Σιδηρόπουλος, πέναλτι και "ξένο" σύστημα

Σιδηρόπουλος, πέναλτι και "ξένο" σύστημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το ότι μια ομάδα δεν παίζει καλά σε ένα παιχνίδι, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να παίρνει τα σφυρίγματα που δικαιούται. Είναι αλήθεια ότι με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο, στην Τούμπα η ΑΕΚ έκανε το χειρότερο παιχνίδι της στο φετινό πρωτάθλημα, ειδικά σε ότι αφορά στην ανασταλτική λειτουργία. Από τη στιγμή όμως που, κατά γενική ομολογία, υπάρχει παράβαση στο μαρκάρισμα του Κάτσε πάνω στον Σιμόες, ενώ το σκορ είναι 1-1, δικαιούταν να πάρει το πέναλτι, το οποίο ενδεχομένως να άλλαζε τα δεδομένα. Το αν θα σκόραρε ή όχι ο ποδοσφαιριστής που θα αναλάμβανε την εκτέλεσή του, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ο Σιδηρόπουλος πάντως, με εξαίρεση τη συγκεκριμένη φάση, όντως είχε εξαιρετική διαιτησία και ειλικρινά πιστεύω ότι δεν είδε την επαφή μεταξύ των δύο παικτών. Ίσως τον ξεγέλασε και το γεγονός ότι ο Σιμόες πέφτει αργοπορημένα, δίνοντας την εικόνα ότι εκβιάζει το πέναλτι. Τουλάχιστον έτσι το είδα εγώ με “γυμνό” μάτι και χωρίς τη βοήθεια των τηλεοπτικών ριπλέϊ. Τελικά όχι μόνο αυτό δε συνέβη, αλλά από το χτύπημα, ο Πορτογάλος κινδυνεύει να μείνει εκτός αποστολής από το επόμενο πολύ κρίσιμο ματς στη Βέροια.

Αυτά σε ότι αφορά στο πέναλτι, από το οποίο στο φινάλε κρίνεται το αποτέλεσμα. Για την εικόνα της ομάδας τώρα, αποδείχθηκε στην πράξη ότι ήταν λάθος η απόφαση της διαφοροποίησης του συστήματος. Έχω την εντύπωση ότι η αλλαγή αυτή περισσότερο μπέρδεψε τους παίκτες, παρά τους βοήθησε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είχε να κάνει με τις βοήθειες που έδιναν οι μέσοι στους πλάγιους μπακ. Ειδικά στην δεξιά πλευρά ο Γκάλο βρέθηκε πολλές φορές μόνος του με δύο ή ακόμα και τρεις αντιπάλους, χωρίς να παίρνει βοήθεια από συμπαίκτη του στο μαρκάρισμά τους. Γι’ αυτό τον έβαζαν στη μέση και έκαναν …πάρτι. Επίσης έγιναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, με τους Γιόχανσον και Σιμόες να βρίσκονται μακριά από το γνωστό, καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο και τον Ανάκογλου επίσης να κινείται στα ίδια χαμηλά επίπεδα.

Επιθετικά ο Μπουονανότε με τον Βάργκας, αν και είχαν ελευθερία να συγκλίνουν προς τον άξονα και να παίρνουν πρωτοβουλίες, βοήθησαν ελάχιστα, με τον Αραβίδη να δίνει την εντύπωση ότι παλεύει …μόνος του. Παρά τα πολλά λάθη, στα οποία υπέπεσε η ΑΕΚ στο α’ ημίχρονο, δεν τα πλήρωσε χάρη στον Αλαϊν Μπαρόχα, ο οποίος με την εξαιρετική του παρουσία κράτησε όρθια την ομάδα. Από τη στιγμή μάλιστα που η Ένωση πήρε προβάδισμα στο σκορ όφειλε να δείξει ένα εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο απ’ αυτό που έδειξε μέχρι τη στιγμή της ισοφάρισης. Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, με τον Μάνταλο να αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι έφτασε η στιγμή να μπει στην αρχική ενδεκάδα. Ίσως το γεγονός αυτό να είναι και ένα από τα λίγα θετικά στοιχεία που μπορεί να κρατήσει ο Δέλλας από το ματς στην Τούμπα.

Η ζωή πάντως και το πρωτάθλημα δεν τελειώνουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν ο Δέλλας και οι παίκτες είναι να μάθουν από τα λάθη που έγιναν στη Θεσσαλονίκη για να μην τα επαναλάβουν στη Βέροια και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X