Αυτός ξέρει τον τρόπο

Αυτός ξέρει τον τρόπο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αναρωτιέμαι αν ο Σιδηρόπουλος έδινε το πέναλτι στον Σιμόες και η ΑΕΚ έφευγε με το διπλό από την Τούμπα, ή αν ο Μάνταλος σκόραρε στο 95′ και η Ένωση δεν έφευγε ηττημένη από τη Θεσσαλονίκη, πόσο διαφορετική θα ήταν η προσέγγιση στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας; Οι περισσότεροι ενδεχομένως να έκαναν λόγο για τον τρόπο που ο Δέλλας κατάφερε να “κλειδώσει” τον ΠΑΟΚ, για μια μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία και διάφορα άλλα, παρά την ομολογουμένως κακή αγωνιστική εικόνα. Εννοείται ότι με τα “αν” δε νίκησε ποτέ κανένας, αλλά σκεφτείτε πόσο κοντά ήταν αυτό το ενδεχόμενο και πόσο διαφορετικά θα συζητούσαμε τώρα. Ούτε για “τελικό” στη Βέροια θα λέγαμε, ούτε για προβληματισμό μέσα στην ομάδα, ούτε για τίποτα. Κι όλα αυτά μόνο με μια απόφαση του διαιτητή, ή με μια διαφορετική εξέλιξη στη φάση του τελευταίου λεπτού. Επειδή όμως αυτό που έγινε δεν αλλάζει, πάμε στα δεδομένα που έχουμε τώρα.

Συμφωνώ με όσους υποστηρίζουν ότι το σύστημα που επέλεξε ο προπονητής της ΑΕΚ στην Τούμπα αποδείχθηκε λανθασμένη κίνηση και γι’ αυτό παρουσίασε πολλά προβλήματα τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά. Γι’ αυτό άλλωστε και ανέλαβε την ευθύνη της εμφάνισης και της ήττας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ξαφνικά ο Δέλλας δεν είναι καλός προπονητής. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Για μένα ο Δέλλας είναι ένας προπονητής που δουλεύει πάρα πολύ και που (με τα “όπλα” που έχει στη διάθεσή του) έχει δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα. Τώρα τι εννοεί ο καθένας με τη λέξη “ανταγωνιστική” είναι σχετικό. Αν όντως η ομάδα είναι ανταγωνιστική για την κατάκτηση του τίτλου θα φανεί τους επόμενους μήνες. Δεν είναι δυνατόν από την 5η αγωνιστική, κάποιοι να κάνουν λόγο για χαμένη χρονιά. Η ομάδα με την επιστροφή της από την διετή περιπέτεια χρειάζεται στήριξη και υπομονή απ’ όλους.

Για να σας προλάβω πριν αρχίσετε το “κράξιμο”, εννοείται ότι δε φτάνουν μόνο αυτά, αλλά είναι απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχία. Φυσικά χρειάζονται και σωστές κινήσεις στελέχωσης του ρόστερ, όπως και σωστή διαχείριση από τον προπονητή. Σκεφτείτε ότι τον περασμένο Ιούνιο οι άνθρωποι της ομάδας θεωρούσαν απαραίτητη τη μεταγραφική ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και στο αριστερό άκρο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει καθόλου χρόνο συμμετοχής ούτε ο Ντίντακ Βιλά, ούτε ο Θέσαρ Άρθο. Δύο ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα για να κάνουν τη διαφορά. Μ’ αυτό θέλω να πω ότι όλα παίζουν ρόλο στο κατά πόσο η ΑΕΚ θα είναι φέτος ανταγωνιστική για τον τίτλο.

Σε ότι αφορά στο ματς με τη Βέροια, πιστεύω ότι ο Δέλλας και οι παίκτες ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τον τρόπο με τον οποίο θα αντιστρέψουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Έχουν άλλωστε και την ικανότητα και την εμπειρία για να επαναφέρουν την ηρεμία τόσο στα αποδυτήρια όσο και στις τάξεις των φιλάθλων κι αυτό θα είναι το πιο σημαντικό “όπλο” για τη συνέχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X