θα γίνει σφαγή

θα γίνει σφαγή
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

platellasΜετά από πέντε μέρες παραμονής στην Οπαλένιτσα μπορείς να πεις με σιγουριά τρια πράγματα. Το πρώτο είναι πως διαθέτει ένα μοναδικό στον κόσμο είδος μύγας, που είναι διασταύρωση με πιράνχα και έχει ελεφαντίαση. Δηλαδή δαγκώνει και είναι τεράστια. Το δεύτερο είναι πως μετά τις εννέα το βράδυ πιο πιθανό είναι να δεις στον δρόμο καμηλοπάρδαλη με μάσκα και βατραχοπέδιλα, παρά ανθρώπους να περπατάνε. Και το τρίτο είναι πως όταν ανοίξουν οι ουρανοί, μπροστά στην καταιγίδα που ρίχνει, ο Νώε έφαγε δυο ψιχάλες. Πάμε παρακάτω.

Μετά από το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ εδώ στην Πολωνία, επίσης μπορείς να πεις με σιγουριά τρια πράγματα. Το πρώτο και σημαντικότερο, είναι πως θα γίνει σφαγή για τις θέσεις στην ενδεκάδα. Κανονική σφαγή όμως. Και για σχεδόν όλες τις θέσεις. Βάλτε τα κάτω. Μήπως μ’ αυτά που είδαμε στο φιλικό με την Χάποελ, ο Γκάλο είναι βέβαιος πως ο “ιπτάμενος” Βασιλαντωνόπουλος δεν θα του αρπάξει την θέση του βασικού δεξιού μπακ; Όχι φυσικά. Και έρχεται και ο Μπακάκης τον Οκτώβρη. Μήπως ο Άρθο θα σπάσει εύκολα το δίδυμο Κολοβέτσιου – Τζανετόπουλου, όπως απροσπέλαστο αυτό εμφανίστηκε στο ματς με τους Ισραηλινούς; Όχι βέβαια. Μήπως ο Σιμόες  θα καταφέρει να πάρει την θέση από τον (πληθωρικό) Κορδέρο που είδαμε στο παιχνίδι με την Χάποελ ή ακόμα και από τον Ανάκογλου; Προφανώς και όχι. Μήπως θα μπορέσει κάποιος που θα έρθει με μεταγραφή, ή αν ο Βάργκας χρειαστεί να μετακομίσει,  εύκολα να κουνήσει τον Πλατέλλα από δεξιά, όταν είναι τόσο “διάολος” όπως σ’ αυτό το πρώτο φιλικό; Εννοείται όχι. Ή μήπως βγαίνει εύκολα από τον Μπαρμπόσα, ο Αραβίδης από την του αριστερού εξτρέμ, όταν αυτός βρίσκει τρόπο να σκοράρει ακόμα και στην μέτρια μέρα του; Όχι.

Και ο Βάργκας ήταν εξαιρετικός ως δεκάρι. Αλλά πολύ σύντομα θα επιστρέψει και ο Μάνταλος. Ποιος λοιπόν θα είναι ο μαέστρος; Σφαγή κανονική δηλαδή. Και ξέχασα να βάλω και την θέση του τερματοφύλακα, που η μεταγραφή Μπαρόχα θα πρέπει να φάει πολλά καρβέλια αποκρούσεων για να πάρει τα γάντια από τον Ανέστη. Θα γίνει σφαγή σχεδόν σ’ όλες τις θέσεις. Και αν βρεθεί και η φόρμουλα να μην μπει αυτή η εντός γηπέδου σφαγή ως σαράκι στο εξαιρετικό κλίμα των αποδυτηρίων, τότε η ΑΕΚ μόνο κερδισμένη θα βγει.

Πάμε και στο δεύτερο συμπέρασμα. Ότι δούλεψε ο Δέλλας μέσα σε πέντε προπονήσεις εδώ στην Οπαλένιτσα, βγήκε στο πρώτο φιλικό. Τηρουμένων των δυνάμεων που έχουν οι παίκτες σ’ αυτό το χρονικό σημείο της προετοιμασίας. Η ΑΕΚ τους ισραηλινούς τους «έπνιξε» με το πρέσινγκ και του ζάλισε με την κυκλοφορία της. Στοιχεία που ο Δέλλας θέλει να είναι θεμελιακά για το παιχνίδι της ΑΕΚ. Αλλά τα έχει δουλέψει ελάχιστες μέρες. Και αν τόσο γρήγορα, λειτουργούν τόσο καλά, φανταστεί τι θα μπορεί να κάνει η ομάδα, στο τέλος της προετοιμασίας. Και ομάδα που πρεσάρει και κρύβει την μπάλα στην κυκλοφορία της, δεν χάνει. Σφαγή δηλαδή. Αλλά για τους άλλους.

Και το τρίτο συμπέρασμα. Κόντρα σε πολλούς που είδαν το ματς με την Χάποελ, δεν θεωρώ πως ο Άρθο είναι κακός στόπερ. Το αντίθετο. Δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, κοντρολαρισμένος. Αλλά θαρρώ πως δεν έχει τα χαρακτηριστικά που έψαχνε η ΑΕΚ. Ως προς την ικανότητα καθοδήγησης της άμυνας εννοώ. Θα δείξει όμως. Ας τον ξαναδούμε.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X