«Το μπάσκετ χρειάζεται ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρη»

«Το μπάσκετ χρειάζεται ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρη»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μιχάλης Κακιούζης υποστήριξε πως αν ο Φάρος Κερατσινίου δεν ανέβει στην Α1, τότε οι παίκτες του θα είναι για τα… πανηγύρια!

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ του 2005 στάθηκε στο επίπεδο της Α2, αναφέροντας πως: «Αν είχε και ξένους δεν θα είχε να ζηλέψει σε τίποτα την Α1», αλλά και την ομάδα του, τον Φάρο και τους φετινούς του στόχους.

Ακόμα, ο Κακιούζης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ Διαμαντίδη και Σπανούλη, μιας και οι δυο τους δεν παίζουν στην ίδια θέση και επισήμανε πως όλες οι ομάδες θέλουν χρόνο.

Αναλυτικά όσα είπε στον «αέρα» του «ΣΠΟΡ FM 94,6»: 

Για την ιδέα του Τσάμπιονς Λιγκ στο μπάσκετ: «Ενδιαφέρον το Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ. Οι ομάδες κοιτάζουν τα έσοδα. Αφού χάνουν από την Ευρωλίγκα θα κοιτάξουν για κάτι καλύτερο ώστε να μην ματώνουν οικονομικά. Θα πρέπει να έχει αντίκτυπο θετικό και στα εθνικά πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα, την Ιταλία ή το Ισραήλ είναι μόνο μία ή δύο ομάδες. Θα πρέπει να ανέβει το επίπεδο και μέσα. Το βλέπουμε και στο ιταλικό μπάσκετ και στο πώς παίζει η εθνική.

Για το ισπανικό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ ανταγωνιστικό. Κάνει τη διαφορά η δομή και οι κανόνες. Οι νόμοι είτε τηρούνται είτε δεν παίρνουν μέρος. Παίζουν το μεσημέρι. Δεν είναι αυτοί χαζοί κι εμείς οι έξυπνοι. Έτσι γεμίζουν τα γήπεδα από υγιείς φιλάθλους και όχι από μάο-μάο που πηγαίνουν 10 ώρα το βράδυ να δουν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Πώς θα πάω εγώ τέτοια ώρα με τα παιδιά μου. Είναι αμαρτία από τον Θεό, με τόσα χρήματα και τέτοιος παίκτες».

Για το τι πρέπει να γίνει στο ελληνικό μπάσκετ: «Όλοι να κάτσουν να δουν τη βάση του ισπανικού πρωταθλήματος που είναι το καλύτερο. Τι κάνουν αυτοί και είναι επιτυχημένοι. Δεύτερο να ακολουθήσουν τους νόμους. Μπορείς να μείνεις, μένεις. Θυμάμαι την Μπολόνια που έπεσε για εξωαγωνιστικούς λόγους. Οι οπαδοί δεν κυνηγούσαν τον δικαστή που πήρε την απόφαση αλλά αυτούς που έφταιγαν. Όταν υπάρχουν νόμοι και δεν τηρούνται, θα υπάρχει αναρχία. Γίνονται επεισόδια σε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός; Ωραία! Σε όλα τα ντέρμπι που ακολουθούν σε όλα τα αθλήματα να παίζουν για πέντε χρόνια χωρίς οπαδούς»!

Για τον Φάρο Κερατσινίου: «Είναι πρόκληση. Άλλος μπορεί να πει πως είναι… σύνταξη. Για μένα είναι αδιάφορο το τι λέει ο καθένας. Θα μπορούσα να παίξω αλλού και στο εξωτερικό. Όταν μίλησα με τους ανθρώπους κατάλαβα. Κάποιος λογικός δεν θα έλεγε όχι και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κομμάτι. Είναι κοντά στην ομάδα σαν να μιλάμε για ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι απλά Α1. Πονάνε την ομάδα όλοι και αυτό φαίνεται και στο παιχνίδι. Οι περισσότεροι συμπαίκτες μου είναι από Α1 ή και Ευρώπη. Αυτό που πετύχαμε στο Κύπελλο αδικεί λίγο και τις ομάδες της Α1 γιατί εμείς ξεκινήσαμε νωρίτερα. Τώρα φτάσαμε ημιτελικά και παίζουμε με τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό. Θέλουμε να ευχαριστηθεί ο κόσμος. Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ αλλά γιατί όχι; Ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ, τον Άρη ή την ΑΕΚ τις χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ».

Για την Α2: «Αν είχε και ξένους δεν θα είχε να ζηλέψει σε τίποτα την Α1. Ο κόσμος θέλει να δει κάτι διαφορετικό. Είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και τα ματς κρίνονται στον πόντο. Αυτή είναι η βάση που πρέπει να έχει το μπάσκετ».

Για τον Κώστα Πετρόπουλο: «Για μένα είναι πρότυπο κι ας μαλώσαμε κάποτε. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Έπαιζε στη θέση 2 και ήταν πάνω από δύο μέτρα. Πραγματικά εκπληκτικός και σαν αθλητής και σαν χαρακτήρας».

Για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Με ήθελε και ο Πανιώνιος, αλλά δεν έδινε τον Δρελιώζη. Τότε αποφάσιζαν άλλοι για το μέλλον το δικό σου. Να φανταστείς πως όταν παίξαμε με τον Ιωνικό δεν μου έδωσαν ούτε λουλούδι. Βέβαια δεν ήταν οι ίδιοι. Με εκείνους που συνεργάστηκα δεν είχα κανένα θέμα, ίσα ίσα. Ήμασταν μια οικογένεια τότε».

Για τους φετινούς στόχους: «Σκοπός είναι να ανέβουμε στην Α1. Αν δεν ανέβουμε, είμαστε για τα πανηγύρια. Γι΄ αυτό έχουμε μαζευτεί τόσοι καλοί παίκτες. Αυτό το στόχο έχει θέσει ο πρόεδρος. Βλέπουμε και άλλα παραδείγματα, όπως η ΤΣΣΚΑ που κάθε χρόνο λέμε πως θα πάρει την Ευρωλίγκα. Υπάρχουν κι άλλες καλές ομάδες. Έχουμε νικήσει και με μεγάλες διαφορές, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουμε».

Για το μυστικό του: «Προπόνηση! Κάνω και μόνος μου κάθε μέρα. Δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε που έπαιζα στην Μπαρτσελόνα ή την Εθνική. Πέρυσι πήρα δίπλωμα προπονητή. Λατρεύω και στην ιδέα πως κάποια στιγμή θα το κάνω. Ο παίκτης κοιτά τον εαυτό του, ενώ ο προπονητής τους 12 τους δικούς του και άλλους τόσους του αντιπάλου. Έχουμε δουλέψει με 15 προπονητές στην καριέρα μου και οι 12-13 ήταν αυτό που λέμε τοπ».

Για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Όλες οι ομάδες θέλουν χρόνο. Είναι φανερά ανέτοιμοι και οι δύο. Ο Ολυμπιακός έχει πιο πολύ πίεση μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην έδρα του για το Κύπελλο που τον έθεσε εκτός. Θα βελτιωθεί πολύ. Με τον ΠΑΟΚ νίκησε σε ένα ματς που φαινόταν χαμένο, αλλά αυτό δείχνει την ποιότητά του. Έπαιξε εκτός έδρας, ενώ προερχόταν από ταξίδι. Με τον ΠΑΟΚ ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση, δεν είναι ποτέ εύκολο. Σε αυτλήν τη φάση οι ομάδες θέλουν μόνο να κερδίζουν. Δεν ξέρω πώς σκέφτεται ο προπονητής του για να μιλήσω για αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός έχασε με 25 πόντους από Μπαρτσελόνα, αλλά ξεχάστηκε αμέσως η ήττα νικώντας με 35 πόντους στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός βέβαια δεν το ξέχασε. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με το Λαύριο. Εκεί υπάρχει ταβάνι. Έτσι ξεχνιούνται πράγματα και καταστάσεις, αλλά βέβαια θέλεις δύσκολα και δυνατά ματς για να γίνεις καλύτερος. Τον Μάρτιο θα πρέπει να είσαι έτοιμος 100%».3

Για σύγκριση Διαμαντίδη-Σπανούλη: «Δεν έχουν σχέση οι δυο τους. Δεν παίζουν καν στην ίδια θέση. Δεν υπάρχει σύγκριση. Ο καθένας είναι τοπ σε αυτό που κάνει. Πιο πολύ νόημα βγάζει η σύγκριση Διαμαντίδη-Παπαλουκά. Θα ήθελα να τους έχω και τους δύο στην ομάδα μου»!

Πηγή: sdna

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X