Μια…τρύπα στο νερό

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων για ακόμα μια φορά πλανεύτηκαν, η Νέα Δημοκρατία φάνηκε πως δεν μπορούσε να προχωρήσει με πρόεδρο τον Μεϊμαράκη, ο Τσίπρας παραμένει άφθαρτος και ελπίδα για μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Αυτή είναι κατά την άποψη μου μια σύντομη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος. Ας προχωρήσουμε στην περίφημη «επόμενη μέρα» για τη χώρα, που περιλαμβάνει την ανάγκη κανονικότητας, ισορροπίας και επενδύσεων. Και φέρνει το γήπεδο της ΑΕΚ μπροστά στην ατζέντα.
Κατά την άποψη μου πρέπει να είσαι παρωχημένος, ιδεοληπτικός και εμπλεκόμενος σε περίεργα μονοπάτια του μυαλού και της ζωής, για να αρνείσαι πεισματικά ένα έργο πνοής όπως είναι το γήπεδο της ΑΕΚ. Όπως απέδειξε και η χθεσινή κάλπη, για τον Βασιλόπουλο και τους συν αυτώ αγωνιστές κατά της «Αγιά Σοφιάς», έχουν την τεράστια απήχηση του 2,88%. Τόση ήταν η δυναμική του από την πρώτη στιγμή, αλλά εισχώρησε κάτω από την ομπρέλα του Αλέξη και έφτασε να γίνει δήμαρχος. Ας είναι. Μικρό το κακό σε σχέση με το όλον του έργου.
Ηταν φανερό σε αυτό το διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πως εντός του κόμματος υπήρχαν προχωρημένα μυαλά που καταλάβαιναν τη σημασία της προόδου και έβλεπαν δίχως παρωπίδες το πρότζεκτ του γηπέδου. Εμπλεκαν με αναχρονιστικούς, θιασώτες του παρελθόντος, παρωχημένους σε μια άλλη εποχή, με θολά σχέδια και απόψεις. Μπλόκαραν τη διαδικασία, με τελευταία απόδειξη την απόφαση σκάνδαλο της περασμένης Παρασκευής και την ακατανόητη και παντελώς αβάσιμη απόφαση μιας γραφειοκράτισσας του Υπουργείου.
Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Όπως και αν μοιραστεί η τράπουλα για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ως δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως θα πρόκειται για έναν ισχυρό συνδυασμό. Μια κυβέρνηση που θα στέκεται στα πόδια της, δεν θα έχει εσωτερικά προβλήματα, θα μπορεί να προχωρήσει με συναίνεση με την αντιπολίτευση σε κομβικά θέματα, θα έχει μακρό πλάνο τετραετίας για να προχωρήσει πράγματα.
Η ΑΕΚ επέλεξε και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση να τηρήσει τακτική αυστηρής ουδετερότητας. Να μην δείξει προτίμηση προς κανέναν, να κρατήσει σχέσεις ίσης αντιμετώπισης και καλής συνεργασίας προς όλους. Δίπλα σε κορυφαία στελέχη της εμφανίστηκαν πολιτικοί από κάθε παράταξη. Και αυτό ήταν απόλυτα σωστό, γιατί στο τέλος της ημέρας η ΑΕΚ βγαίνει κερδισμένη από τη διαδικασία.
Με δεδομένο πως το έργο μπορεί να προχωρήσει, καθώς η ΑΕΚ έχει βούληση, χρήματα και νομική οχύρωση, το ζήτημα είναι να ξεπεραστούν εμπόδια που υπήρχαν μέχρι πρότινος. Τα ορφανά του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γεμίσουν τώρα ταξί για το νομισματοκοπείο, να σκεφτούν το κόμμα της δραχμής και άλλα περιθωριακά. Αλλά η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει, η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και σοβαρές εταιρείες και η ΑΕΚ μπορεί να εγγυηθεί τα πάντα. Μια εταιρεία που ετοιμάζεται να γίνει δεκτή από το χρηματιστήριο του Λονδίνου, που ετοιμάζει πρότζεκτ δεκάδων εκατομμυρίων, που εκπροσωπεί έναν ολόκληρο λαό.
Αντιλαμβάνομαι, πως για όλους αυτή η διετία υπήρξε πολλή κουραστική. Συνεχή πισωγυρίσματα, πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, ανάγκη τήρησης κάθε τύπου του νόμου και πολλές μέρες που περνούσαν δίχως αποτέλεσμα. Αλλά αυτά τώρα μπαίνουν σταθερά στο χρονοντούλαπο, ως μία κακή ανάμνηση που σε λίγο δεν θα απασχολεί πραγματικά κανέναν. Γιατί η ΑΕΚ δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο και με τα νέα δεδομένα στη χώρα, ετοιμάζεται να εκτιναχθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X