Φαβορί για τον τίτλο

Φαβορί για τον τίτλο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

dellas-δελλαςΟσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες είναι ικανά να οδηγήσουν στο φρενοκομείο. Οποιος επιχειρεί να σκεφτεί με λογική, να έχει συνέχεια και ειρμό στη σκέψη του, οδηγείται σε αδιέξοδο παρακολουθώντας τις συνεχόμενες κυβιστήσεις και τους παραλογισμούς που κυριαρχούν. Με δεδομένο πως όσα συνέβησαν απέδειξαν περίτρανα πως σε οικονομικό επίπεδο είμαστε ανήμποροι να αντιδράσουμε, ας βάλουμε τη λογική στο ποδόσφαιρο. Σε ένα από τα λίγα πράγματα που μπορούν να βγάλουν από το μυαλό την παλαβομάρα των ημερών.

Ειδικά αν κάποιος είναι Ενωσίτης αυτήν την περίοδο, εκτιμώ πως το ποδόσφαιρο αποτελεί ιδανικό αποκούμπι. Η ικανοποίηση για όσα συμβαίνουν, η προσδοκία για όσα έρχονται, ανεβάζουν τον ενθουσιασμό. Κατά την άποψη μου, παρακολουθώντας όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ, αλλά και σε ό,τι γίνεται στον ανταγωνισμό της, η ομάδα είναι φαβορί για τον τίτλο. Ετσι και αλλιώς δεν υπάρχει παρά μόνο σε νοσηρά μυαλά η ιστορία περί «νεοφώτιστης» και η ανάλυση των δεδομένων με ποδοσφαιρική λογική, οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα.

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στα μέσα του καλοκαιριού, η ΑΕΚ είναι έτοιμη σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Όλα δείχνουν πως ως την αναχώρηση στην Πολωνία την προσεχή Δευτέρα, θα έχουν κλείσει τα θέματα του αριστερού μπακ (Τζιοβάνι) και του τερματοφύλακα (Μπαρόχα ή κάτι άλλο) και θα εκκρεμεί μόνο ο μεσοεπιθετικός. Η ΑΕΚ έχει δύο επιλογές σε κάθε θέση, παίκτες έμπειρους και ταλαντούχους και κυρίως, πολύ χρόνο για να δουλέψει με όλη την ομάδα, να παρουσιάσει ομαδική δουλειά και να διορθώσει όποιο κενό παρουσιαστεί.

Αυτά συμβαίνουν εντός των τειχών. Και ας γκρινιάζουν ορισμένοι για κάποιες επιλογές. Δεν είδα άλλη ελληνική ομάδα με παίκτη από το Κόπα Αμέρικα, δεν έχω δει άλλη μεταγραφή επιθετικού όπως ο Τζιμπούρ, δεν έχω διακρίνει κινήσεις επιπέδου Τζιοβάνι. Για να μη συζητήσουμε για Μπουονανότε ή Σκόκο ή όποιον άλλο παίκτη επιλέξει τελικά η ομάδα. Την ίδια στιγμή, στην απέναντι όχθη (κόκκινη, πράσινη ή ασπρόμαυρη) τα πράγματα τραβιόνται από τα μαλλιά.

Στον Ολυμπιακό έχουν εμφανίσει κάθε πιθανό και απίθανο που έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα: Τσανδάρη, Γιαννιώτα, Αυλωνίτη, Ντοσεβί. Δεν είναι τυχαίο, πως στα ρεπορτάζ των ανταποκριτών, όλοι στέκονται στον Τσόρι. Δεν υπάρχει τίποτε νέο, που να δείχνει βελτίωση. Συζητά για τον Νέτο, τον Μουνιέ, ο Μιραλάς βγήκε ακριβός, ο παλαίμαχος Νενέ ακόμα έρχεται. Και σας κάνω την πρόβλεψη, πως πριν πουλήσει Ρομπέρτο, Ομάρ, Μιλιβόγεβιτς, Μαζουάκου, δεν πρόκειται να κάνει κινήσεις ούτε καν για ελεύθερους παίκτες.

Στον Παναθηναϊκό έζησαν το όνειρο με τον Εσιέν, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι πάντα ειδυλλιακή. Ηδη, ο Γκανέζος είναι αμφίβολο αν θα προλάβει τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Τρέχει να προλάβει, αλλά τα χρόνια είναι πολλά και τα γόνατα καταπονημένα. Ο Σάντσες ακόμα κάνει βόλτες στη Γλυφάδα και έτσι ψάχνουν πάλι κάποιους πιτσιρικάδες και τον Καρέλη (αν μείνει) για να βρουν σημείο αναφοράς.

Ακόμα χειρότερα στον ΠΑΟΚ. Ο Περέιρα και ο Λούκας, οι δύο κατά τεκμήριο πιο σημαντικοί παίκτες του είναι φευγάτοι και ήδη τέθηκαν εκτός αποστολής για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της Πέμπτης. Παίζει με αμούστακα παιδιά, τα εκατομμύρια που θα σκόρπαγε ο Σαββίδης μένουν στην τσέπη και ο ΠΑΟΚ είναι χειρότερος και από την περυσινή χρονιά με μοναδική προσθήκη τον Ολσεν που δέχθηκε ήδη το αυτογκόλ της χρονιάς.

Κάποιοι ίσως βιαστούν να πουν πως μπορεί να είναι έτσι τώρα, αλλά έχουν χρόνο για προσθήκες (μόνο ο Ολυμπιακός, γιατί οι άλλοι πρέπει να κινηθούν άμεσα). Δεν θα διαφωνήσω. Αλλά την ίδια δυνατότητα έχει και η ΑΕΚ. Εάν κριθεί από τα δυνατά τεστ που θα δώσει η ομάδα πως υπάρχουν κενά, εάν αποφασιστεί πως υπάρχει κάποια ευκαιρία που αξίζει, είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν οι κατάλληλες κινήσεις. Και με δεδομένο πως ο κόσμος στηρίζει, έχω την πεποίθηση πως η ΑΕΚ είναι ήδη μεγάλο φαβορί για την κούπα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X