Αθάνατη Ελλάδα

Η επίσημη απόφαση του ΥΠΑΠΕΝ για το γήπεδο της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ναι είναι αλήθεια, ότι συνέβησαν πολλά περίεργα το τελευταίο διάστημα. Και μέσα από μια απόφαση, βγαίνει προς τα έξω το πώς λειτουργούν κάποιοι στις πλάτες της ΑΕΚ και του κόσμου της. Η απόφαση της κ. Μπαρινάκη είναι τουλάχιστον προκλητική. Θυμίζω απλά ότι μιλάμε για ένα τεράστιο έργο που έτσι και αλλιώς η έναρξη των έργων έχουν καθυστερήσει εξαιτίας της γραφειοκρατίας.

Θυμίζω ότι στη Νέα Φιλαδέλφεια τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν αλλάξει πολλά. Γιατί άπαντες είδαν το όραμα της κατασκευής της «Αγιάς Σοφιάς». Η κ. Μπαρινάκη και οι αυλικοί της, μπορούν να κάνουν μια βόλτα στη πόλη της… ΑΕΚ. Να δουν, να ρωτήσουν, να μάθουν.

Αν ήταν θα το είχαν κάνει, θα πει κάποιος. Το κακό και το προκλητικό είναι ότι δεν τους νοιάζει. Μιλάμε για μια απόφαση ενός υπουργείου μιας υπηρεσιακής ουσιαστικά κυβέρνησης. Είναι πραγματικά εξοργιστικό.

Από Σεπτέμβριο – Νοέμβριο λοιπόν. Και βλέπουμε. Είναι η σκληρή πραγματικότητα. Δεν ξέρω αν έχουν γίνει πουθενά αλλού στον πλανήτη ανάλογα φαινόμενα. Όλες οι μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έφτιαξαν γήπεδο, το οποίο χειροκρότησαν ακόμα και οι εχθροί.

Είναι τόσο πίσω οι άνθρωποι. Μόνο εμείς, εδώ στην Ελλάδα είμαστε 100 χρόνια πίσω. Κάποιοι ξεχνάνε ότι αυτό το γήπεδο θα φέρει ανάπτυξη σε μια «παγωμένη» πόλη. Θα φέρει έσοδα στον Δήμο. Θα φέρει ξανά το χαμόγελο σε ανθρώπους που έχουν να δουλέψουν χρόνια.

Είπαμε όμως, αυτοί τον χαβά τους. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τους περάσει. Δεν έχω τον Μελισσανίδη άνθρωπο που θα τους κάνει το χατίρι. Άλλωστε από την πρώτη ημέρα που μίλησε για το γήπεδο, όλοι είδαμε μια αποφασιστικότητα στα λόγια του.
Και έχω ξαναγράψει ότι αν βάλει στόχο κάτι, θα επιδιώξει να το φτάσει μέχρι το τέλος. Διάβασα όλα τα μηνύματα σας, ένα προς ένα. Και μπορώ να πω ότι διαφωνώ με αρκετούς από εσάς. Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και να σκέφτονται με θετική ενέργεια στις δυσκολίες.

Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση σας, αλλά πρέπει να πω ότι από χθες ήδη υπάρχει κινητικότητα στους κιτρινόμαυρους για τους χειρισμούς της υπόθεσης από δω και πέρα. Παράλληλα με το συναίσθημα της οργής, για τα όσα περίεργα συμβαίνουν, υπάρχει και το πείσμα.
Και για να τα βάλουμε σε μια σειρά όλα. Η καθυστέρηση σημαίνει απλά καθυστέρηση. Δεν σημαίνει ματαίωση, ή αναβολή. Με την ΑΕΚ να έχει κερδίσει την κρισιμότερη μάχη του ΣτΕ, είναι δύσκολο να την σταματήσει κανείς.

Σας θυμίζω επίσης αυτό που άκουσα ο ίδιος με τα αυτάκια μου από τον Βασιλόπουλο,
ότι δεν μπορεί να ακυρώσει τον νόμο, μετά την απόφαση του συμβουλίου επικρατείας.
Θα με θυμηθείτε σε λίγες εβδομάδες. Ήταν το τελευταίο ένδικο μέσο που υπήρχε για να καθυστερήσει η έκδοση της οικοδομικής άδειας. Πλέον, κανένας, ούτε καν η Πολιτεία, δεν έχουν τρόπο να το καθυστερήσουν.

Ο Δήμος έχει δείξει ξεκάθαρα πως δεν θέλει το νόμιμο γήπεδο της ΑΕΚ, δεν σέβεται την απόφαση του ΣΤΕ. Και ανακαλύπτει τα μπάνια του λαού για να παλέψει με κάθε τρόπο, να μη γίνει το γήπεδο. Αθάνατη Ελλάδα.

Αλλά αυτό που έγινε χθες, θυμίζει τον φαντάρο που τελειώνει το 15μηνο του, αλλά ξαφνικά η ΕΣΟ του αλλάζει τη τελευταία ώρα και υποχρεώνεται να κάτσει ένα τρίμηνο ακόμα μέσα. Είναι απλά μια καθυστέρηση, γεμάτη νεύρα, απογοήτευση που κάποια στιγμή θα περάσει.

Συστήνω υπομονή, λίγη ακόμα. Τόσα χρόνια το περιμένουμε, 45 μέρες δεν θα αλλάξουν τη ζωή μας. ΑΕΚ είμαστε και ξέρουμε από δυσκολίες. Εδώ θα είμαστε και όλο αυτό θα αποτελεί απλώς μια ανάμνηση. Και ίσως κανείς να μη το θυμάται, όταν με το καλό θα γίνουν τα εγκαίνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X