Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας: «Θετικοί για το γήπεδο, αλλά προς συμφέρον της πόλης»

Εικόνες από τη συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σημερινή συνάντηση της ΑΕΚ και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας παρουσία του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, ήταν σημαντική και συνάμα χρήσιμη για το θέμα επιστροφής της Ενωσης στο «σπίτι» της.

Η Ενωση έφυγε ικανοποιημένη μα κυρίως από το ότι ξεκαθάρισε ότι γήπεδο κάνει μόνο στο οικόπεδο που ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ και πουθενά αλλού. Από την πλευρά του, ο Δήμος με ανακοίνωση του τονίζει ότι πρότεινε στην Ενωση να πάει σε άλλο χώρο, αλλά η άρνηση της ΑΕΚ αναγκάζει τους ανθρώπους του και τον Αρη Βασιλόπουλο να συμβάλλουν ώστε να γίνει εκεί όπου ανήκει ο χώρος στον σύλλογο. Ωστόσο, τονίζει ότι θα το κάνει μόνο προς συμφέρον της πόλης και των πολιτών.

Αναλυτικά:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η συνάντηση που είχε εγγράφως ζητήσει η Δημοτική Αρχή με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη και εκπροσώπους της ΑΕΚ, Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατασκευή του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια και η επιστροφή της ομάδας στην ιστορική της έδρα,. Πάγια θέση της δημοτικής αρχής είναι η θέληση να συνδράμει στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, με όρους δημόσιας ωφέλειας και προστασίας της πόλης. Στο παρελθόν η θέση αυτή έχει σκόπιμα παρερμηνευτεί προκειμένου να μην υπάρξει καμιά συνεννόηση και να επιβληθούν επιλογές που δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα.

Αφορμή για το αίτημα της δημοτικής αρχής, αποτελεί η δημόσια διαβούλευση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου. Για την εκτίμηση των επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου ο Δήμος είχε ζητήσει τη βοήθεια δύο ξεχωριστών ομάδων εξειδικευμένων και καταξιωμένων διεθνώς επιστημόνων, τα πορίσματά των οποίων αναδεικνύουν κρίσιμα θέματα που πρέπει να επιλυθούν και σχετίζονται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου όπως περιγράφεται στη μελέτη. Θέματα που αφορούν την ασφάλεια των θεατών και των κατοίκων της περιοχής, θέματα κυκλοφορίας και στάθμευσης με μείζονες παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, θέματα συμβατότητας με τον διατηρητέο προσφυγικό οικισμό, επιπτώσεις στο Άλσος και τη λειτουργία της πόλης, θέματα εξυπηρέτησης των τμημάτων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, για τις ανάγκες της οποίας έγινε η παραχώρηση του δημόσιου χώρου του γηπέδου.

Όλα τα παραπάνω θέματα θα μπορούσαν να επιλυθούν οριστικά εάν η πλευρά της ΑΕΚ, διερευνούσε την πιθανότητα εναλλακτικού χώρου επαρκούς για τις διαστάσεις του γηπέδου που επιθυμεί να κατασκευάσει. Με βάση αυτό το σκεπτικό επαναλήφθηκε απο τον Υπουργό μια πρόταση που παλαιότερα είχε αναφερθεί και απο τον Δήμαρχο. Αφορούσε χώρο 50 περίπου στρεμμάτων, που θα μπορούσε να παραχωρηθεί στην ΑΕΚ μέσα στη Ν. Φιλαδέλφεια, σε επαφή με την Εθνική Οδό, γεγονός που αφενός θα εξασφάλιζε καλύτερη πρόσβαση των θεατών και μικρή όχληση στην πόλη και αφετέρου καλύτερη θέαση του γηπέδου από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Π. Σκουρλέτης.

Η πλευρά της ΑΕΚ απέρριψε την πρόταση, εμμένοντας στην επιλογή της. Ο Δήμος από την πλευρά του, αποδέχτηκε για μια ακόμη φορά τη βούληση της ΑΕΚ να κατασκευάσει το γήπεδο στον αρχικό του χώρο και πρότεινε τη συγκρότηση ομάδας εκπροσώπων του Δήμου, της ΑΕΚ και του Υπουργείου προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα που ανακύπτουν, ώστε το γήπεδο να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο για τους φιλάθλους και τους κατοίκους. Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να συμβάλει θετικά στην υπόθεση του γηπέδου και ταυτόχρονα να διαφυλάξει τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X