Τώρα πρέπει να σπάσει…αυγά

Η Νέα Φιλαδέλφεια με τα μάτια του Ντούσκο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εκπληξη δεν ήταν. Για ένα μέγεθος όπως είναι η ΑΕΚ, δεν μπορεί να περνά στα ψιλά μια τεσσάρα σε ντέρμπι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντα πρέπει να πέσει ένα κεφάλι. Αυτό έγινε και η ΑΕΚ προχωρά. Με σεβασμό προς τον Δέλλα, που αποδείχθηκε ο πιο ικανός και πετυχημένος της τριπλέτας με Λυμπερόπουλο και Ζήκο, οι οποίοι κλήθηκαν να αναμορφώσουν την ομάδα. Εμεινε περισσότερο, δούλεψε περισσότερο, βελτιώθηκε περισσότερο, άφησε τη σφραγίδα του με μεγαλύτερη έμφαση.
Αυτό που συνέβη χθες εκτιμώ πως θα έπρεπε να συμβεί από το Σαββατόβραδο, άντε βία την Κυριακή. Κακώς η ΑΕΚ το μετέτρεψε σε σίριαλ και έδειχνε αδυναμία να δει την αλήθεια κατάματα και να προχωρήσει παραπάνω. Ο Δέλλας ήταν ένα δυνατό στοίχημα, μια προσπάθεια η ΑΕΚ να επενδύσει και να αναδείξει τον δικό της προπονητή. Δεν προέκυψε και σε αυτό προφανώς και έχουν ευθύνες όλοι. Η διοίκηση που είχε πάντα αμφιβολίες, ο Δέλλας που δεν μίλησε όταν έπρεπε (αν έπρεπε), οι εμμονές που εμφάνιζε με συγκεκριμένα στοιχεία.
Δεν νομίζω πως υπάρχει ουδείς που θα μετάνιωσε για την επιλογή. Ο Δέλλας έγινε προπονητής, βρέθηκε στον χάρτη στο κορυφαίο επίπεδο πριν ακόμα σηκωθεί από τα θρανία, φαίνεται πως θα έχει επαγγελματικό μέλλον. Η ΑΕΚ έριξε τη ζαριά της, αλλά δεν ήταν τυχερή. Δεν μπορεί να μετανιώνει, αλλά θα πρέπει να μάθει από τα λάθη της. Κοιτώντας πίσω μπορώ να πω, ότι ο Δέλλας κατάφερε να ξεπεράσει κάποιες κακές επιρροές της πρώτης χρονιάς, να βρει έναν βηματισμό και να δείξει δουλειά. Αλλά στο σημείο που ένας ταλαντούχος προπονητής γίνεται τεχνικός πρώτης γραμμής, απέτυχε και πάει.
Όπως εκτιμώ πως θα πει και σήμερα ο Δέλλας, η ΑΕΚ δεν έχει χρόνο και δεν μπορεί να μείνει σε πρόσωπα. Οσο σημαντικά και αν είναι, όσο δυνατές προσωπικότητες και αν αποτελούν. Η ΑΕΚ οφείλει να προχωρήσει, να βρει τον εκλεκτό της. Δεν ενθουσιάζομαι (μάλλον απογοητεύομαι) με την περίπτωση του Χιμένεθ, έχω μεγάλη προσμονή για την πρεμιέρα του Στέλιου, θα βλέπω με ενδιαφέρον τα στοιχεία των προπονητών που θα προχωρήσει η ΑΕΚ.
Ως δεδομένο μπορώ να μεταφέρω μόνο ένα: αν η ΑΕΚ επιχειρήσει να πάει με συμβιβασμούς, με μίζερες καταστάσεις και δίχως ξεκάθαρη βούληση, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Εδώ που έφτασε, με την πλάτη στον τοίχο και απόσταση οκτώ πόντων από την κορυφή, δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας. Ο νέος προπονητής θα πρέπει να εμπνεύσει, να γίνει αποδεκτός από μεγάλο μέρος του κόσμου, να δώσει όραμα και να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο πλάνο.
Η ΑΕΚ έχασε πολύ καιρό με καφενειακές κουβέντες και αστείες προσεγγίσεις. Πως ο Δέλλας βόλευε τον Μελισσανίδη γιατί είναι φτηνός, πως άρεσε στον Μπάγεβιτς επειδή περνά τη γραμμή του. Οποιος έχει έστω και μικρή γνώση, ξέρει πως τα συγκεκριμένα αποτελούν μυθεύματα χωρίς καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το νέο ξεκίνημα, θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από βαρίδια του παρελθόντος. Ο Μελισσανίδης ξέρει, ο Μπάγεβιτς ξέρει, η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένες ανάγκες. Τώρα είναι η στιγμή που θα σπάσει αυγά και θα φτιάξει ομελέτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X