Η «Βασίλισσα» της Ευρώπης επιστρέφει (VIDEO)

Η «Βασίλισσα» της Ευρώπης επιστρέφει (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αρκετοί ήταν εκείνοι που βλέποντας την απαξίωση που βίωσε η μπασκετική ΑΕΚ κατά την προηγούμενη δεκαετία (και πλέον), απορούσαν με τον χαρακτηρισμό «Βασίλισσα» που συνοδεύει την ομάδα. Η Ενωση επιστρέφει από την Τετάρτη στην Ευρώπη. Εκεί που δοξάστηκε, γράφοντας μερικές από τις κορυφαίες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ και κερδίζοντας δικαιωματικά τον χαρακτηρισμό της «Βασίλισσας» της Ευρώπης. Βλέπετε, η ΑΕΚ είναι η ομάδα που έκανε τη γηραιά ήπειρο να ρίξει το βλέμμα στην Ελλάδα και έδωσε αλησμόνητες επιτυχίες.
Με αφορμή την επιστροφή της «Βασίλισσας» στα ευρωπαϊκά σαλόνια, το enwsi.gr σας ταξιδεύει στις μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές της ΑΕΚ. Από την πρώτη συμμετοχή σε φάιναλ φορ του κυπέλλου πρωταθλητριών το 1966, μέχρι την κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων το 1968. Και από την επανάληψη του άθλου στη Λοζάνη, μέχρι το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, η ΑΕΚ ήταν και θα γίνει ξανά δύναμη που προκαλούσε σεβασμό στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ομάδα που συμμετείχε σε φάιναλ φορ του κυπέλλου πρωταθλητριών που διεξήχθη στην Ιταλία. Ηταν το πρώτο μήνυμα, πως εκείνη η υπερομάδα, αποτελούμενη μόνο από Ελληνες παίκτες, θα σάρωνε τα πάντα στο διάβα της. Το επιβεβαίωσε με το έπος του ’68, όταν η ΑΕΚ έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που ανέβηκε στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ έπειτα από τον απίστευτο τελικό με τη Σλάβια Πράγας στο Παναθηναϊκό στάδιο μπροστά σε 100.000 κόσμου.
Η δεύτερη περίοδος ακμής της ΑΕΚ στην Ευρώπη ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Η ομάδα του Γιάννη Φιλίππου, υπό την καθοδήγηση του Ιωαννίδη έφτασε ως τον τελικό της Ευρωλίγκας. Στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης επικράτησε της Μπενετόν, αλλά υπέκυψε στην Κίντερ. Πήρε το…αίμα της πίσω έπειτα από δύο χρόνια. Με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς πλέον προπονητή, η ΑΕΚ στέφθηκε ξανά κυπελλούχος Ευρώπης στον τελικό της Λοζάνης, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στον κόσμο της. Και τώρα, ετοιμάζεται για τα καλύτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X