Η ανατροπή του αιώνα

Η ανατροπή του αιώνα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτά τα πράγματα τα κάνει μόνο η ΑΕΚ. Αν και βρισκόταν να χάνει με 17 πόντους στο ημίχρονο, η «Βασίλισσα» απέδειξε πόσο σπουδαίο dna έχει και πήρε μια μεγάλη νίκη επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ με 75-74. Με σούπερ εμφάνιση από τον Γουόρεν και αφύπνιση των Χέρστον, Κάρτερ, Σάκοτα στο δεύτερο ημίχρονο, η Ενωση νίκησε τους Ισραηλινούς και μπήκε ακόμα πιο γερά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Στο άδειο και παγωμένο ΟΑΚΑ, η εικόνα της ΑΕΚ στο γήπεδο ήταν ασορτί με την εξέδρα. Μια ομάδα δίχως αρχή, μέση και τέλος, με τεράστια προβλήματα από την αρχή ως το φινάλε του ημιχρόνου. Η αιχμή του προβλήματος αφορούσε την τραγική επιθετική δύναμη της Ενωσης. Με 6/29 σουτ εντός πεδιάς, μοιάζει θαύμα που η ΑΕΚ έφτασε ακόμα και τους ελάχιστους 28 πόντους στο τέλος του πρώτου 20λέπτου. Οι παίκτες του Σάκοτα έπαιζαν σαν υπνωτισμένοι, δίχως σχέδιο και ρυθμό, σουτάροντας δίχως καλές προϋποθέσεις και χάνοντας εύκολα καλάθια.

Ακόμα και ο σούπερ Λουκάς περιορίστηκε στους οκτώ πόντους. Η ΑΕΚ δεν πήρε και πάλι τίποτα από τον Κάρτερ, σχεδόν τίποτα από τους Χέρστον, Μιλόσεβιτς και Γουόρεν. Δεν μπορούσε να ανανεώσει επιθέσεις, είχε τεράστιο ζήτημα στην οργάνωση του παιχνιδιού. Ενδεικτικά ήταν τα ποσοστά ευστοχίας σε αυτό το διάστημα. Η ΑΕΚ είχε 20% στα δίποντα, έναντι 64% της Χάποελ και 20% στα τρίποντα, με τους Ισραηλινούς να έχουν 44%.

Ακόμα χειρότερη ήταν η εικόνα στην άμυνα. Πέραν των εξαιρετικών ποσοστών ευστοχίας με τα οποία σούταραν οι Ισραηλινοί, η ΑΕΚ δεχόταν καλάθι με κάθε πιθανό τρόπο: από αιφνιδιασμό, με τρίποντα, με σουτ από μέση απόσταση, με καρφώματα. Οι επιστροφές των «κιτρινόμαυρων» ήταν τραγικές και έδιναν την ευκαιρία στους Ισραηλινούς να τρέχουν και να έχουν εύκολους πόντους, με τον τρομερό Τζάνινγκ να φτάνει στους 18 και τη διαφορά να κλείνει στους 17 (28-45).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν αποφασισμένοι. Εσφιξαν την άμυνα, σοβαρεύτηκαν στην επίθεση και έτρεξαν ένα σερί 11-3. Το ξύπνημα των Γουόρεν, Σάκοτα, Κάρτερ και η άνοδος του Χέρστον, σε συνδυασμό με τη γρανιτένια άμυνα που δημιουργήθηκε έκλεισαν μέσα σε ένα πεντάλεπτο τη διαφορά από τους 17 στους πέντε. Ο τρελός ρυθμός της «Βασίλισσας» έκανε τον κόσμο στην εξέδρα να χορεύει και να δίνει ένταση στους παίκτες.

Η ΑΕΚ βελτίωσε τα ποσοστά της. Είχε 29% στα δίποντα, αλλά έφτασε το 41% στα τρίποντα. Ο Χέρστον με απίστευτες άμυνες και ηγετικές επιθέσεις μπήκε μπροστάρης, ο Σάκοτα έκανε τον κόσμο να τον αποθεώνει για τις τρίποντες βόμβες που εξαπέλυε από τις γωνίες και με τον Γουόρεν και τον Κάρτερ να τρέχουν σαν μανιασμένοι μέσα στο γήπεδο, η ΑΕΚ έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο -5 (54-59).

Στην τελευταία περίοδο, ήταν η ώρα να μιλήσει ο Λουκάς. Ο σούπερ σταρ της ΑΕΚ ξεκίνησε με τρίποντο, κερδισμένο φάουλ και εξαιρετικές άμυνες. Ωστόσο, σε μια κίνηση ρίσκου, ο Σάκοτα τον απέσυρε στον πάγκο. Το ευτύχημα είναι πως σε εκείνο το διάστημα βγήκε μπροστά ο Γουόρεν. Με ένα τρίποντο και κερδίζοντας αντιαθλητικό φάουλ σε αιφνιδιασμό (ευστόχησε σε μία βολή), έφερε τη διαφορά στους δύο (61-63). Οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύθηκαν το λάθος του Σάκοτα και πήγαν τη διαφορά στους πέντε, αλλά ο Κάρτερ μείωσε (63-66, 5’ πριν τη λήξη).

Επειτα από ασίστ του Λουκά, ο Χέρστον με τρίποντο έφερε τη διαφορά στον πόντο (67-68, 2:40 πριν το τέλος. Ο Κάρτερ με αμυντικό ριμπάουντ, φάουλ και 2/2 βολές έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στην ΑΕΚ (69-69, 2:21 πριν το φινάλε). Απίστευτη άμυνα από τους παίκτες της Ενωσης ανάγκασαν τους Ισραηλινούς να χάσουν την επίθεση, αλλά ο Λουκάς αστόχησε σε δίποντο. Νέα συγκλονιστική άμυνα από τον Χέρστον, έδωσε κατοχή στην ΑΕΚ 1:23 πριν το φινάλε, αλλά οι διαιτητές άλλαξαν απόφαση και έδωσαν τη μπάλα στη Χάποελ, αλλά το σουτ ήταν άστοχο. Βιαστικό τρίποντο από τον Λουκά έδωσε τη δυνατότητα στη Χάποελ να προηγηθεί, αλλά ένα τρίποντο από τον Ντούσκο έδωσε προβάδισμα δύο πόντων (72-70) στα 33,9 πριν το τέλος.

Οι Ισραηλινοί κέρδισαν φάουλ και ο Γκάφνει είχε μία εύστοχη βολή. Ο Γουόρεν πήρε την επίθεση και άφησε τη μπάλα στο καλάθι, με τη διαφορά στους τρεις (74-71, 10,2 πριν το φινάλε). Ένα κενό στην άμυνα έδωσε τη δυνατότητα για ελεύθερο σουτ στον Τζάνινγκ, που δεν αστόχησε και ισοφάρισε 74-74, 5,6 πριν το τέλος. Ο Γουόρεν με έξυπνο τρόπο πήρε το φάουλ και πήγε στις βολές, 2,1 πριν το φινάλε. Εβαλε την πρώτη, αλλά αστόχησε στη δεύτερη επίτηδες για να κυλήσει ο χρόνος, αλλά οι διαιτητές χρέωσαν πως ο Λουκάς μπήκε νωρίς και έδωσαν κατοχή στη Χάποελ. Εκεί ο Μιλόσεβιτς έκανε κλέψιμο και κάρφωσε, έστω και αν δεν μέτρησε το καλάθι.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Δεκάλεπτα: 16-25, 28-45, 54-59, 75-74.

ΑΕΚ (Ν. Σάκοτα): Ανοσίκε, Παπαντωνίου 2, Σάκοτα 15, Χέρστον 14, Μιλόσεβιτς 4, Μαυροκεφαλίδης 13, Κάρτερ 11, Κατσίβελης, Καλαμπόκης, Γουόρεν 16

Χάποελ Ιερουσαλήμ: Ντάνκαν 4, Γκάφνεϊ 11, Ρόουλαντ 14, Χαλπερίν, Τιμόρ, Μένκο, Σμιθ 8, Τζάνινγκ 23, Μαγιόρ, Φίσερ 9

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X