Ο πόλεμος έχει αρχίσει

Ο πόλεμος έχει αρχίσει
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

melissanidis1-μελισσανιδηςΕνδεχομένως η σκέψη μου να είναι ρομαντική. Δεν μπορώ να πιστέψω πως την ώρα που η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης βάλλονται από το σύστημα, τη στιγμή που ο Μαρινάκης έχει ρίξει όλα τα βαριά όπλα στην υπόθεση, μπορεί κάποιος να βρει τη στιγμή για υψηλή κριτική. Δεν δέχομαι τη ζαμανφουτίστικη αντίληψη, για το πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα, δίχως να αντιλαμβάνεται κάποιος το πώς είναι η πραγματικότητα. Ετσι, βλέπω και ακούω σχόλια για τον Μελισσανίδη που έριξε την ΑΕΚ, που δεν έχει δύναμη στην ΕΕΑ, που ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό και βέβαια το κλασικό και αγαπημένο, δεν δίνει χρήματα για μεταγραφές. Ας επιχειρήσω, ελπίζω για τελευταία φορά, να θέσω ορισμένα πράγματα στη σωστή τους διάσταση κατά τη δική μου προσέγγιση.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε πόλεμο. Δεν ξέρω πόσοι το έχουν αντιληφθεί, αλλά αυτό το διάστημα κορυφώνεται η κόντρα με το σύστημα που επί χρόνια διοικεί το ποδόσφαιρο. Επειδή η μνήμη πολλές φορές φεύγει, σας θυμίζω πως πρόκειται για το ίδιο σύστημα που πριν από λίγα χρόνια επιχείρησε – μέσω τραγικά αποτυχημένων παραγόντων της ΑΕΚ – να κάνει παράρτημα του την Ενωση. Ενδεχομένως κάποιοι να μην έχουν ζωντανές μνήμες από μεγάλες μάχες. Αλλά ο πόλεμος έτσι είναι. Κάποιες φορές θα κερδίσεις, κάποιες θα χάσεις. Αλλά είσαι εκεί και δεν σταματάς ως την τελική νίκη.

Για να πολεμήσεις αντιλαμβάνομαι πως πρέπει να πιστεύεις. Εάν ζεις με ψευδαισθήσεις και σε παράλληλο σύμπαν, χάνεις την πραγματικότητα. Ας τη θυμίσω. Οι απαράδεκτες διοικήσεις των προηγούμενων ετών καταχρέωσαν μια ΠΑΕ που έμεινε πεντακάθαρη από την υπαγωγή στο άρθρο 44. Τη συρρίκνωναν χρόνο με τον χρόνο, της στέρησαν τη δυνατότητα να παίξει στην Ευρώπη, την έφεραν στον υποβιβασμό. Οσοι το ξεχνούν, η ΑΕΚ υποβιβάστηκε στο Περιστέρι. Ο Μελισσανίδης πήρε την απόφαση να επιχειρήσει το ριστάρτ και ο σύλλογος να καθαρίσει από τα βαρίδια του παρελθόντος. Τώρα, είναι εδώ.

Πολλοί αντιδρούν και λοιδορούν την ΑΕΚ επειδή δεν είναι ισχυρή στα κέντρα αποφάσεων. Ποτέ δεν ήταν. Ούτε στις εποχές που την χρεώνουν πως εκείνη κυριαρχούσε. Απλά τότε είχε υπερομάδα και διοικήσεις που προσπαθούσαν να προστατεύσουν τον σύλλογο. Το κατάφεραν και η ΑΕΚ πήρε τίτλους. Τώρα, επιχειρείται να γκρεμιστεί μια χούντα, που με διάφορους εκπροσώπους, κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια 20ετία. Το σύστημα δεν πλήττεται εύκολα και θα προσπαθήσει να βρει κάθε τρόπο για να χτυπήσει. Το θέμα είναι πως θα αντιδρά και πόσο θα συσπειρώνεται η ΑΕΚ. Σας παραπέμπω σε όσα συνέβησαν στην ποινή που επιβλήθηκε στον Μαρινάκη με την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και βαρύτατο πρόστιμο. Γύρω του, συσπειρώθηκαν όλοι και με κάθε τρόπο.

Και πάμε στις αγαπημένες μεταγραφές: την ώρα που ο Ολυμπιακός τρώει πόρτα από τον Περουβιανό της Αϊντραχτ και παίρνει δανεικό για την επίθεση, ο Παναθηναϊκός έχει στα πιτς τον Εσιέν και με κόκκινη στο πρώτο ματς τον αμυντικό που δίνει 800.000, ο ΠΑΟΚ κοιτά πόσοι παίκτες του απέμειναν, η ΑΕΚ έχει 2-3 εκκρεμότητες. Δουλεύει σε εξαιρετικό επίπεδο στην Πολωνία, ο Δέλλας βρίσκει λύσεις και όλα δείχνουν πως παίρνουν τον δρόμο τους.

Εμφανίζεται η υπόθεση του Αιγύπτιου και αρχίζει η καραμούζα. Βέβαια, φαντάζομαι πως πολλοί θα έλεγαν τα ίδια και χειρότερα εάν πέρυσι η ΑΕΚ επένδυε στον 20χρονο Μαζουάκου της μικρομεσαίας Βαλενσιέν. Τώρα πάει για ένα ταλέντο που θεωρείται ανώτερο του Γάλλου, με χρονιά στο Βέλγιο και κλήση ήδη στην Εθνική Ανδρών, αλλά και πάλι η γκρίνια κυριαρχεί. Και ας καταγράφεται ρεπορταζιακά, πως η ΑΕΚ πάει και για άλλο μπακ, έμπειρο και ποιοτικό.

Κλείνω συνοψίζοντας. Προφανέστατα και ουδείς μπορεί να ισχυριστεί πως δεν έχουν υπάρξει λάθη. Πως δεν ήταν χαστούκι η απόφαση της ΕΕΑ και ενδεχομένως πρόκριμα για μελλοντικές κινήσεις που θα επιχειρήσουν να μπλέξουν την ΑΕΚ. Αλλά στον πόλεμο όλα γίνονται και δεν υπάρχουν θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Εκείνος που κερδίζει είναι εκείνος που το θέλει περισσότερο. Ας συγκεντρωθούν όλοι στην επιστροφή, στον στόχο του πρωταθλήματος και ας κρίνουν τότε – εάν υπάρξει αποτυχία – αρνητικά την κατάσταση. Λίγη εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X