Μαγκιά και περισυλλογή

Τα ξέφρενα πανηγύρια στη Βέροια μέσα από φωτογραφίες
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Βέροια μου φάνηκε κακή ομάδα. Πιθανολογώ πως οφείλεται στο γεγονός πως ο Γεωργιάδης είναι ένας μαθητευόμενος μάγος, ανεπίδεκτος μαθήσεως.  Παρότι η Βέροια είναι ένα σκορποχώρι με παιδιά που απλώς μπαίνουν δυνατά στις φάσεις, η ανατροπή που έκανε η ΑΕΚ θέλει περίσσια μαγκιά. Για λόγους απολύτως προφανείς. Η εμφάνιση και η ήττα στην Τούμπα είχαν βάλει βαρίδια στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ ήδη από το ξεκίνημα του ματς. Και ήρθε και αυτό το γκολ από το πουθενά, να προσθέσει άλλους χίλιους τόνους βάρους. Είναι βέβαιο πως από το μυαλό και αυτών που έπαιζαν και αυτών που καθόντουσαν στον πάγκο, εκείνη την στιγμή, άρχισαν να περνούν σκηνές από τα… προσεχώς, σε περίπτωση που έμενε αυτό το 1-0. Ξέρουν και καταλαβαίνουν όλοι τι εστί δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την ΑΕΚ και μείον 8 την πέμπτη αγωνιστική.

Κι όμως το μυαλό κανενός δεν θόλωσε. Ούτε του Δέλλα, ούτε των ποδοσφαιριστών. Ο Δέλλας το δούλεψε αδιάκοπα το παιχνίδι αλλάζοντας στην ροή από τρεις θέσεις κάθε μεσοεπιθετικού του. Ενώ πήρε και όλα ρίσκα που μπορούσε και που ως φάνηκε απαιτούσε το ματς . Και οι παίκτες μέχρι και το 90’ και παρόλο που έμενε το 1-1, δεν έκαναν ούτε μισή γιόμα απελπισίας στην περιοχή μπας και βρεθεί κανένα ποδάρι και την σπρώξει στα δίχτυα. Προσπαθούσαν όσο στρωτά μπορούσαν και γινόταν, να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να ψάξουν το γκολ. Ακόμα και το φάουλ από το οποίο έβαλε την γκολάρα ο Μπαρμπόσα, ήταν κέρδος (προσπάθειας) οργανωμένης επίθεσης. Και ήδη είχε φτάσει 90’.

Ήθελε (ποδοσφαιρική) μαγκιά αυτή η ανατροπή και η ΑΕΚ την είχε. Και το γεγονός πως την είχε όχι μόνο της έδωσε τους τρεις βαθμούς, αλλά θα της χρησιμεύσει πολύ και στη συνέχεια. Γενικώς θεωρώ πως αυτή η νίκη στην Βέροια, θα αποδειχθεί ως μια από τις καθοριστικότερες μέσα στην φετινή σεζόν. Αφενός διότι ήρθε σε πολύ κρίσιμο σημείο, αφετέρου διότι θα κάνει την ΑΕΚ να πιστέψει στον χαρακτήρα νικητή που μπορεί να βγάλει.

Επειδή όμως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα, όσα έγιναν στην Βέροια θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο προπονητικής περισυλλογής για την συνέχεια. Πρώτη φορά έπαιξαν μαζί ο Μπουονανότε, ο Μάνταλος και ο Βάργκας. Συμπέρασμα; Δύσκολα μπορούν να παίξουν μαζί. Τουλάχιστον όχι μ’ αυτό τον σχηματισμό. Ο Μπουονανότε όσο έπαιξε στα άκρα ήταν εκτός παιχνιδιού, όπως και στην Τούμπα. Και για να μετακινηθεί ο Αργεντινός στον άξονα και να μπει στο παιχνίδι, πέρασε ο Βάργκας στα άκρα. Τότε βγήκε όμως βγήκε ο Βάργκας εκτός παιχνιδιού. Μάλιστα για να τον ξαναβάλει ο Δέλλας και τον Βενεζουελάνο στο παιχνίδι, χρειάστηκε να τον κάνει σέντερ φορ. Όσο για τον Μάνταλο, βοήθησε πολύ ως εξτρέμ λόγω (τεράστιας) κλάσης και (αστείρευτης) διάθεσης, αλλά δεν είναι η θέση του. Άλλωστε το είπε και ο ίδιος αμέσως μετά το ματς στις δηλώσεις του και έχει και αυτό τη σημασία του.

Για να είμαστε σαφείς. Ο Μπουονανότε είναι παικτάρα και έχει πετύχει ήδη τρια γκολ στο πρωτάθλημα, όλα παίζοντας στον άξονα. Ο Βάργκας είχε βγάλει μάτια στην προετοιμασία, όταν έπαιζε στον άξονα. Και ο Μάνταλος ξέρουμε όλοι τι (τρομερά και φοβερά) μπορεί να κάνει, παίζοντας στον άξονα.

Επίσης, για να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στην ποδοσφαιρική λογική, το 4-2-3-1 θέλει παίκτες που να μπορούν να παίξουν στα άκρα. Και για την επιθετική του λειτουργία και για την αμυντική του ισορροπία. Τέτοιοι παίκτες στο ρόστερ της ΑΕΚ, είναι ο Πλατέλλας και ο Μπαρμπόσα, που όταν σταδιακά μπήκαν στο ματς στη Βέροια, άρχισε να στρώνει το πράγμα. Εξάλλου για να μην ξεχνιόμαστε, τα καλά της παιχνίδια, με τον σχηματισμό να λειτουργεί περίφημα, η ΑΕΚ τα έχει κάνει με τον Πλατέλλα και τον Αραβίδη (ή τον Μπαρμπόσα) στα άκρα.

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα. Μπορεί να μείνει ο Μπουονανότε ή ο Βάργκας ή ο Μάνταλος ή και δυο εκ των τριών στον πάγκο; Η απάντηση είναι όχι. Προφανώς όχι, λόγω (τεράστιας) ποιότητας. Λόγω σχηματισμού και ποδοσφαιρικού ορθολογισμού όμως; Έλα ντε. Ιδού το αντικείμενο της περισυλλογής για τον Δέλλα. Να βρει λύση σ’ ένα πρόβλημα που, μεταξύ μας, δεν είναι διόλου απλό. Δύσκολο και περίπλοκο είναι. Βεβαίως η λύση μπορεί να βρίσκεται απλώς στην τριβή και την χημεία της εν λόγω τριάδας, μέσα από τα παιχνίδια. Ίσως λέω. Από την άλλη φοβούμαι πως ελλοχεύει κίνδυνος για διπλή ζημιά. Οι παίκτες που δεν είναι εξτρέμ και παίζουν ως εξτρέμ, να μην αποδίδουν και να χαραμισθούν. Και την ίδια στιγμή οι παίκτες που είναι εξτρέμ αλλά δεν παίζουν παρότι η ομάδα χρειάζεται εξτρέμ, να ξενερώσουν και επίσης να χαραμισθούν.

ΥΓ1: Η παρουσία του κόσμου στην Βέροια ήταν ψαρωτική. Ο Δέλλας, που δεν λέει κάτι απλώς για να το πει, ευχαρίστησε τον κόσμο μέσα από την καρδιά του. Ήταν ημέρα Δευτέρα, παραδοσιακά αντιποδοσφαιρική, σ’ ένα γήπεδο περίπου 600 χιλιόμετρα από την Αθήνα, μετά από ήττα στην Τούμπα. Και η ΑΕΚ είχε σχεδόν όσο κόσμο και ο ΠΑΟΚ στο αντίστοιχο ματς. Που η Βέροια όχι μόνο είναι 45 λεπτά από την Θεσσαλονίκη αλλά έχει περισσότερους ΠΑΟΚτζήδες και από την Τούμπα.

ΥΓ2: Κατάπιε από εδώ κάτι φαουλάκια, θάψε από εκεί κάτι κίτρινες, σπρώξε και στήσε την μπάλα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, πήγε να την κάνει την δουλίτσα του ο Αρετόπουλος αλλά ευτυχώς δεν του βγήκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X