Απομακρύνεται η απευθείας πρόκριση σε ομίλους

Μπάλα και στις εκλογές
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εξαιρετικά δυσοίωνη φαίνεται η παρουσία ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα από τη νέα σεζόν, όπου θα βρίσκεται και η ΑΕΚ. Επειτα από τα αποτελέσματα του διημέρου και τον απολογισμό δύο ισοπαλιών και μίας ήττας για Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, βύθισαν και άλλο την ελληνική βαθμολογία. Ετσι, η 13η θέση στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να επιτρέψει απευθείας συμμετοχή ή του πρωταθλητή του 2017 απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή του κυπελλούχου Ελλάδας 2017 απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ειδικά αν ο Ολυμπιακός μείνει τελευταίος στον όμιλο του και οι Κροάτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ, τότε θα αποτελέσουν και αυτοί απειλή για τις ελληνικές ομάδες. Ηδη, οι Τσέχοι προηγούνται με τρεις νίκες και συνεχίζουν με τρεις ομάδες στο Γιουρόπα Λιγκ. Η πρωταθλήτρια ομάδα της τρέχουσας σεζόν θα πρέπει να δώσει προκριματικά ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, θα λάβει μέρος στον 3ο προκριματικό γύρο, το οποίο σημαίνει πως θα χρειαστεί να περάσει δύο γύρους (3ο προκριματικό και πλέι οφ) για να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους.

Η μοναδική περίπτωση να μπορέσει να προκριθεί απευθείας στους ομίλους, είναι αν ο κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ του 2016, αλλά και ο κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ του 2016 έχουν απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από το πρωτάθλημα της χώρας τους. Αναλυτικά, ο ευρωπαϊκός πίνακας για την επόμενη περίοδο θα περιλαμβάνει τα εξής:

Πρωταθλητής 2016: Στον τρίτο προκριματικό των πρωταθλητών με δύο προκριματικούς για να μπει στους ομίλους (μπορεί να πάει απευθείας στους ομίλους και πάλι αν και ο κάτοχος του

Τσάμπιονς Λιγκ του 2016 αλλά και ο κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ του 2016 έχουν εισιτήριο για τους ομιλους του Τσαμπιονς Λιγκ από το πρωτάθλημα της χώρας τους…)

Κυπελλούχος 2016: Στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα (με δύο προκριματικούς μέχρι τους ομίλους)

Πρώτος των πλέι οφ: Στον πρώτο προκριματικό των μη πρωταθλητών του Τσάμπιονς Λιγκ (με δύο γύρους για τους ομίλους)

Δεύτερος των πλέι οφ: Στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα (με δύο προκριματικούς μέχρι τους ομίλους)

Τρίτος των πλέι οφ: Στον δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα (με τρεις προκριματικούς μέχρι τους ομίλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X