H Mαρούπα για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Κέρκυρα

H Mαρούπα για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Κέρκυρα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για τα θέματα που έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 94,6, Ειρήνη Μαρούπα.

Το μέλος της Επιτροπής αναφέρθηκε στη χορήγηση πιστοποιητικών υπό αίρεση που δόθηκαν στις ΠΑΕ τονίζοντας ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το Δίκαιο, ενώ εξέφρασε παράλληλα τα ερωτηματικά για το κατά πόσο πραγματικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ασκεί διοίκηση στην ομάδα του από τη στιγμή που κατέχει την ίδια θέση που είχε πριν από τη σχετική απαγόρευση του ανακριτή.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την περίπτωση της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη σημείωσε ότι στην πρόσφατη εκδίκαση στην οποία ήταν παρών ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» ουσιαστικά αποδέχθηκε ότι είναι διοικητής της ΠΑΕ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι περιπτώσεις της Κέρκυρας, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ έπρεπε να εξεταστούν σε μία εκδίκαση και ότι έπρεπε να τηρηθούν τα ίδια μέτρα και σταθμά, εξηγώντας πως έπρεπε αφού υποβιβάστηκαν οι «Φαίακες», έπρεπε να υποβιβαστούν και οι άλλες δύο ομάδες, ή από τη στιγμή που δεν υποβιβάστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» και οι «κιτρινόμαυροι», δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτό στην Κέρκυρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Ειρήνη Μαρούπα στον Κυριάκο Θωμαΐδη και την εκπομπή «Έφεση της Τρίτης»:

Αρχικά, το μέλος της Επιτροπής αναφέρθηκε για την επιστολή που έχει σταλεί από την Επιτροπή:

«Μαθαίνω ότι έχει σταλεί μια επιστολή με αντικείμενο για το ποιοι όροι έχουν επιβληθεί στον κ. Μαρινάκη. Συντάκτης της επιστολής ήταν ο πρόεδρος. Ο πρόεδρος διαφώνησε με το περιεχόμενο που θέλαμε όλοι οι άλλοι να συμπεριλαμβάνεται μέσα σε αυτή, αφού γίνεται απλά μια ερώτηση για το ποιοι είναι οι περιοριστικοί όροι και τίποτα άλλο».

Δεν μας αφορά το ποινικό σκέλος, αλλά το αθλητικό σκέλος. Αν έχουν παραβιαστεί ο περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στον κ. Μαρινάκη, τότε ο ανακριτής θα πρέπει να επιληφθεί. Από τη στιγμή που δεν έχει καμία ενέργεια, τηρούνται μάλλον όλα τηρούνται κανονικά. Η απορία όμως είναι εύλογη πώς γίνεται ένας άνθρωπος που είχε την ίδια ιδιότητα στον αθλητισμό να μην ασκεί τώρα μέσω των υπαλλήλων του; Δεν ξέρω αν λέω τίποτα παράλογο. Για αυτό το λόγο έχει θεσπιστεί ο νόμος των παρένθετων προσώπων».

Για την περίπτωση της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη και αν ο ίδιος αποδέχθηκε τις ιδιότητες της Επιτροπής:

«Ο κ. Μελισσανίδης νομίζω ότι κατά την εκτίμηση του ιδίου, αποδέχτηκε με ικανοποίηση την ιδιότητα του διοικητή της ΑΕΚ και περιποιούσε για τον ίδιο τιμή. Πρόκειται για έναν έξυπνο άνθρωπου που ήρθε κατά μέτωπο με την Επιτροπή για να δώσει ο ίδιος τις απαντήσεις που ήθελε, ώστε να έχει απόφαση κατά τεκμήριο σωστότερη. Δεν έχει νόημα να πούμε τι είπε και το πώς το εξέλαβε η επιτροπή. Το θέμα είναι αποκρυσταλλώθηκε η πραγματικότητα και ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί με όλες τις ομάδες. Δεν αφορά μόνο τον Ολυμπιακό».

Για την απόφαση για τη χορήγηση των πιστοποιητικών:
«Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του και των έργων του. Παλιότερα η επιτροπή είχε κληθεί από υπουργό να δώσει πιστοποιητικό υπό αίρεση και μάλιστα υπό διαλυτική πράξη. Εμείς κάτι τέτοιο δεν το κάνουμε. Εμείς εκδίδουμε μόνο διοικητικές πράξεις. Τώρα τα περί επιφυλάξεων δεν ξέρω πώς πήραν τέτοιες αποφάσεις . Αν κάτι αλλάξει, ανακαλούνται οι σχετικές αποφάσεις. Συζητάμε για πιστοποιητικά με επιφυλάξεις στις ΠΑΕ, τη στιγμή που τα νησιά κατοικούνται από λαθρομετανάστες. Εγώ ξέρετε ότι δεν κάνω υπεκφυγές. Είναι θέματα απόλυτης ασημαντότητας μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν. Σε λίγο δεν θα υπάρχει Ελλάδα, ούτε Έλληνες».

Για την περίπτωση της Κέρκυρας:

«Η προσωπική μου άποψη την έχω πει και δημόσια, υπήρχαν κάποια ομοειδούς περιεχομένου θέματα που έπρεπε να συζητήσουμε. Της Κέρκυρας, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και στη συνέχεια του Ολυμπιακού. Το είχα πει σε όλα τα μέλη της Επιτροπής. Θεωρούσα αυτονόητο ότι οι αποφάσεις έπρεπε να ληφθούν σε μία συνεδρίαση και θα ήταν περιεχομένου τέτοια που δεν θα αλληλοαναιρούνται και θα έπρεπε να δέχονται τις συνέπειες είτε πρόκειται για μικρή είτε για μεγάλη ομάδα. Στεναχωρήθηκα πολύ που συνέβη για την Κέρκυρα και όχι για τους άλλους. Ή έπρεπε να μην υποβιβαστεί ούτε η Κέρκυρα και το λέω ευθέως ή έπρεπε να υποβιβαστούν και οι υπόλοιποι. Ο πέλεκυς πρέπει να είναι το ίδιο επιεικής ή αυστηρός ανεξάρτητα αν είναι κάποιος ισχυρά πολιτικά ή οικονομικά ή επιχειρηματικά. Η πλειοψηφία πάντα νικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X