Ο κόντος και ο ψηλός (στόπερ)

Ο κόντος και ο ψηλός (στόπερ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

bouonanotte - μπουονανότεΈρχεται λοιπόν (αν δεν συνωμοτήσει το σύμπαν περί του αντιθέτου) ο Μπουονανότε. Είμαι βέβαιος πως κάποιοι θα θυμηθούν πως είχε κάποτε σοβαρό τροχαίο, κάποιοι άλλοι θα παρατηρήσουν πως είναι κοντός και θα βρεθούν και αυτοί που θα αποκαλύψουν πως ενίοτε ροχαλίζει δυνατά. Δεν θα αντικρούσω τίποτε απ’ όλα αυτά. Ούτε καν τα περί ροχαλητού. Θα προσθέσω μόνο πως από τα μέση και μπροστά, είναι το πιο μεγάλο όνομα που έρχεται στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι.

Διότι ο ΟΣΦΠ έκανε ότι και η ΑΕΚ πέρυσι πριν από τη Β’ εθνική. Πήρε δηλαδή το εξτρέμ της Μπράγκα. Ενώ για να «δέσει» το γλυκό, κτυπάει και έναν ακόμα εξτρέμ από Πορτογαλία, αλλά ούτε καν από την Μπράγκα αλλά από την Εστορίλ. Όσο για τον ΠΑΟΚ, φέρνει γεμάτος περηφάνια κάποιον Σαμπό από την Σλοβακία.

Θα τολμήσω να επισημάνω επίσης, πως ο Μπουονανότε θα είναι το πιο μεγάλο όνομα μεσοεπιθετικού που θα παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος. Διότι παικταράς ο Τσόρι και δεν θα διαφωνήσουμε. Αλλά στην Ράγιο Βαγιεκάνο, δηλαδή στον Πλατανιά της Ισπανίας, έκανε το όνομα του. Και όσα έκανε ο Μπουονανότε με την φανέλα της Ρίβερ, ο Ντομίγκεζ μόνο τα ζήλευε.

Τώρα θα μου πείτε, το ερώτημα είναι τι θα κάνει τώρα ο «Κοντός» και όχι τι έκανε πριν από επτά χρόνια στη Ρίβερ. Σωστό είναι αυτό και δεν θα διαφωνήσουμε. Σ’ εκείνο που θα συμφωνήσουμε είναι πως η ΑΕΚ φέρνει τον ίδιο παίκτη που είχαν χαρακτηρίσει «νέο Μέσι». Βιαστικά και καθ’ υπερβολή; Προφανώς. Αλλά πρόκειται για τον ίδιο παίκτη. Όπως επίσης και πρόκειται για τον ίδιο παίκτη που βγήκε πρώτος σκόρερ με την Ρίβερ όταν είχε συμπαίκτες Ορτέγκα, Αλέξις Σάντσεθ και Φαλκάο. «Πριν από επτά χρόνια ρε αδελφέ έγινε αυτό, ακόμα ούτε ένα μνημόνιο δεν είχαμε φάει στο κεφάλι», θα μου πείτε. Ούτε και σ’ αυτό θα διαφωνήσουμε.

Όμως θαρρώ θα συμφωνήσουμε, πως αφενός στα 28 του κανένας παίκτης δεν είναι ξοφλημένος και αφετέρου πως έχει μια (τελευταία) ευκαιρία να κάνει όσα θα μπορούσε να κάνει και δεν έχει κάνει. Αυτή την (τελευταία) ευκαιρία, ψάχνει ο Μπουονανότε στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ.Ο Αργεντινός ψάχνει μια ομάδα για να γίνει ο ηγέτης που θα την οδηγήσει σε τίτλους και μέσα απ’ αυτούς ο ίδιος θα ξαναβγει στο φως. Και η ΑΕΚ ψάχνει για έναν ηγέτη που θα την οδηγήσει στους τίτλους και θα την ξαναβγάλει στο φως. Ταμάμ συμφωνία δηλαδή.

Μάντης δεν είμαι για να προβλέψω αν ο Μπουονανότε θα ξαναγίνει ο παίκτης που ήταν στη Ρίβερ και τρέλαινε κόσμο. Άνθρωπος που διατήρησε τα λογικά του μετά από τροχαίο στο οποίο οδηγούσε ο ίδιος και σκοτώθηκαν οι  τρεις κολλητοί του αλλά και που παντρεύτηκε τη γυναίκα που γνώρισε εκείνη τη μέρα, έχει απίστευτη δύναμη μέσα του. Αν του βγει στην ΑΕΚ αυτή η δύναμη ως ώθηση στο (τεράστιο) ταλέντο του, τότε θα κλάψουν πικρά αυτοί που θα τον βρουν στον διάβα τους μέσα στο γήπεδο.

Για τον κοντό θα έχουμε καιρό να τα πούμε. Και για την θέση του και για την χημεία του με την ομάδα και το ταίριασμα στο μοντέλο της ΑΕΚ. Πάμε όμως σε κάτι άλλο, για να μην ξεχαστώ. Η ΑΕΚ φέρνει κοντό, αλλά πρέπει να φέρει και ψηλό. Ψηλό στόπερ. Ή έστω ημίψηλο στόπερ. Ή έστω παίκτη για την άμυνα με τα χαρακτηριστικά που έψαχνε ευθύς εξ αρχής από την αρχή του καλοκαιριού και που όπως αποδείχθηκε, δεν τα έχει ο Άρθο. Μην βιαστείτε να πείτε το αγαπημένο «εμείς τα λέγαμε». Έγραψα «αποδείχθηκε» και εννοώ τον καθρέφτη του γηπέδου μετά από πέντε εβδομάδες προετοιμασίας και έξι φιλικά.

Ο Άρθο δεν είναι Ασκάρατε. Αλίμονο. Δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Με εμπειρία. Και με σωστές επιλογές με την μπάλα στα πόδια του. Αλλά όχι ο στόπερ που θα ανεβάσει επίπεδο την αμυντική λειτουργία και θα κάνει το δίδυμο που θέλει η ΑΕΚ στα στόπερ με τον σούπερ Κολοβέτσιο.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X