Τσιρίλο: "Μόνο χαρές αξίζουν στον κόσμο της ΑΕΚ"

Ιβάν ο τρομερός, το «κιτρινόμαυρο κανόνι», ο σκόρερ της μιας επαφής που θέλει η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

cirillo-brecevicΟ Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε στην «ΩΡΑ των σπορ» για το δεύτερο πέρασμά του από την ΑΕΚ, τόνισε πως ένιωσε υπερηφάνεια για όσα έζησε με την Ένωση, ενώ στάθηκε και στη βοήθεια του κόσμου.

Μπρούνο, καταρχάς που βρίσκεσαι αυτή την περίοδο και τι σχέδια κάνεις ενόψει της νέας χρονιάς;

«Εδώ και μερικές μέρες είμαι στην Ελλάδα, με την οικογένειά μου και χαλαρώνουμε. Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ γεμάτη για μένα και χρειαζόμουν αυτές τις στιγμές, τις οποίες και επιλέξαμε να περάσουμε εδώ. Για του χρόνου θα δούμε, συζητάω κάποια πράγματα, αλλά θα δούμε».

Η ΑΕΚ σε αυτή τη σεζόν που πέρασε εξασφάλισε την επιστροφή της στην κατηγορία που ανήκει. Παρακολουθούσες καθόλου την πορεία και τα νέα της;

«Η αλήθεια είναι πως επειδή ήμουν στο πρώτο μισό της σεζόν στην Ινδία και στη συνέχεια στην Ιταλία δεν μπορούσα να έχω αναλυτική εικόνα, μάθαινα όμως τα αποτελέσματα. Ήμουν σίγουρος πως θα έκλεινε πετυχημένα τη σεζόν γιατί οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις τύχες της ομάδας έχουν όραμα και ξέρουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Χάρηκα πολύ για αυτό γιατί η ΑΕΚ αξίζει να είναι εκεί που θα βρίσκεται από του χρόνου. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στη χώρα και με το πιο φανατικό κοινό! Τα δύσκολα πέρασαν για όλους στην ομάδα και πλέον είναι μπροστά μόνο ευχάριστα πράγματα».

Ας γυρίσουμε λίγο πίσω. Στο καλοκαίρι του 2013, όταν σου έγινε η πρόταση να επιστρέψεις στην ΑΕΚ…

«Ήταν κάτι που κατά κάποιο τρόπο το περίμενα και το ήθελα. Είχα πει πως ήθελα να γυρίσω και πάλι στην ΑΕΚ και όταν με προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας και κάναμε την πρώτη κουβέντα, δεν το σκέφτηκα πολύ για να απαντήσω θετικά και να συμφωνήσουμε. Το έκανα με την καρδιά μου και χαίρομαι που βοήθησα και εγώ από την πλευρά μου για να βγούμε όσο πιο γρήγορα γινόταν από αυτή την κατάσταση».

Το γεγονός πως θα ερχόσουν στην ΑΕΚ, αλλά θα την έβρισκες στην Ερασιτεχνική κατηγορία, σε προβλημάτισε;

«Καθόλου. Την ομάδα δεν την κάνει η κατηγορία που αγωνίζεται, αλλά ο κόσμος της και οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτή. Και από αυτή την άποψη η ΑΕΚ από πέρυσι κιόλας ήταν στο υψηλότερο επίπεδο».

Ήταν ένα κίνητρο για σένα το να συνδέσεις το όνομά σου με την αναγέννηση της ΑΕΚ και την πορεία για την επιστροφή της εκεί που ανήκει;

«Αναμφίβολα! Ήταν ιδιαίτερο όλο αυτό που βίωσε η ομάδα και ο κόσμος της αυτά τα δύο χρόνια και όσοι συμμετείχαμε σε αυτό το βλέπαμε ακριβώς έτσι! Πως κάνουμε δηλαδή μια προσπάθεια, ιστορικής σημασίας για την ομάδα, ώστε να την επαναφέρουμε στη θέση που ήταν πάντα και της αξίζει και να την βγάλουμε από τα δύσκολα. Και είμαι πολύ χαρούμενος που σε όλο αυτό είχα συμμετοχή και εγώ, γιατί η ΑΕΚ ήταν, είναι και θα είναι πάντα στην καρδιά μου».

Κάνοντας μια αναδρομή σε αυτή τη χρονιά, πιστεύεις ότι πετύχατε όλα όσα είχατε πει το καλοκαίρι; Ήταν ίσως πιο εύκολα ή πιο δύσκολα σχετικά με τα όσα περιμένατε;

«Ξέραμε ότι η κατηγορία θα έχει δυσκολίες. Κακά γήπεδα, αντιπάλους που θα σε έπαιζαν σκληρά και θα είχαν πάντα κίνητρο να σε κερδίσουν και νομίζω φανήκαμε προετοιμασμένοι. Κάναμε μια καλή χρονιά, κατακτήσαμε την πρώτη θέση όπως είχαμε πει και μάλιστα πριν τελειώσει ουσιαστικά η σεζόν και παίξαμε κατά διαστήματα και ωραίο ποδόσφαιρο. Ήταν ένα πρότζεκτ που ήξερα πως θα έχει δυσκολίες, με πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ, αλλά έγινε καλή δουλειά και τα πήγαμε πολύ καλά».

Το γεγονός πως σε κάθε ματς, εντός και εκτός έδρας, ο κόσμος ήταν συνεχώς κοντά σας βοήθησε ώστε όλη αυτή η διαδικασία να κυλήσει πιο ομαλά;

«Πάρα πολύ. Η παρουσία του κόσμου μας ήταν ανάλογη με αυτή της ομάδας όταν ήταν στην Σούπερ Λιγκ. Δεν ξέρω πόσες ομάδες εκείνη τη χρονιά, στη Σούπερ Λιγκ, συγκέντρωναν περισσότερο κόσμο από μας που ήμασταν στη Γ Εθνική! Και αυτό λέει πολλά. Είναι απίστευτοι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ και είναι η μεγάλη δύναμη αυτής της ομάδας. Πάντα ήταν».

Ποιο παιχνίδι θυμάσαι εντονότερα και για ποιο λόγο;

«Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι το τελευταίο μου στην ΑΕΚ, εντός έδρας. Με τον κόσμο να με αγκαλιάζει και εγώ να έχω μαζί την οικογένειά μου! Το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο, αλλά είχε πολύ κόσμο και υπήρχε παλμός από την εξέδρα. Ήταν ιδιαίτερες και πολύ συγκινητικές στιγμές τις οποίες θα κρατήσω για πάντα στο μυαλό μου».

Πως ήταν να επιστρέφεις και να έχεις για προπονητή έναν πρώην συμπαίκτη σου, τον Τραϊανό Δέλλα;

«Ήταν λίγο περίεργο για μένα στην αρχή, γιατί με τον Τραϊανό είχαμε παίξει μαζί και γνωριζόμασταν καλά. Αλλά… ωραία περίεργο. Συνεργαστήκαμε πολύ καλά, είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ και σωστά και μου αρέσει αυτό. Πέρασε τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα και όπως είδαμε και φέτος έδειξε τι δυνατότητες έχει σαν προπονητής. Χαίρομαι πολύ για τον Τραϊανό και του αξίζει να φτάσει πολύ ψηλά με την ΑΕΚ, που πιστεύω πως θα το κάνει».

Πλέον η ΑΕΚ πέρασε και το εμπόδιο της Football League και έχει μπροστά της το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, όπου επιστρέφει μετά από δύο χρονιά. Θεωρείς πως μπορεί με τη μία να το κατακτήσει κιόλας;

«Η ΑΕΚ σίγουρα θα είναι ανταγωνιστική, έχει και τον κόσμο αλλά και τις δυνατότητες για να είναι από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα από την πρώτη σεζόν, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Θα έχει να παλέψει με ομάδες έμπειρες και δυνατές, που επίσης θα στοχεύουν την κορυφή και θα υπάρχουν δυσκολίες. Όμως έχει όλα όσα απαιτούνται για να το καταφέρει και θα είναι σίγουρα μέσα στους διεκδικητές».

Θα ήθελες να επιστρέψεις κάποια στιγμή στην ΑΕΚ, από ένα άλλο πόστο;

«Αν η ΑΕΚ θέλει πίσω τον Τσιρίλο, ο Τσιρίλο είναι σίγουρο πως θα γυρίσει. Θα ήθελα κάποια στιγμή να προσφέρω και από ένα άλλο πόστο τις υπηρεσίες μου στην ομάδα. Θέλω να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, γιατί δεν ξέρω άλλωστε να κάνω και κάτι άλλο στη ζωή μου (σ. σ. γέλια)! Θα δούμε κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει το μέλλον. Το σίγουρο είναι πάντως πως θα είμαι κοντά στην ομάδα και θα μαθαίνω συνεχώς τα νέα της».

Κλείνοντας, ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ΑΕΚ;

«Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την αγάπη που μου δείχνουν ακόμα και τώρα και τη στήριξή τους. Είναι μοναδικοί και τους αγαπάω πολύ. Να μείνουν έτσι, το ίδιο πιστοί και κοντά στην ομάδα γιατί τους χρειάζεται. Ξέρω ότι πέρασαν δύσκολα χρόνια αλλά πλέον τώρα τους περιμένουν μόνο χαρές, οι οποίες πραγματικά τους αξίζουν. Φόρτσα ΑΕΚ»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X