«Βασίλισσα» με τη μαγκιά της

«Βασίλισσα» με τη μαγκιά της
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηταν θέμα χρόνου. Δεν είχε έρθει στο συναρπαστικό, αλλά άτυχο αγώνα με τη Κράσνι, δεν ήρθε στην Πόλη με την ανώτερη Γαλατά, αλλά απόψε ήταν η μέρα της επιστροφής. Η «Βασίλισσα» έκανε την πρώτη ευρωπαϊκή της νίκη επί της πολύ δυνατής ρωσικής Νίζνι, επικρατώντας με 87-70 και μπαίνοντας για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Κλειδί της επιτυχίας η γρανιτένια άμυνα που σε όλο το δεύτερο ημίχρονο δέχθηκε μόνο 24 πόντους, αλλά και η εξαιρετική απόδοση των Μαυροκεφαλίδη, Μιλόσεβιτς, Γουόρεν, στους οποίους προστέθηκαν στο κρίσιμο φινάλε οι Κατσίβελης (μεγάλες άμυνες) και Χέρστον (με προσωπικές επιθέσεις).

Με τον Γουόρεν να κάνει σούπερ παιχνίδι και να οδηγεί την ΑΕΚ επιθετικά, ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ρώσους. Η Ενωση είχε επιθετικό οίστρο, τον Λουκά να είναι σταθερή αξία και άξιους συμπαραστάτες τους Μιλόσεβιτς, Γούορεν και Χέρστον, αλλά το πρόβλημα εντοπιζόταν στην άμυνα. Οι παίκτες της Νίζνι «πυροβολούσαν» από παντού και χτυπούσαν συνεχώς την «κιτρινόμαυρη» άμυνα, έχοντας το εκπληκτικό 9/15 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο.

Συνολικά, η άμυνα της ΑΕΚ βρισκόταν εκτεθειμένη. Ο Κάρτερ δεν μπορούσε να βοηθήσει και γρήγορα πέρασε στον πάγκο, αλλά ήταν σαφές πως με 26 πόντους στο δεκάλεπτο και 46 στο ημίχρονο παθητικό, χρειαζόταν επιθετική υπέρβαση. Αυτή έγινε, αλλά δεν στηρίχθηκε στην ομαδική δουλειά – απόδειξη οι πέντε μόνο ασίστ της Ενωσης σε αυτό το διάστημα – αλλά στις ατομικές ικανότητες των παικτών του Σάκοτα.

Είναι αλήθεια πως ο πρωταθληματικός τεχνικός δούλεψε πολύ το παιχνίδι για να αντιπαρέλθει τα ψηλά κορμιά των Ρώσων. Επαιξε αρκετή ώρα σε σχήμα με τρεις κοντούς, χρησιμοποίησε για σημαντικό μέρος του ημιχρόνου τον Χέρστον σε θέση «4» και με τον Μιλόσεβιτς – αν και όχι απόλυτα έτοιμος – να δίνει σημαντικές βοήθειες σε άμυνα και επίθεση, η ΑΕΚ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με έναν πόντο (47-46).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η άμυνα της ΑΕΚ έγινε μέγγενη. Οι Μαυροκεφαλίδης και Γουόρεν έδωσαν προβάδισμα τριών πόντων και η έκτη ασίστ της «Βασίλισσας», δια χειρός Μιλόσεβιτς, έφερε το πρώτο καλάθι του Κάρτερ και τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (55-50, 23:20). Επειτα ήρθε η έκρηξη: με εντυπωσιακές άμυνες, δύο διαδοχικά τρίποντα του Μιλόσεβιτς και ένα έμμεσο (καλάθι και φάουλ) από τον Κάρτερ η ΑΕΚ εκτινάχθηκε στο +14 (64-50).

Ωστόσο, η Νίζνι δεν είναι τυχαία ομάδα. Με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν στους επτά και με σκληρή άμυνα (αν και οι διαιτητές τους χρέωσαν με μόνο ένα φάουλ σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο) καθήλωσαν την ΑΕΚ στους 64. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία 4’ της περιόδου, η Ενωση βρήκε μόνο ένα καλάθι από λύση που έδωσε ο Ανοσίκε με φόλοου. Το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε την ΑΕΚ στο +6 (66-60) και τους Χέρστον, Κάρτερ χρεωμένους από τρία φάουλ.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του Καλαμπόκη, αλλά χρειάστηκε να επιστρέψει ο Λουκάς στο γήπεδο για να βρει λύσεις η ΑΕΚ. Με 2/2 εύστοχες βολές ο σταρ της Ενωσης ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους οκτώ (70-62, επτά πριν το τέλος). Ο Ανοσίκε χρεώθηκε με τρία φάουλ σε τρία λεπτά και αποβλήθηκε, ενώ ο Σαρικόπουλος ήταν καθηλωμένος στον πάγκο με τραυματισμό. Ο Μιλόσεβιτς φορτώθηκε με δύο γρήγορα φάουλ και έφτασε τα τέσσερα και ο Σάκοτα έβαλε ξανά τον Χέρστον «4», που πήρε πάνω του επίθεση και πήγε τη διαφορά στους εννιά (72-63).

Εκπληκτικές άμυνες και κάρφωμα από τον σούπερ Κατσίβελη πήγαν την ΑΕΚ στο +11 (74-63) 5:13 πριν το τέλος του ματς. Η άμυνα πάλι έκανε τη διαφορά και διέλυσε τους Ρώσους και ο Γουόρεν πήγε τη διαφορά στους 13 (76-63). Η Νίζνι έβαλε πέντε σερί πόντους, αλλά ο Λουκάς ήταν πάλι εκεί για το +10 (78-68). Εκεί μίλησε η κλάση του Χέρστον, που με σερί πόντους- και με τον Κατσίβελη να δίνει ρέ4στα στην άμυνα – έκαναν τον κόσμο να τραγουδά όρθιος: «ΑΕΚ γερά με τσαμπουκά, θα γίνεις πάλι πρώτη…».

Δείτε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr πατώντας εδώ

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 47-46, 66-60, 87-70

ΑΕΚ (Ν. Σάκοτα): Ανοσίκε 6, Παπαντωνίου 3, Χέρστον 12, Μιλόσεβιτς 17, Μαυροκεφαλίδης 19, Κάρτερ 5, Σαρικόπουλος 4, Κατσίβελης 5, Καλαμπόκης 2, Γουόρεν 14

Νίζνι (Α. Μπαγκάτσκις): Ρουντ 7, Γκριγκόριεφ 13, Μπαμπούριν 10, Βικτόροφ, Ιβλεφ 2, Μαχάλμπασιτς 10, Κχβοστόβ 11, Μπέρζινς 1, Στρέμπκοφ 13, Ποπόφ, Κιρντιάτσκιν 3

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X