«Μας προειδοποιούσαν ότι ο Λαζόπουλος αφήνει φέσια και χρέη»

«Φτιαγμένος» για μεγάλη ΑΕΚ ο Λαζόπουλος
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

lazopoulos«Όταν εμφανίστηκε ως Μεσσίας στην ΑΕΚ, δεν ήταν λίγοι αυτοί που μας πλησίασαν και μας προειδοποίησαν πως από όπου έχει περάσει έχει αφήσει φέσια και χρέη». Με τα λόγια αυτά περιγράφει ο αθλητής της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ Φάνης Τσαούσης τον μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη της ομάδας Δημήτρη Λαζόπουλο, αλλά και του εργοστασίου ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.

Ο επιχειρηματίας, που σήμερα αναζητείται από τις διωκτικές αρχές για την πυρκαγιά και έχει κατηγορηθεί για πλήθος παραβάσεων των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της επιχείρησης «βόμβας», είναι ο άνθρωπος που άφησε πίσω του χρέη εκατοντάδων χιλιάδων στο πέρασμά του από τον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού. «Ένα πρωί μας άφησε στα κρύα του λουτρού με απλήρωτους αθλητές, προπονητές, υπαλλήλους και προμηθευτές να ζητούν τα χρήματά τους» συνεχίζει ο αθλητής της ΑΕΚ, που επισημαίνει πως το πέρασμα του Δ. Λαζόπουλου από το τιμόνι της ομάδας ήταν ουσιαστικά μια «φούσκα» από έναν άνθρωπο επιχειρηματικά αφερέγγυο, αλλά με «ισχυρούς φίλους, όπως διαλαλούσε υποσχόμενος κατασκευές γηπέδων και δημιουργία αυτοκρατορίας».

Ο «αυτοκράτορας» δημιουργούσε παντού χρέη

Η «αυτοκρατορία» του Λαζόπουλου, που πληροφορίες θέλουν να βρίσκεται στη Βουλγαρία μετά τη δίωξή του για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος, στήθηκε τα τελευταία χρόνια με την αμέριστη βοήθεια υπουργών και τους χιλιάδες απλήρωτους εργάτες που κατά κύματα περνούσαν και έφευγαν με άδεια χέρια από το εργοστάσιο του Ασπροπύργου.

Η Γενική Ανακύκλωση Α.Ε. είχε κάποια στιγμή απασχολήσει μέχρι και 500 εργαζόμενους και απορροφούσε όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά δήμων και μεγάλων εταιρειών. Το τελευταίο διάστημα απασχολούσε περίπου 100 εργαζόμενους, τους οποίους είχε απλήρωτους με συνολική οφειλή περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ οφειλές είχε και προς τους δήμους, τις επιχειρήσεις – πελάτες του, αλλά και το κράτος που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αγγίζουν τα 6 εκατ. ευρώ. Ανάλογη ήταν η αντιμετώπιση των εργαζομένων και στο εργοστάσιο της Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε. στα Ιωάννινα.

Επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση, απλήρωτα μεροκάματα και νεκροί εργάτες

Το εργοστάσιο ανακύκλωσης (ΚΔΑΥ) του Δ. Λαζόπουλου ήταν από τα πρώτα που αδειοδοτήθηκαν στον Ασπρόπυργο, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, με απόφαση του τότε υπουργού Κώστα Λαλιώτη, παρ’ ότι είχαν γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αδειοδότηση οι διοικήσεις του Δήμου Ασπροπύργου και η Νομαρχία Αττικής.

Τις εκφρασμένες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ο επιχειρηματίας επιχείρησε να διασκεδάσει συμμετέχοντας ως «μέγας χορηγός» σε κοινωνικές δράσεις και εκδηλώσεις, ακόμη και σχολείων. Πίσω, όμως, από τον επιχειρηματία με τις υψηλές πολιτικές διασυνδέσεις, που ο ίδιος διαφήμιζε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε κοινωνικές εκδηλώσεις και τις επιχορηγήσεις που συχνά εισέπραττε με την υπογραφή υπουργών της Ν.Δ., στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου κρυβόταν μια «Μανωλάδα» βαμμένη με το αίμα νεκρών και ακρωτηριασμένων εργατών από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και την Ινδία που κατά κόρον χρησιμοποιούσε. Ο επιχειρηματίας απήλαυε μιας ιδιότυπης ασυλίας.

Τον Αύγουστο του 2009 αποκαλύφθηκε κάτω από τόνους ανακυκλώσιμου χαρτιού η σορός του 46χρονου Γκούλαφ Μίαχ που είχε μείνει «θαμμένος» κάτω από το πεπιεσμένο υλικό για περίπου δύο ημέρες, χωρίς να γίνει η παραμικρή έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του. Την ίδια χρονιά ένας ακόμη εργάτης ακρωτηριάστηκε στην πρέσα, ενώ τον Ιούλιο του 2012 ο Μοχάμεντ Ικμπάλ από το Πακιστάν, που εργαζόταν σε πρέσα δεματοποίησης χαρτιού, υπέστη ακαριαίο θάνατο όταν δέχτηκε στην αριστερή πλευρά του κρανίου του ισχυρότατο πλήγμα από μεταλλικό εξάρτημα της μηχανής, χωρίς πάλι να υπάρξει καμία συνέπεια για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, που σε κάθε απαίτηση των εργαζομένων για ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας απαντούσε με απειλές και απολύσεις.

Πηγή: Αυγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X