Σάκοτα: «Ομάδα δύναμη για πολλά χρόνια»

Σάκοτα: «Ομάδα δύναμη για πολλά χρόνια»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πίστη και υπομονή. Ενότητα και νέο αίμα. Ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν σταματά να επαναλαμβάνει αυτές τις λέξεις. Ξέρει πως η εφαρμογή τους θα τον οδηγήσει σε μία ενδεχόμενη Γη της (μπασκετικής) Επαγγελίας. Σε μία…χώρα όπου οι «κιτρινόμαυροι» έχουν βρεθεί ξανά, πριν από πολλά χρόνια. Και έχασαν τον δρόμο γι’ αυτήν. Ο 63χρονος προπονητής φαίνεται να έχει τον…κιτρινισμένο χάρτη. Και τις οδηγίες για την επιτυχία. Η νέα εποχή του enwsi.gr ξεκινάει και με μπάσκετ. Και τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο να μιλήσει για το επόμενο βήμα της «Βασίλισσας».
Ο Σάκοτα δεν ξεκίνησε χθες. Κοντεύει να φτάσει τα 40 χρόνια εμπειρίας. Μία ολόκληρη ζωή. Και όμως. Επιμένει. Μαθαίνει νέα…κόλπα και ας λένε πως ένα γέρικο σκυλί δεν μαθαίνει νέα κόλπα. Ο «Σάλε» μας μίλησε για πολλά. Για το φετινό πλάνο και το…πανούργο σχέδιό του να φέρει την ΑΕΚ ξανά στην κορυφή. Για την (απαραίτητη) υπομονή που πρέπει να κάνει ο κόσμος της ΑΕΚ. Αλλά και για το «έτερο ήμισυ» σε αυτήν την προσπάθεια, τον Μάκη Αγγελόπουλο.

«Έχουμε κάνει προσεκτικές κινήσεις και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστούμε πολλές διορθώσεις όπως πέρσι. Φέτος κυνηγάμε υψηλότερο στόχο. Ο ρυθμός θα είναι δύσκολος και επίπονος και θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, για να δώσει δύναμη και να μην μας κάνει κριτική», ήταν τα λόγια του. Ο Σερβοέλληνας προπονητής υπεραμύνθηκε του πλάνου που είχε εξαγγελθεί πέρσι, υποστηρίζοντας: «Δεν έχουμε παρεκκλίνει απ’ αυτό. Αυτό που είπαμε την πρώτη ημέρα το εφαρμόζουμε μέχρι σήμερα. Πέρσι ήταν πιο εύκολο. Είχαμε καλούς ξένους, καλή «χημεία», αλλά οι στόχοι δεν ήταν τόσο υψηλοί. Φέτος έχουν την Ευρώπη, ένα δύσκολο ξεκίνημα στο Κύπελλο και απανωτά ντέρμπι στο πρωτάθλημα». Και συνέχισε: «Θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει την μεγάλη προσπάθειά μας. Να μην κρίνει την ομάδα ύστερα από ένα κακό ή καλό παιχνίδι. Θα εμφανίζουμε βελτίωση όσο περνάει ο χρόνος».

O «Σάλε» αναφέρθηκε πολλές φορές και στο…παιδομάζωμα που ξεκίνησε η ΑΕΚ. Μωραίτης, Τσαλμπούρης, Καμαριανός, Τσακιρίδης, Ατιτς (απομένει η επίσημη ανακοίνωση), ακόμη και ο Δίπλαρος, προτού μείνει ελεύθερος. Το πλάνο που ανέφερε ο Σάκοτα εξελίσσεται. Βελτιώνεται. Και έχει μεγάλες πιθανότητες να αφήσει μία μεγάλη κληρονομιά στην ΑΕΚ. «Οσοι δουλεύουμε σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε υπομονή. Θέλουμε να το καταλάβει και ο κόσμος. Είναι πολύ εύκολο να σπαταλήσουμε πολλά χρήματα και να…νοικιάσουμε μία ομάδα για έναν χρόνο. Μετά τι θα συμβεί; Μην ξεχνάτε πως κάποια στιγμή και τα χρήματα τελειώνουν…Εμείς ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε μία ομάδα και ταυτόχρονα να μαζεύουμε νέα παιδιά. Πάρτε για παράδειγμα τον Μωραίτη, τον οποίον διεκδικούσαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ή τον Ατιτς. Στην αρχή ήταν η Μπαρτσελόνα. Μετά ήρθαν οι Εφές, Φενερμπαχτσέ. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για μία ομάδα να παίρνει έναν τόσο ταλαντούχο παίκτη από τόσο μεγάλες ομάδες».

Ο Μάκης Αγγελόπουλος αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς. Τόσο για την ΚΑΕ ΑΕΚ, όσο και για τον ίδιο τον Σάκοτα. Ο οποίος αισθάνεται, τρόπον τινά, ευλογημένος γι’ αυτήν την συνεργασία. Διαβάστε τι μας είπε για τον μεγαλομέτοχο της Ενωσης. «Στα 40 χρόνια της καριέρας μου δεν έχω συναντήσει τέτοιον άνθρωπο. Είχα όνειρα για την…ανακαίνιση της ομάδας, την ενίσχυση των ακαδημιών της, τις προσεκτικές επιλογές των ξένων παικτών. Είχε ακριβώς τις ίδιες ιδέες. Λες και τις είχαμε συζητήσει. Μιλάμε για τα ίδια πράγματα, δίχως προηγουμένως να έχουμε συνεννοηθεί. Αγαπάει τον σύλλογο δίχως όριο. Δεν θέλει όμως αυτή να εξαρτάται από ένα τελευταίο σουτ ή από μία άτυχη στιγμή. Θέλει μία ομάδα που να ανεβαίνει σταδιακά και να είναι δύναμη για πολλά χρόνια».

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X