Οι αποκαλύψεις του Πογιέτ για τη Σάντερλαντ

Ο Γκας Πογιέτ σε πρόσφατο άρθρο του στο Yahoo Sports ανέφερε λεπτομέρειες για την ημέρα της απόλυσής του από τη Σάντερλαντ τον Μάρτιο, ενώ φανέρωσε και τις σκέψεις του για το μέλλον στην προπονητική.

Ο προπονητής της ΑΕΚ ανέφερε:

«Δεν είχα ιδέα πως θα απολυθώ από τη Σάντερλαντ, μέχρι την ημέρα που συνέβη. Είχαμε χάσει με 4-0 από την Άστον Βίλα εντός έδρας, είχαμε δεχτεί όλα τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και η διάθεση όλων στο γήπεδο ήταν κακή. Ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα, αλλά παρόλα αυτά ήμασταν 17οι, πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πήγα στη δουλειά το πρωί της Δευτέρας ως συνήθως και κάποιοι μέσα από την ομάδα με ρώτησαν αν θα έχω συνάντηση με τη διοίκηση. Αυτό ήταν το πρώτο «δείγμα» ότι εκείνη η μέρα δεν θα ήταν φυσιολογική.

Τελικά όντως έγινε μια συνάντηση με μέλη της διοίκησης και τον Αμερικανό ιδιοκτήτη, Έλις Σορτ. Δεν υπήρχε διάθεση για χιούμορ, δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο. Μου είπαν απλά πως το συμβόλαιό μου θα ακυρωθεί. Ακούγεται σκληρό, αλλά έγινε με επαγγελματικό τρόπο και αυτοί οι άνθρωποι έχουν τον σεβασμό μου. Στη συνέχεια είχα μια συνομιλία μόνο με τον Σορτ και αποχώρησα.

Προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί, έκανα μπάνιο, άλλαξα ρούχα και μάζεψα τα λίγα πράγματά μου. Οι παίκτες δεν ήταν εκεί, ωστόσο από τη διοίκηση τηλεφώνησαν στον αρχηγό Τζον Ο’ Σέι ώστε να τον ενημερώσω για τις εξελίξεις.

Ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλον τα καλύτερα και εκείνος θα έλεγε τα νέα στους υπόλοιπους παίκτες. Τις επόμενες μέρες κάποιοι παίκτες, όχι όλοι, μου τηλεφώνησαν για να μου ευχηθούν καλή συνέχεια. Είναι φυσιολογικό, δεν είμαι ανόητος να πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες ήθελαν να μείνω!

Στη συνέχεια αποχαιρέτησα τους ανθρώπους της ομάδας. Τις κοπέλες στο εστιατόριο, τοους ανθρώπους που φρόντιζαν στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν άβολες οι στιγμές, περισσότερο για εκείνους, αλλά για να το κάνω ευκολότερο τους έλεγα πως «έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Πολύ γρήγορα πήγα στο αυτοκίνητο και οδήγησα 4 ώρες μέχρι το Λονδίνο, μαζί με τον βοηθό μου, Μαουρίτσιο Ταρίκο. Ήθελα να φύγω μακριά και ακριβώς αυτό έκανα. Επέστρεψα στο Σάντερλαντ τρεις εβδομάδες αργότερα. Μάζεψα τα υπόλοιπα πράγματα. Ψυχολογικά ήμουν καλά, από τότε δεν έχω πάει ξανά στην πόλη, όμως τους εύχομαι όλα να πάνε καλά.

Θέλω να γυρίσω στο ποδόσφαιρο. Το αγαπάω, είμαι εξαρτημένος απ’ αυτό! Όταν έχασα τη δουλειά μου το Μάρτιο, σκέφτηκα πως θα περιμένω μέχρι το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι πέρασε με κάποιες προτάσεις από το εξωτερικό που δεν ήταν κατάλληλες για μένα. Στο τέλος του καλοκαιριού σκεφτόμουν πως θα ξεκινούσε η σεζόν χωρίς να έχω ομάδα και πως θα προκύψει κάτι μόνο στην περίπτωση που κάποιος συνάδερφος χάσει τη δουλειά του.

Έτσι έχουν τα πράγματα. Ευτυχώς, το να μην έχεις δουλειά στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να αγοράσεις φαγητό. Είναι ένα επάγγελμα με καλές απολαβές. Ήδη το τηλέφωνό μου χτυπά συχνά και είναι σημαντικό να είμαι έτοιμος να ξεκινήσω».

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 8 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X