Με τον ΠΑΟΚ θα βρει τον τρόπο

Εστειλε μήνυμα ο Μαροκεφαλίδης: "Δεν κοιτάζουμε πίσω"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πρωτάθλημα της Basket League ξεκινά και η ΑΕΚ σύντομα αλλά σταδιακά όπως όλες οι ομάδες θα φτάσει στο 100%. Τα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν για το κύπελλο έκαναν φανερό το αναμενόμενο, ότι όλοι, μεγάλοι και μικροί  χρειάζονται χρόνο (με εξαίρεση τον τεράστιο… Φάρο του Μιχάλη Κακιούζη).

Αντίπαλος της ΑΕΚ είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος άλλαξε σε σημαντικό βαθμό το ρόστερ του και είχε μεγάλες δυσκολίες για να προκριθεί με αντίπαλο το Ρέθυμνο.

Η ΑΕΚ είχε καλά διαστήματα εναντίον του Αρη, ενώ φυσικά υπάρχουν αρκετά πράγματα που καλείται να δουλέψει για να γίνει η ομάδα που όλοι θέλουμε. Γιατί με τις προσθήκες των Καλαμπόκη, Ανοσίκε την τελευταία στιγμή, η ομάδα δεν χρειάζεται βελτίωση αλλά μοντάρισμα εκ νέου.

Με τους Κάρτερ, Σάκοτα και Κατσίβελη στον αγώνα η ΑΕΚ πιθανότατα θα έπαιρνε την πρόκριση, αλλά ότι έγινε δεν αλλάζει. Η ΑΕΚ έχασε και κανείς εκ των μελών της δεν στηρίχτηκε σε δικαιολογίες για απουσίες ή διακοπή. Αυτό συνέβη γιατί άπαντες γνωρίζουν τις δυνατότητες της ομάδας και αντιλήφθηκαν πως δεν απέδωσε σύμφωνα με αυτές.

Η «Βασίλισσα» πήρε 9 περισσότερα ριμπάουντ, αλλά αχρήστεψε αυτές τις επιπλέον επιθέσεις κάνοντας 8 παραπάνω λάθη. Σε στιγμές που έδειχνε ικανή να αναπτύξει μια διαφορά έρχονταν τα λάθη. Πιθανότατα από έλλειψη συγκέντρωσης και νευρικότητα, κάτι που φάνηκε κυρίως στο τέλος.

Η ΑΕΚ είχε προβάδισμα με 55-51 και το έχασε με ορισμένες βιαστικές επιθέσεις. Έλλειψε η ηρεμία του Κάρτερ, το «κρύο» αίμα του Σάκοτα στα σουτ και το κοντρόλ μπάσκετ που προσφέρει ο Κατσίβελης.

×ÅÑÓÔÏÍ ÌÏÕÑÔÏÓ   ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)Αλλά πέρα απ’ αυτό οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν άστοχοι. 16/39 δίποντα (41%), 5/24 τρίποντα (21%), ενώ στο τέλος χάθηκαν κρίσιμες βολές από τον Ανοσίκε, με την ομάδα συνολικά να έχει 14/22. Ήταν ένας αγώνας που θα μπορούσε να κερδηθεί με 65 πόντους και η ευστοχία από μέση και μακρινή απόσταση θα έπαιζε μεγάλο ρόλο.

Τα ατού της ΑΕΚ, Μαυροκεφαλίδης και Χέρστον αντιμετωπίστηκαν με πολύ επιθετική άμυνα. Συχνά με double team και ήταν αρκετές οι φορές που εγκλωβίστηκαν. Έτσι ήταν λογικό η μπάλα να γυρίσει στην περιφέρεια και η ΑΕΚ να ψάξει λύσεις με σουτ από απόσταση. Αυτά δε μπήκαν και η άμυνα του Αρη έμεινε «κλειστή» στη ρακέτα να ταλαιπωρεί τους ψηλούς του «Δικέφαλου».

Με τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι αναμένεται να είναι πιο ανοιχτό. Ο Βασιλειάδης είναι η βασική απειλή, ενώ η ΑΕΚ θα πρέπει να μεταφέρει πιο συχνά το παιχνίδι της κοντά στο καλάθι, εκεί που υπερτερεί φέτος σε σχέση με τον αντίπαλό της. Αν ταυτόχρονα η αποτελεσματικότητά της από την περιφέρεια κινηθεί σε βελτιωμένα, πιο φυσιολογικά επίπεδα, τότε θα έχει μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι της και πολλές πιθανότητες για να πάρει τη νίκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X