Ερχεται το Champions League του μπάσκετ

Ερχεται το Champions League του μπάσκετ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έγινε στη Γενεύη η προγραμματισμένη μεγάλη και κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον της κορυφαίας διοργάνωσης μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο. Παρουσία όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Στόχος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παγκόσμια ομοσπονδία το βράδυ της Τρίτης είναι η δημιουργία του “Basketball Champions League”!

Η σύσκεψη έγινε υπό τον γενικό διευθυντή της FIBA Τουργκάι Ντεμιρέλ και του γενικού γραμματέα, Πάτρικ Μπάουμαν. Από τα τοπ ευρωπαϊκά κλαμπ, συμμετείχαν οι: Φενέρμπαχτσε (Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι), Μακάμπι Τελ – Αβίβ (Σιμόν Μισράχι, Ντέιβιντ Φέντερμαν), Ολυμπιακός (Γιώργος Σκινδήλιας) και η Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλος Σάντσεθ). Μαζί τους ήταν και ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου.

Από την πλευρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας το παρόν έδωσαν και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, η συνάντηση και η συζήτηση έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με την FIBA και την Ευρωλίγκα να συμφωνούν ότι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αφήσουν πίσω τις “ψυχρές” σχέσεις των 15 τελευταίων ετών.

Η παγκόσμια ομοσπονδία πρότεινε στην Ευρωλίγκα και τα κλαμπ την δημιουργία του μπασκετικού “τσάμπιονς λινγκ”. Το οποίο θα ανήκει και θα διευθύνεται κατά 50% από τις ομάδες και την Ευρωλίγκα και κατά 50% από την παγκόσμια ομοσπονδία! Στόχος είναι η νέα διοργάνωση να “ανοίξει τα φτερά της” από την επόμενη σεζόν, 2016-7.

Σύμφωνα με την πρόταση το μίνιμουμ εσόδων συνολικά για τις ομάδες θα είναι 30 εκατομμύρια Ευρώ. Και προβλέπεται να αυξηθεί με την κοινή δράση των δύο φορέων και των επενδυτών. Οι πλευρές που συμμετείχαν συμφώνησαν πως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα παρέχουν στην παγκόσμια ομοσπονδία όλες τις απαραίτητες πληροφορίες τις απόψεις και τις προτάσεις τους και θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση πριν το τέλος του έτους.

Πηγή: eurohoops

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X