Η πρώτη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ (VIDEO)

Η πρώτη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχει δώσει 24 αγώνες σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ο απολογισμός της είναι 2 νίκες, 12 ισοπαλίες και 10 ήττες. Οι δύο νίκες προέκυψαν τη σεζόν 2006-07 απέναντι σε Λιλ και Μίλαν με 1-0, όταν η Ένωση διεκδίκησε την πρόκριση στον επόμενο γύρο μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Η πρώτη νίκη ήρθε μια μέρα σαν σήμερα, την 1η Νοεμβρίου 2006. Πέρασαν 9 χρόνια από το γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου που έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση με τους Γάλλους του Στάθη Ταυλαρίδη. Ο Έλληνας αμυντικός είχε αποβληθεί στο 22ο λεπτό και η ομάδα του έκτοτε είχε κλειστεί στην άμυνά της με σκοπό να κρατήσει το «μηδέν».

Η ΑΕΚ ήταν πιεστική κατά διαστήματα, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα γέμιζε με άγχος καθώς ήταν «υποχρεωμένη» να πάρει τη νίκη, έχοντας παίκτη παραπάνω. Οι Γάλλοι έγιναν απειλητικοί παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ωστόσο η Ένωση κράτησε ανέπαφη την εστία της και βρήκε τη λύση 20 λεπτά πριν το τέλος με το σουτ του «Λύμπε» έξω από την περιοχή.

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Γεωργέας, Τσιρίλο, Δέλλας, Μόρας, Ζήκος, Έμερσον (46’ Καπετάνος), Χετεμάι (87’ Κυριακίδης), Τόζερ, Ζούλιο Σέζαρ (58’ Μαντούκα), Λυμπερόπουλος.

Λιλ: Σιλβά, Ταυλαρίδης, Μποντμέρ, Πλεστάν, Σαλμέ, Ταφορό, Μακούν (77′ Φοβέρζ), Ρομπάι (57′ Ντεμπισί), Καμπάι, Κεϊτά, Οντεμβίγκι (57′ Γιουλά).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X