Όταν μιλάει το γήπεδο

ΦΩΤΟ από το ΑΕΚ - Σεβίλλη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÄÅËËÁÓ  ÁÅÊ - ÓÅÂÉËËÇ (ÖÉËÉÊÏ)Για να προλάβω όσους είναι με το δάκτυλο στη σκανδάλη, δεν πρόκειται να γράψω πως μετά απ’ αυτή την εμφάνιση θα αφαιρέσουν το Γιουρόπα Λιγκ από τη Σεβίλλη και θα το απονείμουν στην ΑΕΚ σε ειδική τελετή. Βεβαίως δεν είμαι διόλου σίγουρος πως αντιλαμβάνομαι τον λόγο που μια μέτρια εμφάνιση σ’ ένα φιλικό με την Ανόρθωση είναι σοβαρότατος λόγος να ξεκινάμε από προβληματισμό και να καταλήγουμε σε κίνδυνο ολικής καταστροφής του πλανήτη, ενώ μια εξαιρετική εικόνα πάλι σε φιλικό αλλά απέναντι στη Σεβίλλη, είναι μεν θετικό σημάδι αλλά θα πρέπει να κρατάμε και μια πισινή.

Όπως και να έχει, δεν είχα σκοπό να θριαμβολογήσω. Είναι ανούσιο, είναι ανόητο και κυρίως αποδεικνύεται πως στο ποδόσφαιρο τα λόγια έτσι κι αλλιώς είναι περιττά. Μιλά τελικά το γήπεδο και τα λέει όλα. Στον απολογισμό των 17 ημερών δουλειάς της ΑΕΚ στην Οπαλένιτσα, έγραψα πως ο Δέλλας δεν επιχείρησε να βάλει 100 στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας. Δούλεψε λίγα, συγκεκριμένα και τα δούλεψε επισταμένως και βήμα προς βήμα. Και όταν η ομάδα θα τα αφομοιώσει και οι παίκτες θα τα κάνουν κτήμα τους, η ομάδα θα γίνει ανταγωνιστική. Όσο δηλαδή ανταγωνιστική, ήταν απέναντι στη Σεβίλλη. Και δεν το λέω εγώ πως ήταν ανταγωνιστική. Ο Έμερι το είπε και είπε και πως δικαιούταν κι άλλα γκολ. Κυρίως, το γήπεδο το είπε. Πάμε παρακάτω.

Επέμενα να γράφω από την αρχή κιόλας του καλοκαιριού, πως είναι τεράστιο λάθος να υποτιμάμε το περσινό υλικό. Κάποιοι εξ αυτών θα είναι κορμός και της νέας ΑΕΚ και μάλιστα γερός. Έγραφα για τον Κολοβέτσιο. Ρωτήστε τον Γκαμέιρο και τον Ιμόμπιλε. Έγραφα για τον Γιόχανσον. Ρωτήστε τους μέσους και τους μεσοεπιθετικούς της κατόχου του Γιουρόπα Λιγκ,. Έγραφα πως ο Πλατέλλας είχε πάρει τα περισσότερα μπράβο απ’ όλους στις προπονήσεις της προετοιμασίας και κάποιοι έριχναν καραμούζα. Ρωτήστε την αριστερή πλευρά του Έμερι.

Έγραφα πως για τις μεταγραφές αεροδρομίου θα μιλήσει το γήπεδο. Ήταν την μέρα που έφτασαν σχεδόν ταυτόχρονα στο Ελ Βενιζέλος ο Σιμόες για την ΑΕΚ και ο Εσιέν για τον ΠΑΟ. Θα ήθελα πολύ να ρωτούσα έναν προς έναν όσους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ στο ματς με τη Σεβίλλη, αν αντάλλασαν τον Σιμόες για τον Εσιέν μετά απ’ αυτό που είδαν με τα ματάκια τους.

Ακόμα και για πράγματα που δεν έγραψα και αμφέβαλλα την ώρα που ο Δέλλας επέμενε, πάλι το γήπεδο μίλησε. Αραβίδης αριστερό εξτρέμ. Σούπερ. Σοϊλέδης. Σούπερ. Τζανετόπουλος. Σούπερ.

Τώρα βέβαια μπορούμε να πούμε ότι η Σεβίλλη είχε βάλει τα δεύτερα (και ας έλεγαν οι Ισπανοί συνάδελφοι πως η ενδεκάδα που ξεκίνησε ήταν κατά τα 9/11 η βασική), ότι αδιαφόρησε διότι το μυαλό το είχε στη Μπαρτσελόνα (και ας «σταύρωσαν» μετά το ματς τον Έμερι οι συνάδελφοι εξ Ανδαλουσίας για την εικόνα της ομάδας) ή ότι ο Δέλλας τους είχε κάνει ξόρκια. Αλλά ότι και αν βρούμε, ότι και να πούμε, η ουσία είναι πως η ΑΕΚ που θα πρεσάρει όπως πρέσαρε με την Σεβίλλη, που θα κυκλοφορεί την μπάλα όπως την κυκλοφορούσε με την Σεβίλλη και που θα έχει πλάνο όπως είχε με την Σεβίλλη, είναι μια ΑΕΚ ανταγωνιστική. Το ζητούμενο δηλαδή.

Και προσέξτε. Δεν ισχυρίζομαι πως η εικόνα του φιλικού έδειξε πως δεν χρειάζονται μεταγραφές. Η ΑΕΚ θέλει και τον Μπουονανότε της, θέλει και όσους καλούς μπορεί να έχει. Το αγωνιστικό πλάνο άλλωστε υπάρχει. Και είναι και καλό (όπως αποδείχθηκε) και (θα γίνει μέσα από την δουλειά που συνεχίζεται και) αποτελεσματικό και ανταγωνιστικό.

ΥΓ: Κάποιοι λένε πως και πέρυσι με την Ρόμα η ΑΕΚ είχε εξαιρετική εικόνα αλλά… Θα θυμήσω πως με τα αγωνιστικά στοιχεία που η ΑΕΚ έδειξε απέναντι στη Ρόμα, “πάτησε” τον ΟΣΦΠ στο Καραϊσκάκη έξι μήνες μετά.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X