Χέρστον: «Από την πρώτη μέρα ταίριαξα στην ΑΕΚ»

Χέρστον: «Από την πρώτη μέρα ταίριαξα στην ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν ήταν η μοναδική… φανταχτερή κίνηση της ΑΕΚ την περασμένη σεζόν. Ποπς Μενσά Μπονσού, Καρλ Ίνγκλις, Τόμας Ντελινικάιτιτς. Όλοι τούς προσέφεραν με την εμπειρία και την ποιότητά τους στη χρονιά της επιστροφής της ΑΕΚ στην κορυφαία κατηγορία. Η βασική διαφορά του Μαλίκ Χέρστον με εκείνους; Ο Μαλίκ είναι ακόμη εδώ. Και το χαίρεται.

«Μπορείς να πεις πως όλη η καριέρα μου είναι έτσι. Γεμάτη δύσκολες αποφάσεις, γεμάτη καλοκαίρια που πρέπει να καταλήξω κάπου. Ο κόουτς Σάκοτα, όμως, και οι συνεργάτες του έχουν αποδειχθεί πολύ σημαντικοί για μένα και νιώθω πως η ΑΕΚ μού ταιριάζει πάρα πολύ. Το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή» ανέφερε στο SDNA ο Αμερικανός φόργουορντ που ανέβασε πέρσι επίπεδο την ΑΕΚ και φέτος είναι έτοιμος να διατηρήσει τα στάνταρ ψηλά.

Η παραμονή του δεν ήταν δεδομένη. Τελικά, πήρε την απόφαση, μαζί και το αεροπλάνο της επιστροφής στην Αθήνα. Πώς βίωσε αυτό το καλοκαίρι και, κυρίως, πώς βλέπει την φετινή ομάδα συγκριτικά με εκείνη, στην οποία ενσωματώθηκε πέρσι; «Θα ήμουν τρελός, αν προσπαθούσα να συγκρίνω πράγματα και καταστάσεις από τόσο νωρίς. Το βασικό πρόβλημα πέρσι ήταν πως πολλοί παίκτες, μέσα στους οποίους κι εγώ, ενσωματωθήκαμε σε διάφορες στιγμές της σεζόν» αποκρίνεται ο Χέρστον και προσθέτει, αναφερόμενος στο στοιχείο που μπορεί να αποδειχθεί κομβικό:

«Καλώς ή κακώς φέτος είναι διαφορετική η ομάδα. Έχουν φύγει παίκτες, αλλά θα υπάρχει από την πρώτη μέρα της χρονιάς ενας πλήρης κορμός και αυτό ειναι θετικό. Μπορεί να χτιστεί μία ομάδα από την αρχή, χωρίς διαρκείς αλλαγές και με όλους τους παίκτες εδώ εξ αρχής. Σίγουρα, πάντως, αυτό το… χτίσιμο δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα βράδυ. Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά νομίζω πως θα φτάσουμε εκεί που πρέπει». 

Η χρονιά ξεκινά, οι τραυματισμοί… χτυπούν την ΑΕΚ (Κάρτερ, Σάκοτα, Κατσίβελης), αλλά όσο άσχημα και αν ήταν τα πράγματα, ο φόργουορντ της ΑΕΚ δεν θα πρόβαλλε κάτι τέτοιο ως δικαιολογία:«Ο κόουτς δείχνει να ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει. Φέρνει τους παίκτες κοντά, προσπαθεί να καλύψει τα κενά. Σίγουρα, όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι τραυματισμοί ως δικαιολογία για ο,τι συμβεί. Αυτή είναι η άποψή μου γενικά». 

«Ο, τι και αν συμβαίνει, πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, να παίρνουμε νίκες και να παίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε»υπερθεματίζει πρίν αναφερθεί στον προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Αρη στον «Nick Galis Hall». Αλλωστε ο εν λόγω αγώνας κρύβει μια ιδιαιτερότητα για εκείνον:

«Ξέρεις είναι λίγο περίεργο για εμένα. Είναι η ομάδα που μας απέκλεισε στα πλέι οφ πέρσι και εγώ ημουν τραυματίας. Οπότε θέλω να τούς αντιμετωπίσω. Είπα και πριν πως οι απουσίες δεν μπορούν να σταθούν ως δικαιολογία. Πάμε για να κερδίσουμε και να αρχίσουμε τη χρονιά όπως πρέπει». 

Μπορεί η ΑΕΚ να είναι πιο ανταγωνιστική στα φετινά ματς με τους «αιωνίους» ή τα βήματα που απαιτούνται είναι ακόμη πολλά; Ο Μαλίκ Χέρστον έχει τη δική του άποψη, εδραιωμένη στην αντίληψή του πως η ομάδα μπορεί να κερδίσει τους πάντες: «Αν παίξουμε άμυνα και είμαστε ομαδικοί στην επίθεση, νομίζω πως είμαστε σε θέση να τα βάλουμε με οποιονδήποτε. Δεν μιλάμε για πρωταθλήματα και τέτοια, αλλά πιστεύω σε εμάς». 

Η λέξη «coach» ακούστηκε αρκετές φορές στη διάρκεια της συζήτησης. Η εξήγηση είναι απλή: «Έχουμε εξαιρετική σχέση. Από την πρώτη μέρα μού έδωσε να καταλάβω πως μπορώ να του μιλήσω για τα πάντα. Με προσεγγίζει με σεβασμό και αυτό γίνεται και από την μεριά μου. Εχει πάρα πολλές γνώσεις, τον θεωρώ εξαιρετικό προπονητή». 

Πηγή: sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X