δε και με τον Μποροβήλειο Αρκαδοαστέρα. Ακόμη και στο ματς, που ο Τραϊανός είχε απόλυτη ανάγκη για στήριγμα, με δεδομένο, ότι στην ΑΕΚ δεν γνώρισε ούτε μισή φορά αυτή «την χάρη», λόγω του λυσσαλέου πολέμου από το πολυπλόκαμο κατεστημένο.

 

Ανυπεράσπιστος ο Δέλλας, όταν ο Κύζας αρνήθηκε να τηρήσει τον κανονισμό και να αποβάλει τον υβριστή του, Μπεργκ, ώστε οι αγωνιστικές καταστάσεις στην συνέχεια μάλλον να ήταν διαφορετικές και να μη ανατρεπόταν το 1-0, από το γκολ του Ναπολεόνι. «Καλαμιά στον κάμπο» αφέθηκε ο Δέλλας στην πρεμιέρα του και με ακόμη πιο δυσάρεστο, ότι στον «πράσινο» πάγκο καθόταν ο Αναστασιακός Ρούτερ, ο «αναλώσιμος μέσα σε ένα 90λεπτο», αφού ο Ιταλός Αντρέα Στραματσιόνι αποβιβαζόταν, την ίδια ώρα, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»…

 

***********************************************************************************************************************

 

Για την ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας είναι της κατηγορίας των «κάτι πολύ επί πλέον». Συγκεκριμένα, αποτελεί στέλεχος της ολιγομελούς, δυστυχώς, ομάδας προπονητών, που έχουν άμεση «κιτρινόμαυρη» σχέση. Αντίθετα από το παρελθόν, όπου η ΑΕΚ φημιζόταν, ότι αναδείκνυε κορυφαίους επιθετικούς , τερματοφύλακες και προπονητές, στις τελευταίες δεκαετίες υστερεί στην παραγωγή τεχνικών. Ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, που βγάζουν προπονητές και με αυτούς επανδρώνουν τόσο τα εθνικά συγκροτήματα κι από αυτά δελεάζουν τα περισσότερα ταλέντα, για τη μεταγραφή τους… Όσο και τις ομάδες των ΠΑΕ-συλλόγων, με πολλά και διάφορα τα ευεργετικά επακόλουθα, κυρίως αγωνιστικά και μεταγραφικά.

 

Από τα τελευταία να θυμίσουμε την αποστολή- αστραπή του Τάκη Λεμονή στην Σκόντα Ξάνθη, για να επηρεάσει τον φιλο- «Ενωσίτη» Βασίλη Τοροσίδη να στρέψει τελικά την πλάτη του, για να προτιμήσει το λιμάνι του Πειραιά. Και μόλις «έδεσε η άγκυρα», ο Λεμονής «τόσκασε» από τα Πηγάδια, με τον οργισμένο Χρήστο Πανόπουλο να του κολλήσει το ειρωνικό «Sir Takis»…Εκαντοντάδες τέτοια παραδείγματα, με τους προπονητές να κάνουν «παιχνίδια» με ουσιαστική σημασία, ένα από τα οποία είναι και οι «τραυματισμένοι», που τίθενται εκτός αποστολής, πριν από τις συναντήσεις με συγκεκριμένους αντιπάλους….

 

************************************************************************************************************************

 

Η λειψανδρία προπονητών, με προέλευση την ΑΕΚ, είναι από τα σημαντικά, που χαρακτηρίζουν την σύγχρονη «κιτρινόμαυρη» ύπαρξη. Είναι ισόποση, της ίδιας σπουδαιότητας, που είχε η φοβερή διοικητική απόφαση της ΠΑΕ να αποσυνδεθεί παραγοντικά από την ΕΠΟ, την Σούπερ Λίγκα (όπου ένα Θανόπουλο τον διόρισε ο Νίκος Πατέρας!) και από κάθε άλλο Κέντρο Εξουσίας. Και ναι μεν αυτή η καταστροφική απόφαση (ένα από τα επακόλουθα της οποίας ήταν και η καθαρπαγή του πρωταθληματικού τίτλου, μέσω της απάτης-Βάλνερ), που θα την πληρώνει η ΑΕΚ και στις επόμενες δύο-τρεις δεκαετίες, ήταν δική της, με την θέληση της.

 

Όμως, για τη μη σπορά, την καλλιέργεια και την καρποσυγκομιδή προπονητών α’ κλάσεως , η ευθύνη πηγαίνει και στους ίδιους τους παίκτες. Οι περισσότεροι, όταν κρεμάνε την αγωνιστική στολή της, στρέφονται προς το μανατζεριλίκι, όπου το χρήμα ρέει άφθονο και με ευκολία. Ενώ το προπονητιλίκι είναι «ανηφόρα», ως και «Γολγοθάς», αν λάβουμε υπόψη τον επίλογο του κορυφαίου από όλους τους κορυφαίους τεχνικούς, με ξενική κατάληξη στο επίθετο τους, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

 

***********************************************************************************************************************

 

Ο Τραϊανός Δέλλας τριστυχερός, γιατί μαθήτευσε στην προπονητική «ελληνική Οξφόρδη» του «Ντούσαν Μπάγεβιτς». Με το «Νέστορα» Σερβοέλληνα σιγουρότατα να είχε καταληφθεί, το Σάββατο βράδυ, από αγωνία, για το πως θα πήγαινε «η πρώτη» του προπονητή, τον οποίο επί δυόμισι σεζόν στήριξε «με καρδιά και ψυχή», που τον πίστεψε ειλικρινέστατα κι έμπρακτα και για χάρη του χρησιμοποίησε «νύχια και δόντια» απέναντι σε όποιες δυσκολίες κι αν παρουσιάστηκαν, στα Σπάτα και στο Μαρούσι.

Ο Ντούσκο επιθυμεί, όσο λίγοι, την επιτυχία του Τραϊανού στον Ατρόμητο, από το περιβάλλον και γενικά από την σύνθεση του «μπλε αστεριού» έχει και ο ίδιος (μαζί με τον Μπουρουτζίκα) άμεση εμπειρία, κατά το λιγοδιάστημα του περάσματος του, κατά την σεζόν 2012-13.
*************************************************************************************************************************

 

Αποτελεί γεγονός, που δεν πρέπει να αμφισβητείται από κανένα, ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αμέσως μετά τον στόχο «Αγιά Σοφιά» και μέσω αυτής στην επιστροφή της ομάδας στον ουσιαστικό πρωταθλητισμό, στον ανταγωνισμό με τους κάθε λογής αντιπάλους, έχει το εξής: Η διοικητικο-τεχνική καριέρα του στην ΑΕΚ να συνδυαστεί με την ανάδειξη Σούπερ Λιγκάτων προπονητών. Να καλυφθεί κι αυτό το υπερσημαντικό κενό.

 

Ήδη τα «ανοιξιάτικα μηνύματα» ήλθαν με τις περιπτώσεις του Τραϊανού Δέλλα και του Στέλιου Μανωλά. Με τον δεύτερο να έχει κάνει ένα είδος «αγροτικού» μέσω της Εθνικής Ελπίδων , για να πείσει οριστικά, ότι «είναι πανέτοιμος», με τις φανταστικά πετυχημένες εξετάσεις , που έδωσε κατά το πρωταθληματικό 5-1 επί του Ηρακλή και το κυπελλικό 1-0 στην Ξάνθη. Το παρόν και το μέλλον «είναι στα χέρια» του Στέλιου και του Τραϊανού. Κι αυτό στοιχειοθετεί ένα θρίαμβο για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ, η οποία είχε να τσεκάρει δικούς της ανθρώπους σε βιτρινάτους «πάγκους» από τις περιπτώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια (Τσαμπιονονικητής με την Ανόρθωση, που τον αναγνώρισε και τον τίμησε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μετά στον εχθρικό του Ολυμπιακό και τώρα στον βέβαιο πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ), του Νίκου Κωστένογλου (ασίστ κόουτς στην Καραγκουνική Εθνική Ανδρών, προηγούμενα στην ΑΕΚ, κατά το Ριβάλντιο 4-0 επί του Ολυμπιακού, στον Αστέρα Τρίπολης κ.α.).

 

Επίσης από τις περιπτώσεις του Τόνι Σαβέσβκι (προσωρινός στην ΑΕΚ, μαζί με Έγκε Γκέραρντ, μετά πρωταθλητής στην Ομόνοια Λευκωσίας, με τον «κουμπάρο» Γιώργο Σαββίδη), του Βαγγέλη Βλάχου (ανάμεσα στις δουλειές του, εκείνες στην Ξάνθη, στον Αστέρα Τρίπολης, στον Πανιώνιο). Δεν ξεχνάμε και τον Λύσσανδρό Γεωργαμλή (ανέβασε τον Αστέρα), τον ένα από τους αμυντικούς της ΑΕΚ, που στρέφονται προς τον «πάγκο». Στα παράξενα, πράγματι, ότι όπως το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγει διεθνούς καριέρας σέντερ μπακ (με προεξάρχοντες τους Δέλλα, Καψή και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που τον ζητάει ο Γιούργκεν Κλοπ, από τη Ντόρτμουντ, στη Λίβερπουλ) , έτσι και οι λίγοι μεν, αλλά εξαίρετοι προπονητές, με «κιτρινόμαυρη» προέλευση είναι από τους κεντρικούς αμυντικούς (Κωστένογλου, Μανωλά, Δέλλα, κατά χρονική σειρά, όπου πρόγονος τους ήταν ο μέγιστος Τρύφων Τζανετής , νικητής με 2-1 της Ίντερ)!

 

*************************************************************************************************************************

 

Χάρη στην άμεση επικαιρότητα, με τους Στέλιο Μανωλά και Τραϊανό Δέλλα, να πρωταγωνιστούν , ας δοθούν οι πελώριες διαστάσεις, που επιβάλλονται σε αυτό, το σημερινό σημείωμα μας. Στο ότι « Η ΑΕΚ μαζί με τα θεμέλια και τους τρούλους του «Αγιά Σοφιά» να κάνει στόχο και πράξη της το χτίσιμο Προπονητικής Γενιάς»! Υπάρχει ο «αρχιερέας», είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, υπάρχουν οι «ιερείς μαγιά», είναι οι Δέλλας και Μανωλάς, Μανωλάς και Δέλλας.

 

Αλλά γιατί όχι και ο θρησκολάτρης Κωστένογλου , ο οποίος επί ημέρων Ντούσκο έπαιξε την πιο δημιουργική μπάλα της καριέρας του. Ο «Κωστέ» θα είχε ακόμη πιο ευρεία αναγνώριση, ως νεοπροπονητής, αν δεν είχε αδικηθεί κατάφωρα, με τον παραμερισμό του για να προτιμηθεί ο ακραίου βαθμού δημοσιοσχετίστας και «Ιμαλάϊας αχαριστίας, Γιώργος Δώνης (επίσης να έχει φορέσει αγωνιστική φανέλα της ΑΕΚ).

 

 

***********************************************************************************************************************

 

Προπονητές, προπονητές, προπονητές! Δέλλες, Μανωλάδες κι άλλους, όσους πιο πολλούς! ΑΕΚοπυκνώστε, Ενωσιτογεμίστε παντού το ελληνικό ποδόσφαιρο, ως άμυνα στα σε πλήρη εξέλιξη εικοασετή πλάνα, για αφανισμό ο,τιδήποτε κι οποιουδήποτε «κιτρινόμαυρου» κινείται (με εντολή να εκτελείται)! Τα μάτια μας 400 στους Στελιοτραϊανούς! Σαν τα μάτια μας τους Τραϊανοστέλιους!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X