Το πρώτο από τα 30 1-0

Το πρωτάθλημα δεν είναι ταμπού
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aek-omada-αεκ-ομαδαΗταν βασανιστικό. Ακόμα και τώρα που πλέον έχει περάσει, μία ματιά στο παρελθόν δείχνει πόσο δύσκολα ήταν τα τελευταία χρόνια. Επί της ουσίας δεν ήταν μόνο η διετία στα κατσάβραχα των μικρών κατηγοριών, αλλά και τα τελευταία χρόνια με την απαξίωση και τον κατήφορο της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία ακόμα. Ας είναι. Αυτά πρέπει να μένουν πάντα στο μυαλό προς γνώση και συμμόρφωση – δείτε πως ταλανίζεται ο Αρης και θα καταλάβετε πόσο ανώδυνα πέρασε η ΑΕΚ αυτήν την ιστορία – και να υπάρξει βλέμμα στη συνέχεια.

Η ζωή αποκτά ξανά κανονικότητα. Μετά από 853 μέρες η ΑΕΚ επιστρέφει στην Α’ Εθνική. Επειτα από δύο χρόνια τέσσερις μήνες και μια μέρα η Ενωση βρίσκεται ξανά εκεί που ανήκει νομοτελειακά. Και το πιο σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ θα επιστρέψει κατευθείαν εκεί που θέλει ο κόσμος και προστάζει η ιστορία της: στη διεκδίκηση της κορυφής. Είμαι πεπεισμένος πως αυτή η ομάδα, ενδεχομένως και με 1-2 προσθήκες ακόμα, θα μπορεί να είναι πραγματικά ανταγωνιστική.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό υπάρχουν προαπαιτούμενα (που είναι και της μόδας). Σας έγραφα χθες για την ανάγκη συσπείρωσης και ενότητας. Σήμερα θα συμπλήρωνα και την υπομονή. Και τη στήριξη στην ομάδα. Και το ξεκαθάρισμα ποιος είναι ο μεγάλος στόχος. Κατά τη γνώμη μου, αυτός είναι ο τίτλος. Και η ονειρώδης πορεία γι’ αυτόν, περνά στο δικό μου μυαλό από 30 νίκες. Ολες με 1-0 και με ταμπούρι στην άμυνα. Δεν ενδιαφέρει καθόλου το θέαμα, μπροστά στο σκοπό.

Αντιλαμβάνομαι πως αρκετοί δεν θα συμφωνήσουν. Θα θέσουν ως σημαντική παράμετρο το καλό ποδοσφαιρικό θέαμα, τις περίτεχνες ενέργειες, την ομάδα που θα ελκύει τον κόσμο. Δεν διαφωνώ σε βάθος χρόνου. Μόνο που τώρα, τώρα που η ΑΕΚ πεινά, λιμοκτονεί για ένα πρωτάθλημα που θα της δώσει ξανά πράγματα που κοντεύουμε να λησμονήσουμε, το μόνο που επείγει είναι αυτό. Το θέαμα μου φαίνεται ως ραπανάκια για την όρεξη, σε κάποιον που δεν έχει να φάει.

Είμαι βέβαιος πως η ΑΕΚ και φέτος θα στηρίζεται σε αρχές του σύγχρονου ποδοσφαίρου και πως στο ρόστερ υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες που θα κάνουν κόλπα που θα ξεσηκώσουν. Αλλά για εμένα αυτά περνούν σε δεύτερη μοίρα. Το πρωτεύον είναι η ΑΕΚ να εθιστεί στις νίκες, να μη συμβιβάζεται με την αποτυχία – όπως συνέβη σε σημαντικό βαθμό την τελευταία διετία – και να μπει καβάλα από την αρχή στην κούρσα για το πρωτάθλημα.

Να έχουμε μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Να ευχόμαστε πως θα ζήσουμε ξανά μεγάλες στιγμές. Ημουν νιος και γέρασα από το τελευταίο πρωτάθλημα. Και εκείνα τα χρόνια, μέχρι να δημιουργηθεί η ομάδα που έπαιζε και μπαλάρα, είχε προηγηθεί το μαγικό ’89. Τότε που η ΑΕΚ ήταν μια συμπαγής ομάδα, που έπαιρνε τις νίκες, που κρατούσε αποτελέσματα, που έμαθε ξανά στον πρωταθλητισμό. Αυτό είναι το όνειρο και για φέτος.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X