Ο Ολυμπιακός... κρύβεται: «To θέμα δεν είναι η ΑΕΚ, αλλά ο ΟΠΑΠ»

Ο Ολυμπιακός... κρύβεται: «To θέμα δεν είναι η ΑΕΚ, αλλά ο ΟΠΑΠ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

gianikosΟ αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Θεόδωρος Γιαννίκος μίλησε στον Sport 24 Radiο για την απόφαση της ΕΕΑ να τεθεί εκτός του κουπονιού του ΟΠΑΠ η ΑΕΚ, μετά από καταγγελία των «ερυθρόλευκων» για ασυμβίβαστο.

Αναλυτικά:

Για το αν η σημερινή απόφαση αποτελεί δικαίωση για τον Ολυμπιακό: “Δεν είναι θέμα δικαίωσης. Κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν στην σωστή τους διάσταση, ειδικά όταν μιλάμε για έναν κολοσσό, όπως είναι ο ΟΠΑΠ που έχει ένα μονοπώλιο και εμπλέκεται στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού τα τελευταία 50 χρόνια».

Για το αν αυτή η απόφαση θα αποτελέσει πάτημα για να προώθηση την υπόθεση ο Ολυμπιακός στην Σουπερλίγκα: “Από την περασμένη σεζόν υπήρχε σαφέστατη ένδειξη για εκπροσώπηση μέλους του διοικητικού συμβουλίου σε αθλητική εταιρεία. Επί προεδρίας Κόκκαλη για τον ίδιο λόγο, είχε τεθεί εκτός κουπονιού και ο Ολυμπιακός. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε τον ΟΠΑΠ τον Φεβρουάριο. Η απάντηση ήταν άμεση, ότι έχουμε κάνει τα δέοντα και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με κάποιο μέλος της διοίκησης μας και την ΑΕΚ. Λίγο διάστημα αργότερα, απευθυνθήκαμε και πάλι στον ΟΠΑΠ. Δεν υπήρξε κάποια αντίδραση και η μόνη διέξοδος ήταν να ενημερωθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Παρά το ότι η συνεργασία μας με τον ΟΠΑΠ έχει διακοπεί εδώ και καιρό, εμείς είχαμε την ευαισθησία να ενημερώσουμε τον άμεσα ενδιαφερόμενο».

Για το ασυμβίβαστο: “Ο νόμος είναι για την προστασία των παικτών , όχι τη δική μας. Το ασυμβίβαστο υπάρχει επειδή δεν μπορείς να είσαι ταυτόχρονα διοργανωτής και να συμμετέχεις σε ένα στοίχημα”.

Για τα στοιχεία που κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού: “|Τα στοιχεία που καταθέσαμε είναι αυτά που γνωρίζει όλος ο κόσμος. Ότι ένα μέλος της ΠΑΕ ΑΕΚ εμπλέκεται στην μετοχική σύνθεση με την ΟΠΑΠ ΑΕ”.

Για τον αν το θέμα για Ολυμπιακό τελειώνει εδώ: “Το μεγαλύτερο θέμα είναι η λειτουργία του ΟΠΑΠ στην Ελλάδα που τα τελευταία χρόνια με τις χρηματοδοτήσεις του έχει διαμορφώσει τον αθλητισμό στην Ελλάδα. Αυτό γινόταν διατηρώντας ακεραιότητα απέναντι στις ομάδες, την οποία επέβαλε και το κράτος και οι θεσμοί του ποδοσφαίρου. Εκτός από την μετοχική σύνθεση του ΟΠΑΠ, υπάρχει και εποπτεύουσα αρχή που μπορεί να θέσει περιορισμούς. Αυτό το μοντέλο σταδιακά απομακρύνεται. Πρέπει να ακολουθούνται οι συνταγματικές επιταγές. Σε όλη την Ευρώπη έχουν γίνει ολόκληρες συζητήσεις για τον τρόπο λειτουργίας των στοιχηματικών εταιρειών και το πως τα χρήματα θα διοχετεύονται στο ποδόσφαιρο, απ΄ όπου και προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Οι κόντρες στο γήπεδο πρέπει να μένουν εκεί. Δεν έχουν σχέση με τις προσπάθειες θέσπισης θεσμών και κανόνων που θα προστατεύουν το ποδόσφαιρο. Η σημερινή απόφαση δεν έχει να κάνει με την ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά με τον τρόπο που χειρίστηκε τους αγώνες της συγκεκριμένης ομάδας ο ΟΠΑΠ”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X