2Χ2 και συνεχίζει η «Βασίλισσα»

2Χ2 και συνεχίζει η «Βασίλισσα»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τον Μαυροκεφαλίδη να αντιμετωπίζει όλη την άμυνα του Λαυρίου, με διαδοχικά double team, αλλά τους Χέρστον και Κάρτερ να μιλούν στις κρίσιμες στιγμές, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στο Λαύριο επί της τοπικής ομάδας και έκανε το 2Χ2 στο πρωτάθλημα (70-65). Η «Βασίλισσα» είχε και πάλι κενά στο παιχνίδι της, πολλά «νεκρά» διαστήματα, εγκλωβιζόταν σε λάθη, αλλά στο τέλος είχε λύσεις και πήρε τη νίκη.

Η ΑΕΚ είχε να διαχειριστεί την κόπωση από το γεμάτο ένταση ματς με την Κράσνι μεσοβδόμαδα, που κρίθηκε στην παράταση. Και παράλληλα, να βρει λύσεις στα μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα που έδειξε, για την αγωνιστική συμπεριφορά κάποιων παικτών της, αλλά και τις λύσεις από την περιφέρεια.

Είναι αλήθεια πως οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά και μολονότι από την αρχή ήταν φανερό πως η άμυνα του Λαυρίου ήταν προσαρμοσμένη στον Λουκά (έπεφταν δύο και τρεις παίκτες πάνω του), έχτιζαν διαφορά που έφτανε και στους έξι.

Η ΑΕΚ κυριαρχούσε στα ριμπάουντ και τελείωσε το ημίχρονο με επτά περισσότερα (23-16). Στα 16 του Λαυρίου όμως, οι «κιτρινόμαυροι» επέτρεψαν τα οκτώ να είναι επιθετικά και έτσι να δημιουργείται πρόβλημα και να ανανεώνονται επιθέσεις. Το πρόβλημα για την Ενωση ήταν τα συνεχόμενα αβίαστα λάθη, όπου έφτασε στα 10 στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Σάκοτα έπαιζαν κακή άμυνα, ενώ δεν έκαναν ούτε φάουλ για να σταματήσουν την επίθεση του Λαυρίου που περιλάμβανε σχεδόν πάντα διείσδυση και πάσα έξω.

Οσο και αν επιχειρήθηκε, ο Μαυροκεφαλίδης έμεινε εκτός παιχνιδιού και δεν υπήρχε σχέδιο για να βρει χώρο και να απελευθερωθεί. Είναι χαρακτηριστικό, πως ο Λουκάς σκόραρε μόνο ένα καλάθι και αυτό στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως είχε την ευκαιρία με τις πάσες του να τροφοδοτεί τους περιφερειακούς.

Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να πάρει διαφορά και να καθαρίσει το παιχνίδι, που ως το φινάλε κρατούσε το Λαύριο μέσα.
Στο δεύτερο μέρος, ο Λουκάς απελευθερώθηκε, οι Κάρτερ και Χέρστον έδιναν λύσεις επιθετικά και η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει μέχρι και σε διψήφια διαφορά πόντων από το Λαύριο (49-63).

Ωστόσο, κάπου εκεί χάθηκε η συγκέντρωση, υπήρξαν τραγικές επιλογές στην επίθεση, η ΑΕΚ έμεινε άποντη για 5 λεπτά και τελικά το Λαύριο έφτασε να ισοφαρίσει σε 63-63. Εκεί μίλησε η ποιότητα και η υπεροπλία της ΑΕΚ.

Τρία συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ από Λουκά και Μιλόσεβιτς, καλά σουτ και πόντοι από τον Χέρστον που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και η δουλειά έγινε. Έστω και δύσκολα, η Ενωση έκανε το 2/2 και συνεχίζει αήττητη στο πρωτάθλημα, αν και δείχνει πως έχει ακόμα αρκετά να βελτιώσει.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για μια φάση στο τέλος όπου δόθηκαν βήματα σε παίκτης τους, αλλά το ριπλέι δικαιώνει τους διαιτητές, οι οποίοι νωρίτερα είχαν δώσει τζάμπολ σε καθαρό κλέψιμο του Παπαντωνίου!

Λαύριο (Χ. Σερέλης): Γιανγκ 22, Κρουμπάλι 15, Νίξον 3, Γιαννακόπουλος 8, Μπάρλος 7, Μπέμπης, Τσίρος, Σακελλαρίου 2, Νικολακόπουλος 2, Περράκης 6, Εβανς

ΑΕΚ (Ν. Σάκοτα): Σάκοτα 7, Χέρστον 13, Μαυροκεφαλίδης 11, Κάρτερ 12, Γουόρεν 9, Ανοσίκε 1, Παπαντωνίου 4, Μιλόσεβιτς 10, Σκραμπ, Καλαμπόκης 3.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X