Με αποχή απειλούν οι αρχηγοί της Super League

Ανάκογλου - Πλατέλλας στην συνάντηση των αρχηγών (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνάντηση στα γραφεία του ΠΣΑΠ μεταξύ της Διοίκησης του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και των αρχηγών των ομάδων που μετέχουν σε Super League και Β’ Εθνική πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν οι αρχηγοί Δημήτρης Ανάκογλου και Βαγγέλης Πλατέλλας.

Σε αυτή οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να απέχουν από τα πρωταθλήματα από τα μέσα Οκτωβρίου, όπως και από το Κύπελλο, αν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου δεν έχει υλοποιηθεί η ενεργοποίηση του Εγγυητικού Ταμείου.

Τα χρήματα που θα πρέπει να μαζευτούν από Σούπερ Λίγκα, Β’ Εθνική και ΕΠΟ μόνο λίγα δεν είναι, αφού εκτιμάται ότι συνολικά θα πρέπει να βρεθεί γύρω στο 1.000.000 ευρώ.

Στην ομιλία του προς τους αρχηγούς των ομάδων ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π. Διονύσιος Δημόπουλος, τόνισε: «Από τις αρχές του 2013 έχουν υπογραφεί συμφωνίες μεταξύ του Π.Σ.Α.Π. και των φορέων του ποδοσφαίρου, της Super League, της Football League και της Ε.Π.Ο., οι οποίες προέβλεπαν και προβλέπουν νέα δικαιώματα και υποχρεώσεις για παίκτες και Π.Α.Ε.

Οι Λίγκες, με τη συνδρομή της Ε.Π.Ο., ανέλαβαν την υποχρέωση σύστασης του Εγγυητικού Ταμείου, ώστε να δίνεται βοήθημα στους ποδοσφαιριστές, οι ομάδες των οποίων υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία και μένουν απλήρωτοι. Αυτή η σύσταση είχε προβλεφθεί να γίνει μέχρι τις 30.06.2013, με την καταβολή 15.000 ευρώ για κάθε ομάδα της Super League, 8.000 ευρώ για κάθε ομάδα της Football League και 3.000 ευρώ για κάθε ομάδα της Football League 2, ετησίως, με τη συνδρομή της Ε.Π.Ο. με 50.000 ευρώ τον χρόνο.

Μετά από 2 χρόνια και 3 μήνες και ενώ έχουν συνταχθεί κανονισμοί για τη λειτουργία του Εγγυητικού Ταμείου και έχουν γίνει συναντήσεις και διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις διοικήσεις και στους δικηγόρους των νομικών υπηρεσιών, η σύσταση δεν έχει, ακόμα, πραγματοποιηθεί. Τον περασμένο Μάιο η Γενική Συνέλευση του Π.Σ.Α.Π. αποφάσισε σύσσωμη, με τη ψήφο των εκπροσώπων όλων των ομάδων, να μη ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα αν δεν έχει συσταθεί το Εγγυητικό Ταμείο. Δόθηκε για ακόμα μία φορά χρόνος και χώρος στις Π.Α.Ε., καθώς, ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Super League ενώ έγιναν αγώνες και για το Κύπελλο Ελλάδος.

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, αλληλέγγυοι και συσπειρωμένοι, για να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους και να επιτύχουμε κάτι καλό για τους ποδοσφαιριστές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X