H FIBA προτείνει: 1,6 εκατ.ευρώ η συμμετοχή στην Euroleague

H FIBA προτείνει: 1,6 εκατ.ευρώ η συμμετοχή στην Euroleague
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

euroleagueΗ ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία επιστροφής στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Φέτος κατάφερε με την… σφραγίδα του Μάκη Αγγελόπουλου να παίξει στο Eurocup παρότι τερμάτισε 5η στην Α1. Ωστόσο, οι βλέψεις του μεγάλο αφεντικού της «Βασίλισσας» φτάνουν πολύ υψηλότερα και το βλέμμα φτάνει στην Euroleague. Σε πρώτη φάση από του παραχρόνου και… βλέπουμε.

Τα έσοδα μέσω Euroleague με τον Ζόρντι Μπερτομέου στο τιμόνι είναι ελάχιστα. Η πρόταση της FIBA για τη νέα διοργάνωση της Euroleague μοιάζει πολύ πιο ελκυστική και η ΑΕΚ την καλοβλέπει.

Η απλή συμμετοχή στην Euroleague θα έχει έσοδα μίνιμουν 1,6 εκατ.ευρώ. Τώρα ο κάτοχος της Euroleague με τον Μπερτομέου παίρνει λιγότερα… Κάθε νίκη θα τιμάμαι με 37.000 ευρώ, η πρόκριση στους «8» του θεσμού με 240.000 ευρώ, η συμμετοχή στην 4αδα με 550.000 ευρώ, 1 εκατ. ευρώ σε όποιον φτάσει στον τελικό και συν 1,6 εκατ. ευρώ στον νικητή της διοργάνωσης. Ποσά που… τρελαίνουν το μπάσκετ που δεν είδε ποτέ του τέτοια έσοδα. Πως βρέθηκαν αυτά τα λεφτά; Πρόκειται για ένα fund από τις ΗΠΑ που βάζει 30 εκ ευρώ ετησίως (για πέντε χρόνια) για το συγκεκριμένο εγχείρημα και τα υπόλοιπα θα προέλθουν από την ίδια την FIBA.

Αναμένεται η… αντίδραση του Μπερτομέου, με την ΑΕΚ και τον Αγγελόπουλο να παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις μεγάλες εξελίξεις και τις αλλαγές που αναμένονται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X