Παίρνεις αυτό που θέλεις όταν...

Ξέρουν από Καραϊσκάκη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν θέλω να ανοίξω κουβέντα για σχήμα και για ενδεκάδα του ντέρμπι. Καταρχήν δεν έχει νόημα, διότι έτσι κι αλλιώς πλέον, όλα θα φανούν στο γήπεδο. Κατά δεύτερον, μπορεί άραγε να μου θυμίσει κανείς το σύστημα που είχε παίξει η ΑΕΚ σε κάποιο από τα ντέρμπι που κέρδισε στο Καραϊσκάκη; Έμεινε άραγε στην ιστορία κάποιος σχηματισμός ή κάποιο αγωνιστικό πλάνο; Προφανώς και οι περισσότερες από τις νίκες που είχε η ΑΕΚ σε εκτός έδρας ντέρμπι, βασίστηκαν και σε σύστημα και σε επιλογές του προπονητή. Αλίμονο. Αλλά ξέρουμε όλοι μας, πως το βασικό συστατικό της επιτυχίας δεν ήταν ούτε το σύστημα, ούτε οι επιλογές.

Η ΑΕΚ έπαιρνε αυτό που ήθελε στην έδρα του ΟΣΦΠ (αλλά και του ΠΑΟ), όταν έμπαινε με τσαμπουκά, με πάθος, με τσαγανό, με το μαχαίρι στο στόμα. Όταν έμπαιναν στο γήπεδο έτοιμοι να κάνουν τα πάντα. Πιστεύοντας πως μπορούν να κάνουν τα πάντα. Όταν ο Παπαϊωάννου έπαιζε τερματοφύλακας. Όταν έτρωγε κλωτσιές στο ψαχνό και απαντούσε με δυο γκολ. Όταν ο Μαύρος κυλιόταν μέσα στην λάσπη για να σκοράρει. Όταν ο Μανωλάς έβγαζε την μπάλα πάνω από την γραμμή. Όταν ο Νικολαϊδης σκόραρε με το γόνατο και με κομμένο το φυλακτό του με τον δικέφαλο και τον σταυρό.

Η ΑΕΚ έπαιρνε αυτό που ήθελε από τέτοια ντέρμπι, όταν όντως οι παίκτες της έμπαιναν στο γήπεδο και έπαιζαν όπως ακριβώς συμπεριφέρονται και στο πέταγμα τους οι αγριόχηνες. Όταν όντως είναι και νιώθουν «αετοί αντί για αγριόχηνες», όπως τους είχε πει ο Δέλλας. Όταν η ΑΕΚ μπαίνει στο γήπεδο και παίζει το δικό της παιχνίδι. Έτσι μόνο γίνεται δουλειά και όλα τα συστήματα και τα αγωνιστικά σχήματα έπονται.

Διότι όταν η ΑΕΚ δεν μπαίνει με το τσαγανό, με το πάθος, με την ετοιμότητα να κάνει τα πάντα, όλα τα σχήματα και συστήματα πάνε περίπατο. Θυμηθείτε την Τούμπα. Το πρώτο που πλήρωσε η ΑΕΚ, το πρώτο που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ, ήταν πως οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν την πιο δαντελένια εμφάνιση από καταβολής τέτοιων παιχνιδιών. Και την ίδια στιγμή είχαν και την αγωνιά να προσαρμοστούν στο παιχνίδι του αντιπάλου αντί να κάνουν το δικό τους. Με τα γνωστά αποτελέσματα.

Δεν παραγνωρίζω ούτε την αξία και την σημασία που έχουν οι επιλογές στην ενδεκάδα και η επιλογή του σχήματος και συνολικά του αγωνιστικού πλάνου. Σε τέτοια ματς όμως, το πρώτο που μετρά, είναι η νοοτροπία. Είναι το πάθος. Είναι το τσαγανό. Αλλιώς ο Δέλλας δεν θα επέλεγε λίγες ώρες πριν από την σέντρα του περσινού ματς στο Καραϊσκάκη να δείξει τους παίκτες του το ντοκιμαντέρ με τις αγριόχηνες «ντυμένο» με την μουσική του «Μονομάχου». Θα τους έβαζε σε βίντεο την εισαγωγή στο 4-2-3-1 που προβάλουν στις σχολές, υπό τους ήχους τσιλ άουτ μουσικής για καλύτερη συγκέντρωση.

Αυτά εν ολίγοις προ του ντέρμπι. Τα υπόλοιπα επί του γηπέδου. Και κάτι τελευταίο για το αν θα ξεκινήσει ή όχι ο Μπουονανότε. Θυμίζω Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, Σεπτέμβρης του 1997. «Θα κρατήσουμε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο θα μπεις να πάρουμε το παιχνίδι» είχε πει ο Ντουμιτρίου. Στο 59’ μπήκε ο Νικολαϊδης στο 63’ σκόραρε. 0-1. Αντίο σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X