Η ζωή του Ότγουεϊ που έγινε βιβλίο

Η ζωή του Ότγουεϊ που έγινε βιβλίο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Τσάρλι Ότγουεϊ στα παιδικά του χρόνια δυσκολευόταν να διαβάσει και να γράψει. Το 2011 όμως έγραψε τη βιογραφία του!

Από νωρίς αντιμετώπιζε πρόβλημα δυσλεξίας και ήταν αδύνατο να προφέρει τα 11 ονόματα που του έδωσαν οι γονείς του, θέλοντας να τιμήσουν την 11άδα της αγαπημένης τους ΚΠΡ του 1973!

Ίσως η τελευταία φορά που άκουσε το πλήρες όνομά του από κάποιον ο Ότγουεϊ να ήταν στα 21 του χρόνια, όταν του απαγγέλθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, μετά από καυγά. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως θέλησε να προστατεύσει έναν φίλο του, θύμα ρατσιστικής επίθεσης.

Με πατέρα και θείο να μπαινοβγαίνουν στη φυλακή για κλοπές, μοναδικό στήριγμα τη μητέρα του, ο Ότγουεϊ εγκατέλειψε το σχολείο στα 13 του χρόνια. Ο ίδιος έχει τονίσει πως ακόμη και σήμερα δυσκολεύεται πολύ στην ορθογραφία. «Διαβάζω πολύ καλύτερα πλέον, αλλά η ορθογραφία μου… δεν υπάρχει», το σχόλιο του Ότγουεϊ, που έγραψε το βιβλίο του με τη βοήθεια του καθηγητή, Άλαν Σάντερς.

Είναι ο άνθρωπος που πριν μερικά χρόνια έβαλε τον Ότγουεϊ και πάλι στα θρανία για να μελετήσει και να βελτιωθεί. Όπως παραδέχτηκε ο νέος ασίσταντ κόουτς της ΑΕΚ, αυτή η εξέλιξη του είχε δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση στην καθημερινότητά του.

Η καριέρα του Ότγουεϊ τελείωσε σε ένα ματς απέναντι στην ΚΠΡ. Τραυματισμός και από εκεί και πέρα αφοσίωση στην εκπαίδευση. Του έκανε καλό και ο ίδιος βοήθησε πολλούς ανθρώπους με ανάλογο πρόβλημα. Για δύο χρόνια συμμετείχε σε προγράμματα μαζί με τον Σάντερς και βοήθησε νέους σε σχολεία και πανεπιστήμια στην περιοχή του Σάσεξ.

Όλη αυτή η προσπάθεια και η κοινωνική συνεισφορά διεκόπη όταν ήρθε η πρόταση για να συνεργαστεί με τον Γκας Πογιέτ. Φυσικά η βελτίωση του στο διάβασμα τον βοήθησε να πάρει τα απαραίτητα πτυχία προπονητικής, κάτι που λίγα χρόνια νωρίτερα θα ήταν αδύνατο. Ο Τσάρλι Ότγουεϊ έμαθε πολλά απ’ αυτή την εμπειρία, ωστόσο μέσα σε μια φράση του κρύβεται η σημασία αυτής της διαδρομής:

«Αρχικά δεν ήθελα να αναφερθώ στο βιβλίο μου για τη δυσλεξία. Είναι ταμπού να πεις ότι δεν μπορείς να διαβάσεις και να γράψεις. Τώρα μπορώ να πω σε όλους με σιγουριά πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι διαθέσιμοι να τους βοηθήσουν, όποιο πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζουν. Ότι κι αν σου συμβαίνει, θα βρεις βοήθεια. Κοίτα γύρω σου και θα βρεις τρόπο να βελτιώσεις την κατάσταση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X