Χάθηκε η μπάλα

Χάθηκε η μπάλα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι από τις βραδιές που θέλω να πω πολλά, αλλά το μυαλό δεν υπακούει. Δεν βάζει σε σειρά όλες τις σκέψεις, δεν ξεπερνά την ένταση και την ταραχή. Αντιλαμβάνομαι πως οι περισσότεροι στα σχόλια σας, βάλετε κατά δικαίων και αδίκων. Να πω την αλήθεια, για εμένα είναι «υγιής» αντίδραση ο εκνευρισμός και η διαμαρτυρία από τον οργανισμό ΑΕΚ. Δεν μπορεί να δέχεσαι τέσσερα γκολ σε ντέρμπι από τον βασικό ανταγωνιστή σου και να περνάει στα ψιλά η υπόθεση. Αλλά και θεωρώ λάθος, να περιμένει κάποιος την ήττα για να νιώσει δικαιωμένος και να επιτεθεί σε κάποιον άλλο.
Αυτά με τον πρόλογο. Τώρα με τα σπουδαία. Στο Φάληρο για εμένα υπήρξαν τρεις άξονες που οδήγησαν στην αποτυχία: 1) το λάθος διάβασμα και η αντιμετώπιση του ματς από τον Δέλλα, 2) τα διαιτητικά εγκλήματα και η αδυναμία της ΑΕΚ να εξασφαλίσει ισονομία, 3) η απογοητευτική εμφάνιση κάποιων παικτών από τους οποίους περιμένει πολλά η ομάδα. Αν σε αυτά προσθέσω και την παιδική συμπεριφορά, με όλη την ομάδα να βγαίνει σαν πρωτάρα μπροστά και να αφήνει τεράστιες τρύπες, έχουμε το παζλ της αποτυχίας. Εξηγούμαι.
Κατά την άποψη μου και αυτό το ματς είναι λάθος αντιμετωπίσιμο από τον πάγκο. Ο Δέλλας αυτήν τη φορά δεν μπήκε με την ηττοπαθή λογική της Τούμπας, αλλά και πάλι ήταν φανερό πως κάτι έλειπε. Κατά την άποψη μου, αυτό ήταν ο παίκτης ή οι παίκτες που θα έδιναν οντότητα στην επίθεση. Που θα τους ένιωθαν παραπάνω οι αντίπαλοι αμυντικοί – που παρέπαιαν στην ελάχιστη πίεση – και θα δημιουργούσαν ευκαιρίες για γκολ. Τέτοιοι παίκτες στο ρόστερ της ΑΕΚ είναι 4-5. Μόνο ο ένας (Τζεμπούρ) δεν μπορούσε να αγωνιστεί.
Πολλοί μου είπαν πως μέχρι το 60’ η ΑΕΚ ήταν καλύτερη. Δεν είναι ψέμα. Καλύτερη, αλλά ανούσια. Γιατί το θέμα σε κάθε κομμάτι της ζωής δεν είναι οι καλές προθέσεις, αλλά η ουσία. Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ ήταν άτολμη, ακίνδυνη, δίχως δυνατότητα να πιέσει τον αντίπαλο της. Δεν αντιμετώπιζε προβλήματα στην άμυνα από τον κακό Ολυμπιακό, αλλά δεν απειλούσε και εκείνη.
Προφανέστατα εδώ μπαίνει ο παράγοντας διαιτησία. Ο Κύζας και οι βοηθοί του, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να κόψουν την ΑΕΚ. Γκολ από φάουλ του Μποτία, κίτρινη (έως κόκκινη) στον Σιόβα αλλά δίχως να δώσει φάουλ, οφσάιντ ο Αραβίδης από γύρισμα του Μποτία και άλλες τρεις περιπτώσεις οφσάιντ που κόπηκε η ΑΕΚ με ανύπαρκτες υποδείξεις.
Είναι ξεκάθαρο, πως από την ΑΕΚ του Μελισσανίδη υπάρχει απαίτηση να εξασφαλίζει ισονομία. Αυτό που έκανε και στα προηγούμενα χρόνια και ας έλεγε ο ανιστόρητος Σαββίδης, πως υπήρξε περίοδος όπου η ΑΕΚ ήλεγχε το παρασκήνιο. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι απαραίτητο. Και εδώ η ΑΕΚ έχει αποτύχει. Οι διαπιστώσεις για την κάκιστη διαιτησία, οι ανησυχίες για όσα θα συμβούν και η σιωπή απέναντι στο κρεσέντο αλητείας από το λιμάνι, δεν συνάδουν με την ΑΕΚ που περιμένουν όλοι.
Επανέρχομαι στον Δέλλα και στον σχεδιασμό του ματς. Κατά την άποψη μου, εκθέτει και εκτίθεται με συγκεκριμένες επιλογές. Όπως ο Τζανετόπουλος, που είναι σαφές πως είναι ντεφορμέ. Ο χειρισμός της ομάδας είναι να μπει φτιαγμένος ο Μπουονανότε, να είναι έτοιμος ο – αν μη τι άλλο – έμπειρος Αρθο, να είναι έστω στον πάγκο ο Βάργκας (μα ούτε ένα 20λεπτο δεν μπορούσε να βοηθήσει;), να υπάρχει εναλλακτικό πλάνο στο παιχνίδι. Τίποτε από αυτά δεν έγινε.
Ο Δέλλας όπως κάθε προπονητής έχει εμμονές. Η σκέψη με τον Μάνταλο δεύτερο αμυντικό χαφ, για να είναι ο Πίρλο της ΑΕΚ δεν είναι λάθος. Αλλά θα καεί εάν επαναληφθεί σε ντέρμπι. Οσο κακός και αν είναι ο Ολυμπιακός έχει τους παίκτες με ποιότητα να πάρουν ένα παιχνίδι και να διαλύσουν μια ομάδα που τους δίνει ελεύθερους χώρους.
Ο Δέλλας έβγαλε τον Σιμόες που είχε σβήσει τον Ντομίνγκες και ήταν εξαιρετικός αμυντικά και η ομάδα κατέρρευσε. Οι τρύπες έγιναν τεράστιες, το γήπεδο άρχισε να γέρνει, η επίθεση συνέχισε να είναι αναιμική. Λάθος, τεράστιο λάθος. Που το κατάλαβε και έσπευσε να το διορθώσει με την είσοδο του Κορδέρο, αλλά ήταν ήδη πλέον πολύ αργά.
Εμεινα στη συνέντευξη και τον ρώτησα τι σκέφτεται να κάνει για το πρόβλημα με το ντεφορμάρισμα κάποιων παικτών και την αδυναμία στα στημένα. Είπε πως δεν υπάρχει θέμα, αλλά νομίζω πως η ΑΕΚ εκεί πληγώθηκε από τον ΠΑΟΚ, απειλήθηκε από τον Ατρόμητο και την Ξάνθη και δείχνει αδυναμία. Ρώτησα αν έχει κάποιο εναλλακτικό πλάνο στο μυαλό και πως θα χειριστεί το ρόστερ και είπε πως τους υπολογίζει όλους. Να φανεί στην πράξη βέβαια.
Κλείνω με τους παίκτες που δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Όταν σε έναν τέτοιο παιχνίδι οι διασωθέντες είναι οι δύο αμυντικοί χαφ και κατά περίπτωση οι ακραίοι μπακ, δεν μπορεί να υπάρχουν απαιτήσεις. Που ήταν η ηγετική παρουσία του Μάνταλου, η έκρηξη του Αραβίδη, η φόρμα του Μπαρμπόσα, το τσαγανό του Πλατέλλα; Οι παίκτες ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και σε μεγάλα σημεία του ματς δεν λειτουργούσαν ομαδικά. Οσον αφορά την πιπίλα περί έλλειψης ποιότητας, την ακούω βερεσέ. Εγώ ξέρω πως όταν υπολείπεσαι σε ποιότητα, αντιπαραβάλλεις πάθος και ομαδικότητα. Εκεί έχασαν οι παίκτες στο ντέρμπι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X