Παναγιά μου μια ΑΕΚάρα

Παναγιά μου μια ΑΕΚάρα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aek-platanias-αεκ-πλατανιαςΝα έχεις χίλια μάτια, να βλέπεις την ΑΕΚάρα. Να επιστρέφει ως μεγάλη κυρία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να δείχνει πως παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο, να εκστασιάζει τους οπαδούς της που ζητούσαν «ΑΕΚ γερά, πρωτάθλημα ξανά). Μια ομάδα συμπαγής, που δέχτηκε σε όλο το 90λεπτο μία τελική προσπάθεια (και αυτή από κόντρα) και παρήγαγε – ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο – ευκαιρίες με το τσουβάλι. Το τελικό 3-0 επί του Πλατανιά μοιάζει λίγο για να δείξει τη ξέφρενη απόδοση των «κιτρινόμαυρων».

Ο Δέλλας επέλεξε για το ξεκίνημα δίδυμο με Γιόχανσον, Σιμόες στη μεσαία γραμμή, τους Πλατέλλα και Αραβίδη στα άκρα και τον Βάργκας σε οργανωτικό ρόλο πίσω από τον Τζεμπούρ. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, με τον ενθουσιασμό του κόσμου να δίνει ώθηση στην ομάδα και κατάφερε να επιβάλει απόλυτα τον ρυθμό της. Θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει το ιδανικό ξεκίνημα, εάν ο Τζεμπούρ σημάδευε καλύτερα στην ασίστ του Βάργκας μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης.

Αυτή η ευκαιρία της ΑΕΚ ταρακούνησε τον Πλατανιά που έσφιξε ακόμα περισσότερο την άμυνα του, με διπλή ζώνη άμυνας και όλη την 11άδα πίσω από τη μεσαία γραμμή. Εστω και έτσι, η Ενωση είχε υπομονή στο παιχνίδι της. Κυκλοφόρησε τη μπάλα, κυριάρχησε απόλυτα στη μεσαία γραμμή και αναζητούσε τρόπο να φτάσει στην περιοχή του Ολιμπά. Αν και οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κατοχή της μπάλας και έκαναν διαρκώς κινήσεις για ελεύθερους χώρους, υπήρχε αδυναμία να φτάσει η μπάλα στην περιοχή και να υπάρξουν καθαρές ευκαιρίες.

Ο Γιόχανσον έκανε τα πάντα στο παιχνίδι. Εκοβε, μοίραζε τη μπάλα, έδινε ρυθμό. Και όταν χρειάστηκε, έδωσε και ασίστ για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός. Ο Σουηδός παικταράς έφερε όμορφα τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής και ο Βάργκας με προβολή την προώθησε στα δίχτυα (27’). Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά για την ΑΕΚ, που επέβαλε τον ρυθμό της και έψαξε με ηρεμία και άλλο γκολ. Ωστόσο, έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και δεν δημιουργήθηκαν καθαρές φάσεις.

Όλα όσα συνέβησαν στο πρώτο μέρος όμως, δεν μπορούσαν να συγκριθούν με τον καταιγισμό…μπάλας που είχε η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, δημιουργώντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Όλα ξεκίνησαν ιδανικά με τη γκολάρα του Γκάλο, που αποφάσισε να συγκλίνει και να επιχειρήσει πλασέ με το αριστερό από τη γωνία της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Ολιμπά. Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό και οι ευκαιρίες ήταν με ρυθμό πολυβόλου. Το τακουνάκι του Τζεμπούρ στο 49’, το απίστευτο χαμένο τετ α τετ του Αραβίδη στο 50’.

Ο Δέλλας έριξε στο ματς τον Μπαρμπόσα και έβαλε τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης για ακόμα περισσότερη ταχύτητα. Λίγα λεπτά έπειτα η μπάλα «κρύφτηκε» από Πλατέλλα, Σιμόες και το γύρισμα στον Αραβίδη που την κάρφωσε στα δίχτυα. Απίστευτος συνδυασμός, όμορφο και γρήγορο ποδόσφαιρο. Ανάπτυξη από τον άξονα και από τα άκρα, πρεσάρισμα ψηλά στην αντίπαλη άμυνα, ταχύτατη κυκλοφορία. Η ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο και ο Δέλλας βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει τον Βάργκας, αλλά και να ρίξει στο ματς τον σούπερ Ντιέγκο Μπουονανότε.

Ο «μικρός μάγος» – που σήκωσε με την είσοδο του όλο το γήπεδο στο πόδι – μπήκε σε διάστημα που είχε πέσει πολύ ο ρυθμός της αναμέτρησης, αλλά έδειξε πως έχει απίστευτες επαφές με τη μπάλα και ζητά συνεχώς να έχει τον έλεγχο για να μοιράζει παιχνίδι. Η ΑΕΚ μπήκε με ιδανικό τρόπο στη νέα σεζόν και έπεισε πως οι φιλοδοξίες θα είναι πολύ υψηλές.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες (75’ Μπουονανότε), Πλατέλλας, Βάργκας (66′ Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζεμπούρ (52’ Μπαρμπόσα)

Πλατανιάς (Γ. Παράσχος, 4-5-1): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν (71’ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55’ Τσουράκης), Γκόμες (55’ Ντίνας), Ανγκούλο

Ο Κομίνης έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μπανανά (34’)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X