Μπουρμπο-κρασάδες και επόμενοι

Μπουρμπο-κρασάδες και επόμενοι
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÁÑÁÂÉÄÇÓ ÐËÁÔÅËËÁÓ ÁÍÁÊÏÃËÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÁÅÊ (ÊÕÐÅËËÏ 2014-2015)Ο Δημήτρης Μελισσανίδης που ήθελε ήδη από πέρυσι τον Ράφικ Τζιμπούρ στην ΑΕΚ και που θεωρεί πως «θα τους βάλει ένα τσουβάλι γκολ», μάλλον δεν έχει ιδέα από μπάλα. Ο Ντέμης Νικολαϊδης που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του το 2008 για να πάρει τον Τζιμπούρ και που τώρα έβαλε «ταπετσαρία» στην σελίδα του στο facebook την φωτογραφία του παίκτη με το κασκόλ της ΑΕΚ, μάλλον και αυτός είναι μυρωδιάς από μπάλα. Όπως μυρωδιάς πρέπει να είναι και ο Δέλλας που εκτιμά τις ποδοσφαιρικές και κυρίως τις ικανότητες του Αλγερινού. Όλοι τους άμπαλοι και μόνοι ειδικοί οι γκρινιάρηδες.

Ξέρω πως πάλι θα αρχίσουμε να λέμε τα ίδια και τα ίδια για την ιδιοσυγκρασία και τις περίεργες διαδρομές του μυαλού του Τζιμπούρ. Γνωστά αυτά. Θα μπορούσε την περασμένη Τετάρτη να τινάξει την συμφωνία στον αέρα, επειδή μπορεί να του φαινόταν πως το γεγονός πως δε προβλέπεται δια του συμβολαίου αν θα φοράει φανέλα large ή extra large, τον προσβάλει και τον μειώνει. Αλλά αυτός είναι ο Τζιμπούρ και όταν τον παίρνεις στην ομάδα, παίρνεις μαζί  και την ιδιοσυγκρασία του, αλλά και την κλάση του αλλά και  τα 100 γκολ που έχει βάλει ήδη στα ελληνικά γήπεδα.

Γενικώς πάντως η γκρίνια έχει αρχίσει να ξεπερνά τα όρια επιφυλακής και χωρίς λόγο μάλιστα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην υπόθεση Τζιμπούρ. Θεωρώ επίσης και άστοχη ποδοσφαιρικά αλλά και εξαιρετικά άδικη,  όλη αυτή την απαξίωση του υπάρχοντος ρόστερ. «Έλα μωρέ, που θα πάμε με τους Αραβίδηδες και με τους Πλατέλλες και με τους Ανάκογλου». Δυσκολεύομαι πραγματικά να κατανοήσω πόθεν προέκυψε το συμπέρασμα, πως μ’ αυτούς τους παίκτες (συν αυτούς που προστίθενται), η ΑΕΚ δεν θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική.

Μήπως έχετε ξεχάσει τι έκανε πέρυσι ο Αραβίδης. Και για να σας προλάβω, δεν έκανε, ότι έκανε μόνο στη Β’ εθνική. Σκόραρε και απέναντι στον Ατρόμητο και απέναντι στην Κέρκυρα και απέναντι στον Ολυμπιακό. Σκόραρε γενικώς, σ’ όποια ομάδα βρισκόταν απέναντι του. Δεν είχε να επιλέξει ως αντίπαλο την Μάντσεστερ και την Τσέλσι αλλά εκείνος προτίμησε τον Απόλλωνα και την Παναχαϊκή για να τους βάζει γκολ πιο εύκολα. Αφήστε που επιμένω πως οι αμυντικοί του Απόλλωνα και της Παναχαϊκής είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο μ’ αυτούς του Πλατανιά και της Κέρκυρας και της Καλλονής.

Μήπως ο Πλατέλλας έχει δείξει πως δεν προσαρμόζει την αγωνιστική του παρουσία ανάλογα με τις απαιτήσεις; Σούπερ πράγματα έκανε στην Γ’ εθνική, σούπερ πράγματα έκανε στη Β’ και όταν χρειάστηκε να πάει στο Καραϊσκάκη για να παίξει απέναντι στον ΟΣΦΠ, όπως θα θυμάστε, άνω – κάτω έκανε την άμυνα τους και ήταν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες.

Για να μην πω και για άλλα παιδιά που επίσης αδίκως απαξιώνονται όπως ο Ανάκογλου ή ο Κολοβέτσιος ή ο Λαμπρόπουλος ή ο Ανέστης. Μου θυμίζει λίγο το «έλεος, που πάμε με τους Μπουρμπουκρασάδες». Αλλά με τους Μπουρμποκρασάδες λίγο έλειψε η ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα απέναντι στον ΟΣΦΠ που μόλις είχε αποκτήσει τον Ριβάλντο. Και το κατάφερε χάρη στον δέσιμο της, την ομοιογένεια της, το πάθος της και τον προπονητή της. Όπως δηλαδή είναι ο οδικώς χάρτης της τωρινής ομάδας.

Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ έχει φτιάξει ήδη έναν εξαιρετικό κορμό. Έχει κάνει ήδη και στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις και θα συνεχίσει να κλείνει τις εκκρεμότητες σε θέσεις. Και θα είναι σχεδόν συμπληρωμένο το ρόστερ, με το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Κάτι που για λόγους που είναι περιττό να αναπτύξω, είναι πολύ σημαντικό. Αν τώρα, κατά την διάρκεια της δουλειάς που θα γίνει στην Πολωνία και στα φιλικά παιχνίδια, προκύψουν κενά ή αδυναμίες, προφανώς και θα γίνουν και περαιτέρω κινήσεις. Εξάλλου πάντα ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Αυτό όμως είναι μια άλλη υπόθεση. Αν απεδεδειγμένα προκύψουν αδυναμίες και θα τις συζητήσουμε και θα τις αναδείξουμε.

Είναι όμως κρίμα να απαξιώνονται παίκτες, επειδή εικάζουν κάποιοι πως ίσως και ενδεχομένως και πιθανώς, να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Σουπερλίγκα. Λες και δεν ανταποκρίθηκαν άψογα στις απαιτήσεις φετινών παιχνιδιών με αντιπάλους όπως ο Ατρόμητος ή ο Ολυμπιακός.

Το δεδομένο είναι πως η ΑΕΚ έχει προσθέσει ήδη πέντε μεταγραφές στον κορμό που έχει κτίσει από πέρυσι. Και κοιτάζει για να προσθέσει περίπου άλλες τόσες. Προφανώς και θα ήταν καλό, τουλάχιστον μια εξ αυτών να είναι βαρβάτη. Ειδικά για έναν βαρβάτο καθοδηγητή στο κέντρο της άμυνας. Αλλά πάλι θεωρώ πως η ομάδα θα είναι σούπερ ανταγωνιστική, αν βρει έναν Γιόχανσον για κάθε μια από τις θέσεις που ψάχνει για ενίσχυση.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X