Χάνει ο Σούπερμαν;

Θλίψη στην οικογένεια Μόρα, δεν τα κατάφερε ο Δημητρης
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

moras vaggelis dimitrisΚανονικά θα έπρεπε εκ των προτέρων να ζητήσω συγγνώμη που δεν θα γράψω σήμερα ούτε αράδα για τον Βάργκας που ήρθε, τον Μπαρόχα που θα έρθει και τον Τζιοβάνι που ακόμα το συζητά να έρθει. Αλλά δεν θα το κάνω. Ορισμένα μαντάτα τα ξεπερνούν όλα αυτά. Τα αφήνουν πίσω και τα κάνουν από πολύ μικρά, εως πολύ αδιάφορα.

Δεν θα γράψω για να πω αντίο στον Δημήτρη Μόρα που «έφυγε» διότι ξαφνικά πριν δυο χρόνια μια καργιόλα λευχαιμία μπήκε στο κορμί του.  Θέλω να γράψω για την μάχη που έδωσε να την πετάξει έξω. Μια μάχη στην οποία μπήκε μόνο μ’ ένα όπλο. Με το γιγαντιαίο χαμόγελο του. Μ’ ένα φωτεινό χαμόγελο απέναντι σε μια ολοσκότεινη αρρώστια. Γιατί το φως κερδίζει το σκοτάδι. Κατάρα, δεν κερδίζει πάντα.

Σ’ αυτή την μάχη δεν μπήκε μόνος του. Είχε σύμμαχο. Τον Σούπερμαν. Όχι τον ιμιτασιόν, εκείνον που φοράει το σώβρακο πάνω από το παντελόνι και βασίζει την δύναμη του στα εφέ του χόλιγουντ. Τον πραγματικό Σούπερμαν. Εκείνον που εκμηδένισε την απόσταση ανάμεσα σε Βραζιλία, Ελλάδα, Ιταλία και Αυστραλία, για να μπορέσει να φτάσει εγκαίρως στον τόπο της μάχης. Εκείνον που μεταλαμπάδευε φως από το φως του, όταν το σκοτάδι πήγαινε να πάρει το πάνω χέρι κατά την διάρκεια της μάχης. Ο Σούπερμαν ακόμα και όταν ήταν μίλια μακριά, ήταν δίπλα. Εκεί, στην φωτιά της μάχης. Γιατί ο Σούπερμαν τους κερδίζει όλους. Κατάρα, δεν κερδίζει πάντα.

Ο Δημήτρης έφυγε, ταξίδεψε. Δεν κέρδισε. Αλλά δεν έχασε. Έδειξε σε δεκάδες, σε χιλιάδες, πως παλεύεται στα ίσια αυτή η καργιόλα. Και μαζί με τον Σούπερμαν Βαγγέλη, έφτιαξε χιλιάδες τέτοιους σούπερμαν σ’ όλο τον κόσμο, για να ρίχνονται σε ανάλογες μάχες όπου χρειαστεί. Μαζί τα δυο αδέλφια, έβαλαν στο λεξιλόγιο των απληροφόρητων  την φράση «δωρητής μυελού των οστών». Έβαλαν στο μυαλό των αδιάφορων, το σημάδι της σημασίας της δωρεάς αυτής. Της συμμετοχής σ’ αυτή την μάχη. Πως λοιπόν να είναι χαμένοι; Πώς να χάσει ο Σούπερμαν;

Καλό σου ταξίδι Δημήτρη. Καλή σου δύναμη Σούπερμαν. Τίποτε δεν πήγε χαμένο…

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X