Τα τερτίπια του Αρη

«Ψάχνεται» ο Βασιλόπουλος
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ περίμενε μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη να ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε να μπει στο τελικό στάδιο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Κάτι που προβλεπόταν από τον νόμο και που θα έφερνε, επιτέλους, το πρότζεκτ της «Αγια-Σοφιάς» σε φάση υλοποίησης. Ωστόσο οι ενέργειες που έγιναν από πλευράς Άρη Βασιλόπουλου εδώ και καιρό, κατάφεραν να καθυστερήσουν κι άλλο την διαδικασία, με τον Δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να πετυχαίνει την παράταση διάρκειας 45 εργάσιμων ημερών, προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες και επιχειρήματα.

Με τη γενική γραμματέα του ΥΠΑΠΕΝ, να έχει αντίθετη πάντως άποψη και να παίρνει μια απόφαση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Το ζήτημα στην όλη υπόθεση είναι πως η πλευρά Βασιλόπουλου προχώρησε στο συγκεκριμένο αίτημα προς το Υπουργείο, με την δικαιολογία πως οι συνεργάτες του δεν… πρόλαβαν να γνωμοδοτήσουν σχετικά με την Μ.Π.Ε.. Κάτι που δεν… στέκει και δεν μπορεί να εξηγηθεί, καθώς μέσα στον Απρίλιο η πλευρά της Δημοτικής Αρχής και εκείνη της ΑΕΚ αντάλλαξαν μια σειρά από έγγραφα, αποκλειστικά για αυτό το θέμα! Με τον Βασιλόπουλο να παίρνει στα χέρια του ό,τι ακριβώς ζήτησε, στις 27 Απριλίου!

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Ιούλιο, ο Βασιλόπουλος πραγματοποίησε με δική του πρωτοβουλία δύο συναντήσεις με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, δηλώνοντας… απόλυτα καλυμμένος από τα στοιχεία που έχει στα χέρια του και δείχνοντας-επιτέλους-συναινετικός, έχοντας καταλάβει πως το μόνο που ζητάει η «Ένωση» είναι το δίκαιο και τίποτα παραπάνω. Και εκεί που φαινόταν πως επιτέλους η Δημοτική Αρχή στέκεται στο πλευρό της ΑΕΚ και κατανοεί πως με ένα τέτοιο έργο θα αναβαθμιστεί όλη η πόλη, έκανε το έκτακτο Δ.Σ., περνώντας εκεί την απόφαση για το αίτημα παράτασης της διαβούλευσης προς το Υπουργείο. Κάτι που ούτε ο ίδιος με τους συνεργάτες του έδειχναν να πιστεύουν πως θα έχει τύχη, ωστόσο διαψεύστηκαν από την… Μπαριτάκη, που έκρινε λογικό το αίτημα του Δήμου.

Από τις 27 Απριλίου μέχρι και σήμερα δηλαδή, τόσους μήνες μετά, ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας… γνωμοδοτεί, ζητώντας περιθώριο περίπου δύο ακόμα μηνών, ώστε να εκφραστεί η άποψη της πλευράς του γύρω από την Μ.Π.Ε.! Ο Βασιλόπουλος συνεχίζει ακόμα και τώρα την γνωστή τακτική του, προσπαθώντας με ψέματα και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, να βάλει φρένο στην επιστροφή της ΑΕΚ στη φυσική της έδρα. Κάτι που έχει γίνει σκοπός της ζωής του όπως φαίνεται και παρά την απόφαση του ΣτΕ, που δικαίωσε πανηγυρικά την «Ένωση», παραμένει… μαράζι του!Η ΑΕΚ, αφού αιφνιδιάστηκε είναι η αλήθεια από την πρωτοφανή απόφαση του υπουργείου να δοθεί παράταση 45 εργάσιμων ημερών στην δημόσια διαβούλευση της Μ.Π.Ε., έψαξε την υπόθεση για να δει τι περιθώρια υπάρχουν, ώστε να μην χρειαστεί όλο αυτό το διάστημα. Και από εκεί προέκυψε πως ο παραπάνω χρόνος δεν μπορεί να μειωθεί, με την διαδικασία να πηγαίνει έτσι πίσω για περίπου 2-2,5 μήνες και την οικοδομική άδεια να έρχεται καλώς εχόντων των πραγμάτων στους πρώτους μήνες του 2016. Εξέλιξη που σίγουρα προκαλεί προβληματισμό, αφού ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ξεκινήσουν οι εργασίες παρατείνεται κι άλλο, με την ΑΕΚ να βρίσκει απέναντί της τον «ταλιμπάν» Δήμαρχο της πόλης αλλά και ορισμένες υπηρεσίες του Δημοσίου, των οποίων οι αποφάσεις κρίνονται περίεργες και ανεξήγητες.

Η ΑΕΚ λοιπόν έχει βρεθεί τη δεδομένη στιγμή μπλεγμένη στα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας και των νόμων, καθώς παρά το γεγονός πως έχει «θωρακίσει» από όλες τις πλευρές το πρότζεκτ της «Αγια-Σοφιάς», πως έχει στα χέρια της το… υπερόπλο που λέγεται ΣτΕ και παράλληλα έχει φροντίσει ώστε να τρέξουν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το πρώτο στάδιο του έργου, δεν μπορεί να βάλει μπροστά τις εργασίες, στο οικόπεδό της. Και εκ των πραγμάτων το μόνο που μπορεί να κάνει είναι λίγη ακόμα υπομονή, ώστε να περάσει το διάστημα και η κατασκευή του γηπέδου να αρχίσει να υλοποιείται. Γιατί κάτι περισσότερο από την καθυστέρηση, ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ δεν μπορούν να πετύχουν, με την «Αγια-Σοφιά», έστω και αν χρειαστεί λίγος ακόμα χρόνος, να παίρνει «σάρκα και οστά» στη θέση που ήταν το «Νίκος Γκούμας».

Πηγή: Ωρα των Σπορ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X