Μην το ξεχνάτε: ΑΕΚ σημαίνει Ενωση

H AEK προσκαλεί την ελληνική οικογένεια στο ΟΑΚΑ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

diarkeiasΣιγά που θα υπήρχε διαδικασία στην ΑΕΚ που θα προχωρούσε δίχως γκρίνια και αντιδράσεις. Η παρουσίαση των καρτών διαρκείας και της τιμολογιακής πολιτικής που θέτει η ΠΑΕ για τη σεζόν της επιστροφής, έφερε σχόλια και εκτιμήσεις. Υπήρξαν οι συνήθεις ανακρίβειες, πως τάχα ο Παναθηναϊκός – που θα παίξει και Ευρώπη – έχει φτηνότερα διαρκείας. Προφανώς επειδή αγνοούν όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, πως κάθε «πράσινο» διαρκείας προϋποθέτει το μπατζετάκι της συμμετοχής στην «Παναθηναϊκή συμμαχία». Οπότε, το ποσό ανεβαίνει κατά πού.

Ωστόσο, έτσι και αλλιώς σύγκριση δεν υπάρχει. Ο Ενωσίτης δεν θα πάρει διαρκείας επειδή είναι φτηνότερο από της αντίπαλης ομάδας, αλλά για να στηρίξει τη δική του. Και αν θέλετε να πούμε κάτι που πραγματικά θα μπορούσε να προβλεφθεί και να αποδώσει δικαιοσύνη, είναι η απουσία κάποιας γενναίας έκπτωσης/επιβράβευσης σε όσους στήριξαν την προσπάθεια στην άγονη ποδοσφαιρική ζωή των μικρών κατηγοριών. Ακόμα και αυτό πάντως, είναι ήσσονος σημασίας.

Το μείζον είναι πως η ΑΕΚ έχει ανάγκη τη στήριξη του κόσμου της. Μαζικά και συγκροτημένα. Οσες σπουδαίες μεταγραφές και αν κάνει, όσο και αν προχωρά με μεθοδικές κινήσεις στον σχηματισμό μίας ομάδας που θα είναι ανταγωνιστική, κατά την άποψη μου είναι ξεκάθαρο πως δίχως τον κόσμο δεν μπορεί να πορευθεί. Είτε μέσω διαρκείας, είτε μέσω απλών εισιτηρίων, οι ΑΕΚτζήδες πρέπει να είναι εκεί. Μόνο έτσι μπορεί η ΑΕΚ να έχει ελπίδες για πρωτάθλημα.

Είμαι κάθετα αρνητικός στη λογική του ΑΕΚόμετρου. Δεν έχει καμία σημασία στη δική μου λογική πόσο μπορεί να φωνάζει κάποιος ή πόσα χιλιόμετρα κάνει. Κάθε οπαδός της ΑΕΚ έχει τη δική του σημασία. Κανείς δεν περισσεύει, ουδείς είναι περιττός σε αυτό το κάλεσμα. Το σημαντικό είναι η ΑΕΚ να βρει στήριξη απ’ όλους. Και όσους πολλές φορές αρέσκονται στον καναπέ και όσους μένουν μακριά από την Αθήνα. Ολους.

Στη συνείδηση μου, στην ιστορική καταγραφή, κάθε σπουδαία αγωνιστική επιτυχία της ΑΕΚ συνδέεται με το μυστικό της ενότητας. Όταν ομάδα, προπονητής, διοίκηση, κόσμος, δημιουργούν γροθιά και καταφέρνουν να νικούν κάθε αντίπαλο. Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται κλισέ, αλλά είναι η πραγματικότητα. Αναλογιστείτε μόνο πόσες φορές η ΑΕΚ ξόδεψε πολλά χρήματα σε ηχηρές μεταγραφές, αλλά δεν κατάφερε να έχει ενότητα και χάθηκαν όλα.

Βρισκόμαστε σε μια χρονική συγκυρία όπου στο ποδόσφαιρο υπάρχουν μεγάλες ανακατατάξεις. Αν δει κάποιος τα «κόκκινα» ρεπορτάζ, επιχειρούν να εμφανίσουν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση με Κόκκαλη, Κουντούρη και άλλους να στηρίζουν τον Μαρινάκη. Στον Παναθηναϊκός κάνουν εκδηλώσεις ανά την επικράτεια για να βρουν μέλη με κράχτη το Τσάμπιονς Λιγκ και τον Εσιέν.

Η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα πως δεν εμπλέκεται στη διαδικασία της άμεσης πίεσης. Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι, η ομάδα έτοιμη σε μεγάλο ποσοστό, οι προσδοκίες πολύ υψηλές. Αυτό που απαιτείται είναι η ώθηση για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που θα υπάρξουν στην αρχή. Να μην τολμήσει ουδείς να πιστέψει πως μπορεί να τα βγάλει πέρα με την ΑΕΚ. Και αυτό μπορεί να το πετύχετε μόνο εσείς. Με τη στήριξη, με την παρουσία δίπλα στη μεγάλη σας αγάπη.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X