Πρόστιμο στον ΠΑΟΚ εισηγήθηκε η ΔΕΑΒ για το ντέρμπι με ΑΕΚ

Πρόστιμο στον ΠΑΟΚ εισηγήθηκε η ΔΕΑΒ για το ντέρμπι με ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας αποφάσισε να εισηγηθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού Στ. Κοντονή την επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο 15.000 ευρώ από το πειθαρχικό όργανο της Super League και τώρα η ΔΕΑΒ, μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης (3/11), έρχεται να εισηγηθεί την επιβολή επιπλέον διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ, που είναι το κατώτερο που προβλέπει ο αθλητικός νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΑΒ (10/11) θα συζητηθεί η περίπτωση του Ολυμπιακού για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τη Βέροια και του Άρη για τα επεισόδια οπαδών του στον αγώνα με τον Νέστο Χρυσούπολης. Για να προχωρήσουν οι υποθέσεις αυτές αναμένονται οι εκθέσεις της αστυνομίας.

Να σημειωθεί πως η εισήγηση επιβολής προστίμου που αποφασίζεται από τον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό, προβλέπεται στο άρθρο 2 του «νόμου Κοντονή» (4326/2015), όπου αναφέρονται τα εξής:

«Σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, με αιτιολογημένες αποφάσεις του, που λαμβάνονται ύστερα από γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), μπορεί να επιβάλει στα οικεία αθλητικά σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών και Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες, καθώς και στις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες ή/και επαγγελματικούς συνδέσμους, αλλά και μεμονωμένα σε φυσικά πρόσωπα, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, πρόστιμα ύψους από 10.000 έως 1.000.000 ευρώ, σε ιδιαίτερα δε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προβαίνει και σε ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης».

Πηγή: sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X